Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan fejezd ki a szeretetet egy követelőző, vagy önző ember felé-Isten azt mondja: ne várj az álmaidra!-Van több, mint ez az élet

2019. március 15. 10:26 - Andre Lowoa



Hogyan fejezd ki a szeretetet egy követelőző, vagy önző ember felé


„A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél és minden körülmény között kitart." (1Kor 13:7, GNT fordítás)

A szeretet lehet teljesen kimerítő; ne hagyd hogy bárki is megtévesszen, vagy becsapjon ezzel kapcsolatban. Az a szeretet, amely igazán kitűnik ebben a világban, kiszedi a maradék erődet, és mindent belőled.

Néha úgy érzed, hogy jottányi erőd sincs ahhoz, hogy szeretni tudj. Lehet, hogy olyan munkád van, ahol emberekkel foglalkozol; például tanár vagy, vagy értékesítő, vagy pincér és amikor hazamégy, ezt gondolod: „Nincs erőm egy újabb szükség teljesítéséhez, vagy probléma megoldásához vagy egy újabb szívfájdalomhoz"; így egyszerűen kikapcsolsz.

Vagy lehet, hogy egy olyan ember felé kell kifejezned a szeretetedet, aki követelőző, önző és soha nem viszonozza a szeretetedet; s közben azt gondolod magadban, hogy: „Hát, én kész vagyok; nem bírom tovább!"

Bár ez teljesen természetes emberi reakció, nem ez az alapvető szeretet, amit Isten vár tőlünk, és amit a Bibliában látunk. A Biblia ezt mondja: „A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél és minden körülmény között kitart." (1Kor 13:7, GNT fordítás). A szeretet soha nem adja fel.

Hogyan találhatnád meg ezt az kitartó szeretetet egy másik ember irányában? Újra kell töltődnöd.

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, emlékszem, hogy az egész család elment egy légi bemutatóra. Lenyűgöző volt látni, ahogyan repülés közben ráakasztják az üzemanyag utántöltőt a gépre, hogy feltöltsék azt üzemanyaggal. Sosem fogom ezt elfelejteni.

El tudod képzelni, hogy aki ott fönt repül a gépben egyszer csak ezt mondja: „Nem kell újratöltenem!" A gép lezuhanna és elégne. Hosszabb távra a gépet újra kell tölteni üzemanyaggal.

Ahhoz, hogy közvetíteni és adni tudd ezt a kitartó szereteted, fel kell töltened a szeretet-tartályodat. Nézz csak körül a társadalomban, és látni fogod, hogy tele van szeméttel, kapcsolatokból maradt összetört és kiégett hulladékkal, mert az emberek nem töltötték újra szeretet-tankjaikat.

Hogyan töltheted újra a szeretet-tartályodat? Kezd azzal, hogy hagyod, hogy Isten szeressen. Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1János 4:19). Amikor halálosan ki vagy merülve, fáradt vagy és elképzelni sem tudod, hogy szeretettel fordulj valaki felé, akkor emlékezz arra, hogy Isten annyira szeretett, hogy elküldte a Fiát, hogy meghaljon érted.

Nos, ez az igazi üzemanyag. Ez az, ami segít továbbmenni, amikor fel akarod adni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit kell tenned ezen a héten ahhoz, hogy újratöltődj, és szeress másokat?
  • Melyek Isten szeretetének tulajdonságai, amelyekről példát vehetsz?
  • Ki az, akiben már nem hiszel és vele kapcsolatban feladtad már? Hogyan tudnád ma kifejezni iránta a szeretetedet?





Isten azt mondja: ne várj az álmaidra!


"Ha tökéletes körülményekre vársz, sosem fogsz semmit sem véghez vinni." (Prédikátorok 11,4 - LB fordítás)

A mai nap a legalkalmasabb nap arra, hogy elindulj az álmaid felé vezető úton - nem az a nap, amikor minden problémádat megoldottad, vagy ha már jó sok pénzt sikerült félretenned a bankba. Ezek a napok valahogy sosem jönnek el.

A Biblia ezt mondja: "Ha tökéletes körülményekre vársz, sosem fogsz semmit sem véghez vinni." (Prédikátorok 11,4 - LB fordítás).

Az állandó tökéletességre való törekvés sokszor halogatáshoz vezet, ez pedig megakadályoz minket céljaink elérésében.

Ha tökéletes körülményekre vársz ahhoz, hogy elkezdd az elhívásodat, sosem fogsz elindulni! A dolgok nem fognak maguktól megoldódni! Várhatsz ugyan a tized odaszánásával, amíg kikecmeregsz az adósságból, de így sosem fogsz a saját lábadra állni anyagilag.

A te álmaid is hasonlóak. Ha addig vársz vele, hogy valóra váltsd az Isten által neked szánt álmokat, amíg a gyermekeid kirepültek a fészekből, vagy amíg elég pénzed lesz a bankban, akkor valószínűleg sosem fogsz célhoz érni.

Az életünket - álmaink megélésének küldetését - a legkevésbé sem tökéletes körülmények között kell élnünk. Egy kezünkön meg tudjuk majd számolni, hányszor alakult minden ideálisan az életünkben.

Úgyhogy indulj el ma! Mindegy, hogy milyen élethelyzetben vagy: kezdd el ma megélni az álmaidat! Lehet, hogy már nem lesz több nap...

Beszéljetek róla:

* Miért olyan nagy a kísértés, hogy halogassuk az álmaink valóra váltását?
* Milyen kifogásaid voltak, melyek visszatartottak az álmaid követésében?
* Milyen gyakorlati lépést tehetsz holnap az álmaid felé, hogy felvedd a harcot a halogatás ellen?




Van több, mint ez az élet

 

"Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford.)

 

Amikor a Mennyről hallasz, eszedbe jutott már valaha, hogy azt Isten a Te számodra alkotta? Ez fantasztikus!  És Isten megalkotta a Földet, hogy legyen rajta élet és mi élhessünk rajta egy ideig. De a Mennyet is nekünk alkotta, hogy ott örökké élhessünk Ővele.

A Biblia ezt mondja a Máté 25:34-ben: "Gyertek, Atyám áldottjai, örököljétek a királyságot, amely a világ teremtése óta el van készítve nektek." (NLT ford.)

Isten a kezdetektől fogva tudta, hogy az élet több a földi életnél. Az élet több, mint az "itt és most". Ezen a földön körülbelül 80 évet élsz, az örökkévalóságot - sok millió évet - Istennel töltheted a Mennyben.

Az Efézus 1:10 ezt mondja: " Ez volt az ő célja: amikor eljön az idő, össze fog gyűjteni minket valamennyiünket onnan, ahol vagyunk - a mennyben vagy a földön -, hogy vele legyünk a Krisztusban örökké." (TLB ford.)

Arra lettél teremtve, hogy örökké élj. A kérdés most már csak az, hogy hol: a Mennyben vagy a Pokolban.

Választanod kell, hogy földi életed végén melyik ajtón lépsz be. A Zsidók 13:14 ezt mondja: "Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford).

Amikor belépsz Isten családjába, akkor az életed sokkal több lesz, mint az itt és most élt élet. 

Ha ma valami miatt hirtelen meghalnál, biztos vagy benne, hogy a Mennybe jutnál? Ha nem, akkor tenned kell valamit ezért most rögtön. Miért halogatnád? Rendbe kell tenned ezt a dolgot, és bíznod kell abban, hogy Isten terve az, hogy üdvözülj. El kell fogadnod az örök élet ingyen ajándékát. 

Mondd el ezt az imát, ha készen állsz arra, hogy Jézus Krisztust behívd az életedbe mint Uradat és Megváltódat:

Drága Istenem, te Isten vagy, de én nem. Elismerem ezt. Megalázom magam előtted, és félreteszem a büszkeségem. Tudom, hogy sosem lehetek elég jó. Tudom, hogy bűnös vagyok, és Megváltóra van szükségem, hogy a Mennybe juthassak. Köszönöm, Istenem, hogy annyira szeretted a világot, hogy elküldted a fiad, Jézust, hogy örökké veled lehessek a Mennyben azáltal, hogy hiszek benned és életem Urává teszlek.

Jézus, hiszem, hogy meghaltál értem. Szeretnék megváltozni. Szeretnék mindent megbánni. Ma teljesen elkötelezem magam Neked.  Elkötelezem magam, hogy követlek és bízom benned, hogy szolgállak, megismerlek és szeretlek Téged. Rátámaszkodom az ígéretedre, miszerint aki benned hisz, ha meghal is örökké él. Hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm. Köszönöm, hogy meghaltál értem, és köszönöm, hogy szeretsz. Jézus nevében. Ámen.



komment
süti beállítások módosítása