Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A küldetésed: Segíts másoknak, hogy Isten családjához csatlakozzanak-A lelki erőhöz lelki táplálékra van szükséged-Érdemes helyreállítani a kapcsolatokat

2019. február 28. 10:19 - Andre Lowoa

A küldetésed: Segíts másoknak, hogy Isten családjához csatlakozzanak


„Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba.” (János 17:18)


Ha te Jézus Krisztus követője vagy, akkor Isten egy küldetést adott neked erre a világra. Nem azért vagy csak itt, hogy foglald a helyet, még csak azért sem, hogy a saját egyéni céljaidat hajkurászd.

Isten maga rádbízott egy feladatot. Amikor az Ő családjának részévé válsz, az életed megváltozik. Új értelmet nyer az életed. Az életed többé már nem magadról szól, hanem Isten küldetéséről.

A te küldetésed pedig összhangban van Isten egész világra értelmezett küldetésével. Isten azért teremtett mindent az univerzumban, mert egy családot szeretett volna. Neki nem volt szüksége a Földre, sem a többi bolygóra, még csak a csillagokra sem. Mindezeket azért teremtette, mert tudta azt, hogy néhányan közülünk majd önként ennek a családnak a tagjaivá akarunk válni.

Ugyanazt a küldetés, amit Isten Jézusnak adott, azt adja most Krisztus testének – az egyháznak. Azt szeretné tőlünk, hogy segítsünk másoknak bekerülni ebbe a családba. Jézus így fogalmazta meg: „Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba.” (János 17:18)

Ha egyszer már megismertük Jézust, akkor indulnunk kell! Beszélnünk kell róla a barátainknak és a családtagjainknak. Azonban nem állhatunk meg itt. Isten sosem teremtett olyan valakit, akit nem akart volna megmenteni. Ő mindenkit szeret – szerte az egész világmindenségben.

Isten azt szeretné tőlünk kérni, hogy küldetésnek megfelelően éljünk mindenhol: a családunkban, a különböző közösségeinkben és a világban. Az ő küldetése az életedre nézve egyszerre globális és lokális. A Bibliában azt olvassuk, hogy „Az Úr most ezt mondja nekem: Nem elég, hogy csupán a szolgám legyél. Többet kell tenned annál, mintsem hogy visszavezeted Izrael népének túlélőit. Fényként helyeztelek ide a többi nemzet közé, el kell vinned az én megmentő erőmet mindenkinek a Földön.” (Ézsaiás 49:6, CEV fordítás)

Ez Isten terve a világra. Ez a Ő küldetése számodra. Azt szeretné, hogy a Földön mindenki megismerje Őt. Használni akar téged és azt szeretné, hogy lásd, ahogyan mindez megvalósul. Isten ezt nem csak a misszionáriusoknak és a gyülekezetvezetőknek mondta. Ha a családjához tartozol, akkor ezt a küldetést neked is adta!

Beszéljetek róla:

  • Elképzelhető, hogy meg kell változtatnod az életviteledet annak érdekében, hogy követni tudd Isten tervét? Ha igen, akkor ez hogyan nézne ki a te életedben?
  • Hogyan lehetsz küldetésen az egész világmindenségben, ha Isten arra hívott el, hogy a saját városodban élj?
  • Van benned bárminemű félelem, vagy fenntartás, ha Isten számodra adott küldetésére gondolsz? Imádkozz és kérd Istent, hogy adjon neked bátorságot, tisztánlátást és kegyelmet, ahogyan rábízod magad az erejére és elvégzed a feladatodat.




A lelki erőhöz lelki táplálékra van szükséged


"Keresd az Urat és az ő erejét. Kutasd mindig az ő jelenlétét." (1Krón 16:11, GW fordítás)

Ahogy szükséged van a fizikai táplálékra, úgy szükséged van lelkire is a lelki erőhöz. A Biblia önmagát lelki táplálékként írja le – a lelki élet vize, teje, kenyere és húsa. Szükséged van mindezekre az élelemekre.

Ha egy építkezési vállalat vezetője lennél, eszedbe se jutna egy olyan fickót küldeni ki, aki két hete nem evett semmit. Ha parancsnok lennél a hadseregnél, nem küldenél csatába olyan embert, aki nem evett egy hónapja, ugye? Táplálnunk kell magunkat, hogy legyen erőnk elvégezni azokat a feladatokat, amelyekkel szembesülünk.

Nem sok esélyed van a győzelemre a lelki harcokban, ha halálra éhezteted magad. Ezért kell táplálnunk magunkat Isten Szavával.

Viszont a fizikai étellel ellentétben, ha Isten Szavával táplálkozom, mindig csak éhesebb leszek. Minél többet kóstolok és látok Isten jóságából, annál többet akarok.

A Biblia azt mondja a Kolossé 3:16a-ban: „A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." Pál azt tanítja nekünk, hogy engedjünk, hogy a Biblia elfoglalhassa helyét az életünkben egy gazdag, mély, életet adó módon.

Tehát, hogyan is kell táplálkoznunk Isten Szavával és hagyni, hogy ez megtörténjen?

  • Fogadd be az Igét a füleiddel! Kötelezd el magad amellett, hogy eljársz gyülekezetbe és hallgatod Isten Szavát a prédikációban.
  • Olvasd az Igét a szemeiddel! Az hogy van egy Bibliád otthon, még nem áldja meg az életedet. A szívedben is kell legyen a Biblia!
  • Kutasd az Igét a kezeiddel és a száddal! Amikor tanulmányozod Isten Igéjét, tarts magadnál egy ceruzát. Írd le, hogy mit tanított neked Isten. Beszélj más keresztényekkel is egy kiscsoportban, hogy mit fedeztél fel.
  • Válaszolj az Igére az elméddel! Gondolkozz és rágódj Isten Szaván.
  • Tanuld meg szívből az Igét! Ritkán van veled a Bibliád, amikor szükséged lenne rá. Jegyezd meg Isten Szavát.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Milyen változásokat kell hoznod az életedben, hogy lelkileg is jól táplált légy?
  • Le szoktad írni, hogy mit tanított neked Isten? Mit jegyzel meg az Írásból?
  • Milyen lelki harcban küzdesz ma? Odafordultál már Istenhez útmutatásért?


Érdemes helyreállítani a kapcsolatokat

„Ha bármit is kaptál Krisztus követésétől, ha szeretete bárhogyan is változást hozott az életedbe, ha a lelki közösség jelent számodra valamit… Értsetek egyet egymással, szeressétek egymást, és egy lélekként ugyanarra törekedjetek” (Filippieknek írt levél 2:1-2, The Message fordítás)

A kapcsolatokat mindig érdemes helyreállítani.

Az élet arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan kell szeretni. Isten azt akarja, hogy értékeljük a kapcsolatainkat, és ahelyett, hogy eldobnánk, tegyünk meg mindent azok fennmaradásáért, ha bármi konfliktus, fájdalom, vagy szakadék is állna közénk.

Valójában a Biblia azt mondja el nekünk, hogy Isten a kapcsolatok helyreállításának szolgálatát adta meg számunkra. Emiatt az Új Testamentum jelentős része is a jó kapcsolatok kialakításával foglalkozik.

Pál apostol tanítása szerint a másokkal való együttműködés képessége a lelki érettség jele. Mivel Krisztus azt akarja, hogy az egymás iránt érzett szeretetről ismerjék fel azokat, akik a családjába tartoznak, a megromlott kapcsolatokat a hitetlenek csúfos bizonyítékának tekinti. Ezért nyugtalanította annyira Pál apostolt az, hogy a korintusi egyház tagjai egymással harcban álló pártokra szakadtak, és vitás ügyeikkel bírósághoz fordultak.

Emiatt írta ezt: „Szégyenkezzetek! Biztosan van közöttetek legalább egy bölcs ember, aki vitát rendezhet keresztény testvérei ügyében” (Korintusiaknak írt I. levél 6:5, GNT fordítás). Teljesen megdöbbentette, hogy senki sem volt elég érett ahhoz, aki elősegítette volna a konfliktus békés lezárását. Ugyanebben a levélben mondja: „Ezzel a kéréssel fordulok hozzátok: Mindnyájan egyetértésben kell élnetek!” (Korintusiaknak írt I. levél 1:10, The Message fordítás).

Ha azt szeretnénk, hogy Isten gyermekeként az Ő áldásával éljük az életünket, akkor a béke megteremtésére kell törekednünk. Jézus így tanít: „Áldottak, akik békességben élnek, mivel Isten gyermekeinek fogják hívni őket.” (Máté evangéliuma 5:9, NLT fordítás).

Figyeld meg, Jézus nem azt mondja, hogy „Boldogok, akik a békét szeretik”, mivel a békét mindenki szereti. És azt sem mondta, hogy „Boldogok a békés emberek”, akiket látszólag sosem zavar semmi. Hanem azt mondja: „Boldogok, akik a békéért harcolnak” – akik aktívan a konfliktus feloldására törekednek.

A következő néhány napban a konfliktusok megoldásához szükséges lépéseket fogjuk megvizsgálni. A béketeremtés nagyon kemény munka, ezért is van oly kevés a béke fenntartására elhivatott emberekből. De mivel Isten családjának a tagja vagy, a béketeremtés az egyik legfontosabb készség, amelyet fejleszteni tudsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen béketeremtő embereket ismersz? Hogyan jellemeznéd őket?
  • Mi az az egyetlen dolog, amit ma megtehetnél a kapcsolataidban, illetve a közösségedben lévő békéért?
  • Miért olyan kemény munka a béketeremtés?



komment
süti beállítások módosítása