Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Fektess a jövőbe adakozással...-Ha Istenben bízol, Ő reményt ad az igazi kapcsolatokra-Hogyan néz ki egy napi csendesség?-Jézus bízott a Bibliában, neked is kéne

2019. február 23. 10:04 - Andre Lowoa




Fektess a jövőbe adakozással...

“Támogatnunk kell a hívőket, akik ilyen utakra mennek, így működve velük együtt az igazság terjesztésében." (3 János 1:8, GW fordítás)

Isten azt szeretné, ha a pénzünkkel is segítenénk terjeszteni a Jó Hírt a világban. Minden alkalommal az örökkévalóságba fektetünk, amikor a pénzünk által másokat Jézushoz vezetünk.

Amikor egy missziós útra gyűjtesz, az egy befektetés Isten Világalapjába. Amikor másoknak segítesz egy missziós útra elmenni, az is egy befektetés Isten Világalapjába.

Ebbe az is beletartozik, amikor arra használod a pénzed, hogy a barátaidat bátorítod, helyezzék a bizalmukat Jézusba. A Lukács 16:9 azt mondja: "Használd a világi forrásaidat mások javára és arra, hogy barátokat szerezz. Így, amikor a földi javaid elmúlnak, ők üdvözölni fognak téged az örök otthonodban (NLT fordítás).

Képzeld el, amikor meghalsz és a Mennybe jutsz, a barátaid fognak köszönteni és ezt mondják majd: "Köszönöm, hogy belém fektettél. Miattad vagyok a Mennyben! Nem csak az életben, hanem az örök létben is a barátod vagyok. A Mennyben vagyok, mert te tényleg törődtél velem. Vettél nekem egy Bibliát. Vettél egy jegyet egy programra. Adtál egy keresztény könyvet."

Mások ezt fogják mondani: "Arra költötted a pénzed, hogy segíts a Jó Hírt terjeszteni a falumban, és úgy, hogy nem is láttál minket előtte. Mivel adtál, most én is Krisztus követője lettem. Miattad vagyok a Mennyben!"

A pénzed felhasználásának legjobb módja az, hogy segítesz másoknak Jézust megtalálni. Te hogyan fogsz Isten Világalapjába fektetni? Missziós útra mész? Vagy támogatsz valakit anyagilag, hogy ő mehessen el? Fogsz adakozni azért, hogy a barátaid hallhassanak Jézusról?

Beszéljetek róla

  • Milyen áldozatokat hozhatsz annak érdekében, hogy többet fektethess be Isten Világalapjába?
  • Szerinted mit jelent arra használni a pénzed, hogy a barátaidat bátorítod, hogy Jézusba vessék a bizalmukat?







Ha Istenben bízol, Ő reményt ad az igazi kapcsolatokra

"Bízzatok benne mindenkor, ti népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!" (Zsoltárok 62:9)

A szeretet érzés, de egyben cselekedet is.

Mit tehetsz az érzéseiddel, amikor csalódást élsz meg egy kapcsolatban? Nem nyomhatod el ezeket, mert akkor egyszerűen csak máshol bukkannának elő. Meg kell bíznod Istenben, és elmondani neki a problémáidat, mert ő a te oltalmad.

Mondd el neki, ha dühös vagy csalódott vagy, vagy ha nem érzel semmit. Azokban az időszakokban, amikor egyáltalán nem érzel már semmit, mintha elveszett volna belőled a szeretet, menj oda Istenhez, mondd el neki - azután bízz benne. A Zsidók 10:23-ban ezt tanítja nekünk az Ige: "A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett." És ő megígérte, hogy a szeretetével tölti meg a szíveinket.

A szeretet érzés, de egyben cselekedet is. Ezért amikor elveszíted a szeretet érzését valaki iránt, lépj előre és szeresd cselekedetekkel. Ez majd segít abban, hogy a szeretet érzése is újra feléledjen. Ez vajon képmutatás? Nem, ez az emberi lét része. Mindannyiunkkal előfordul időnként, hogy elveszítjük a szeretet érzését. Általában akkor történik ez, amikor úgy döntünk, hogy inkább együtt élünk egy problémával, ahelyett, hogy kibeszélnénk vagy nyíltan szembenéznénk vele.

Kezdd azzal, hogy elmondod Istennek az érzéseidet a problémával kapcsolatban. Ha ezt teszed, Ő erőt ad neked ahhoz, hogy beszélj erről azzal is, aki felé a szereteted meghidegült. Mindeközben Isten el fogja kezdeni helyreállítani benned a szeretet érzését az illető iránt. Úgy tesz, ahogy a Jeremiás Siralmai 5:21 mondja: "Téríts magadhoz, Uram, és mi megtérünk, tedd újra olyanokká napjainkat, mint régen voltak!"

Ez az én imádságom is érted. Akár férj vagy feleség vagy, aki szeretne megszabadulni a csalódottságtól vagy félreértésektől, akár egy közeli barátoddal vannak megoldatlan ellentéteid - én azért imádkozom, hogy Isten kezdje el visszahozni az örömet az életedbe. De ez egy folyamat, ami úgy kezdődik, hogy megbízol Istenben és elmondod neki az érzéseidet.




Hogyan néz ki egy napi csendesség?


“A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut“ (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)


Csendességet tartani olyan, mint bármilyen más tevékenységet folytatni az életben - legalább egy dolgot figyelembe véve. Ahhoz, hogy sikeres legyen, segít, ha van egy terved. A Biblia azt mondja: “A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut“ (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)

Ha még sosem tartottál csendességet, valószínűleg nincs egy egyszerű, jó terved arra, hogyan csináld. Bármilyen tervet készítesz, fontos az egyszerűség. Ha bonyolítod, nagyobb valószínűséggel térsz majd el a témától. Minden, amire tényleg szükséged van egy célravezető csendességhez, az a Biblia, egy jegyzetfüzet, és talán néhány csendes dicsőítő dal, vagy énekeskönyv.

Szóval hogyan is néz ki egy csendesség?

Először is, légy csendben az ÚR előtt. A Biblia ezt Istenre való várásnak nevezi. Kezdésként egyszerűen leülsz, és elcsendesedsz.

Másodszor, imádkozz röviden. Indíts egy rövid bevezető imával. Kérd Istent, hogy nyissa meg az elmédet, és vezessen. Kérd, hogy tisztítsa meg a szívedet.

Olvass lassan egy részt az Írásokból. Itt kezdődik az Istennel való beszélgetés. Elkezd beszélni hozzád az Igéjén keresztül, aztán te szólsz Hozzá imádságban. Olvasd lassan a Bibliát. Ne próbáld túl gyorsan olvasni, vagy túl sokat egyszerre. Minél lassabban olvasod a Szentírást, annál jobban rá vagy kényszerítve, hogy átgondold, amit olvasol.

Elmélkedj az Igén. Tölts némi időt azzal, hogy megrágd, amit Isten mond neked. Rágd meg az igét, ahogyan a tehén kérődzik. Tépelődj, és birkózz meg vele az elmédben. Sok nagyszerű módszer van az Igén való elmélkedésre. Meghatározott ötleteket találhatsz arra, hogyan elmélkedj a Biblián a könyvemben, a Rick Warren’s Bible Study Methods -ban.

Írd le, amit felfedeztél. Amikor Isten beszél hozzád az Igéjén keresztül, törődj annyira a szavával, hogy leírod. Az írás képessé tesz bennünket arra, hogy emlékezzünk arra, amit Isten mondott nekünk, és rögzíthessük a felfedezéseinket.

Imádkozz újra. Légy csendben. Kérd Istent, hogy mutassa meg neked Igéjét. Beszélj Istennek arról, amit Ő mondott neked. Mondd el neki, mit gondolsz arról, amit Ő szól. Beszélj neki minden másról, ami a fejedben van.

Nem csak egy mód van arra, hogy csendességet tarts, de egy ehhez hasonló terv követése út egy kielégítő áhítat kezdetéhez.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondoltál már arra, hogy a csendesség egy intim párbeszéd Istennel? Miért vagy miért nem?
  • Milyen zavaró tényezőket kell felszámolnod annak érdekében, hogy elcsendesedj?
  • Miért nehéz néha az, hogy lassan olvasd a Bibliát és elmélkedj azon, amit mond?






Jézus bízott a Bibliában, neked is kéne

"Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik." (Mt. 5:18)

Talán hallottad már mikor valaki azt mondta: "Én bízok Jézusban, de a többiekben nem, akik a Bibliát írták". Van egy kis probléma ezzel a logikával.

Jézus bízott a Bibliában - minden szavában! Azt tanította, hogy a Biblia egy egyedi könyv, mindegyik másik felett való.

Jézus azt mondja a Mt 5:18-ban: "Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik."

Jézus azt mondja, hogy a Biblia meglesz az idők végezetéig. Be fogja tölteni a bilágban, amit Isten akar, hogy betöltsön. A János 10:35-ben így szól Jézus: "az Írást nem lehet érvénytelenné tenni". Jézus hirdette a Biblia igazságát. Mikor Jézus a Biblia hitelességéről beszél, hallgatnunk kell rá.

Mikor Jézus a Bibliáról beszél az embereknek, gyakran alapozza a vitákban az érveit a Biblia igazságaira, egy egyszerű mondatra vagy csak egy szóra a Bibliából. Ő elhitte minden egyes mondatát, a Biblia minden egyes szavát. Tehát, ha bízok Jézusban, akkor miért ne bíznék a Bibliában?

Mikor Jézus a Bibliáról beszél, nem úgy teszi, mint egy versről vagy történelemről. Ő úgy tekintett a Bibliára, mint valamire, ami életeket változtat meg. A Lukács 11:28-ban azt mondja: "De még boldogabbak azok, akik hallgatják az Isten beszédét, és megtartják." Jézus nem csak azt akarja, hogy olvassuk a Bibliát. Azt a versekkel és történelem könyvekkel kell csinálni. Jézus azt akarja, hogy engedelmeskedjünk a Bibliának. Ezt kell tenned mindennel, amit a világmindenség alkotója ír!

Mikor Jézus a Bibliáról beszél, úgy tette, mintha az emberek és események valósak lennének benne. Az összes próféciáról úgy beszélt, mintha igazak lennének. Úgy beszélt Dánielről, mintha élt volna. Jézus hitt Noéban és mindenben az özönvíz kapcsán. Hitt Ádámban és Évában. Jézus hitt Sodoma és Gomora városának tragédiájában. Hitt Jónásban, és, hogy egy nagy hal lenyelte.

Jézus hitt a Biblia legvitássabb történeteiben, különösen Noéban, Ádámban és Évában, Sodoma és Gomora történetében és Jónásban. Azok az emberek, akik úgy vélik, a Biblia csupán jó sztorikból áll, amik valójában meg sem történtek, általában ezt a 4 történetet hozzák fel.

Ha Jézus tényleg hitt Jónásban, akkor nekem is kéne. Nem tudom, hogy alkotott Isten egy halat, ami le tudott nyelni egy fickót, de megtette.

Hiszek a Bibliában, mert Jézus is ezt tette.

-Beszéljetek róla-
Van olyan rész a Bibliában, amit nehéz elhinned? Miért?
Mit gondolsz, Isten mit akar elérni az életedben az Ő Szava által?


komment
süti beállítások módosítása