Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A megújulás pusztítással kezdődik-Az élet a kapcsolatokról szól, nem a vagyonszerzésről

2019. február 10. 10:34 - Andre Lowoa

A megújulás pusztítással kezdődik

"Újuljatok meg lelketekben és elmétekben," Ef.4,23.

Az e heti áhítatokat Buddy Owens, a Saddleback Gyülekezet pásztora, a Way of a Worshiper (Egy dicsőítő útja) című könyv szerzője írja.

Bármelyik építész megmondhatja neked, hogy ha házat építesz, szükséged lesz egy függőónra, hogy meggyőződj arról,hogy a ház falai valóban tökéletesen egyenesen állnak. Ez egy nagyon egyszerű eszköz (egy zsinór, amelynek a végén egy kis golyó van), de nagyon lényeges hatása van a ház szerkezetének az épségére. Pontos mérések nélkül a ház végül össze is dőlhet. Amikor az építész elégedett azzal, hogy a falak egyenesek és illeszkednek a függőón mértékéhez, akkor azt mondja, hogy a falak "igaziak".

Az életünk megújításához Isten is adott egy ilyen mértéket, a Bibliát, hogy a dolgaink "egyenesben" legyenek, és hogy megmondja nekünk, hogy jó-e a szerkezet. Ezáltal felbecsülhetjük önmagunkat, a választásainkat, a döntéseinket, a gondolatainkat és a cselekedeteinket, hogy megvizsgáljuk, hogyan illeszkednek az Isten igéjének igazságához. Így van egy pontos mércénk, ami megmutatja nekünk, mi a jó és mi a rossz.

Az Efézus 4:23-ban ez így van megírva: "újuljatok meg lelketekben és elmétekben," Az "újuljatok meg" azt jelenti, hogy helyreállítani. A helyreállítás egy folyamat. Ez nem egy azonnali, egy pillanatig tartó esemény; általában rombolással kezdődik.

Isten azt akarja, hogy rombold le azokat a hazugságokat, amelyekben éveken keresztül hittél. Ő azt akarja, hogy leromboljuk a régi elveinket és hiedelmeinket, amelyek beágyazódtak a viselkedésünkbe. Ez az első lépés, hogy átalakulj - hogy megújulj - a gondolataidban.

Ő az Igéje erejét használni fogja arra, hogy megkezdje a rombolást: "Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait." Zsid. 4,12

Az Úr szava bármilyen erős várat le tud rombolni, láncokat tép szét, és felfed bármilyen hazugságot. Ha már a lerombolás készen van, az Úr megkezdi a megújítást az életedben.




Az élet a kapcsolatokról szól, nem a vagyonszerzésről

 

"Számomra az elégedettség nem a gazdagságban van, hanem, ha láthatlak téged és tudhatom, hogy minden rendben van közöttünk. És amikor majd a mennyben ébredek fel, tökéletesen elégedett leszek, mert színről színre láthatlak." (Zsoltárok 17:15 - TLB fordítás)

 

Az élet nem a tárgyakról szól. Helyes látásmódod kell legyen a vagyonoddal kapcsolatban, vagy különben birtokba vesznek a birtokodban lévő vagyontárgyak. Fel kell ismerned, hogy egyik sem tart örökké. 

Jézus azt mondja Lukács 12:15-ben: "Figyeljetek és őrizzétek meg magatokat minden fajta kapzsiságtól; mert az igaz élet nem azokból a dolgokból áll, amiket birtokoltok, bármennyire is gazdagok vagytok" (GNT fordítás).

Sose ítéld meg személyes értékedet a kapott béred alapján. Sose gondold, hogy az értéked kapcsolatban van a vagyontárgyaiddal, amelyeket birtokolsz. Ismerd fel, hogy a legnagyszerűbb dolgok az életben, nem a kézzel fogható dolgok. Semmit sem hoztál magaddal erre a Földre, és semmit nem is viszel majd magaddal. Az élet nem a vagyonszerzésről, vagy a teljesítményről szól. Az élet a kapcsolatokról szól, és arról, hogy megtanuljuk, hogyan szerethetjük Istent és másokat.

A legjobb módja annak, hogy ne felejtsd el, hogy az életed nem a dolgokról szól, az, ha örökkévaló prioritásokra építed az életed. Arra tedd a hangsúlyt, ami örökké megmarad. Minden birtokunkban lévő tárgy időleges, tehát ne építsd az életed javak szerzésére. Csak két dolog tart örökké: Isten Szava és az emberek.

Döntened kell. A világ azt mondja neked, hogy egyre több dolgot kell szerezned, hogy boldogabb, sikeresebb, fontosabb, értékesebb legyél, és nagyobb biztonságban élhess. El kell döntened, hogy a Madison Avenue-ra, vagy a Mesteredre fogsz inkább hallgatni. A mai kultúrára, vagy Krisztusra fogsz figyelni? A világra, vagy az Ő Szavára fogsz figyelni? (Allegória az angol nyelvben: Madison Avenue / Master; culture / Christ; world / Word - a szerk.)

Az egyik elégedetlenséget okoz az életed hátralévő részére; a másik ténylegesen boldoggá fog tenni. Mielőtt tovább mozdulnál az anyagi szabadság felé, meg kell kérdezned magadtól: "Mi az elsődleges célja az életemnek? Hogy több dolgot szerezzek? Miről gondolkodok, beszélek a legtöbbet, mibe adom bele a legtöbbet? Miért élem az életem?"

Volt egy híres milliomos, Orange County-ban, aki öngyilkos lett sok évvel ezelőtt. A temetésen valaki azt mondta: "Nem értem ezt. Olyan sok mindene volt, amiért élhetett volna." Én azt gondoltam, "Nem. Sok mindene volt, amiből élhetett. De nem volt semmije, amiért élhetett volna."

Lehet, hogy sok mindened van, amiből megélhetsz, de van valami amiért élsz? Van kapcsolatod Istennel? A világ mitosza az, hogy minden a tiéd lehet. Az igazság az, hogy nem lehet minden a tiéd. És ami még fontosabb, hogy nincs is mindenre szükséged ahhoz, hogy boldog legyél. Annyira vagy boldog, amennyire úgy döntesz, hogy az leszel.

Az elégedettség titka abban van, ha a biztonságot és elégedettséget nem abban találod meg, amid van, hanem abban, akié vagy. Krisztusban találod meg.

A Zsoltárok 17:15 azt mondja: "Számomra az elégedettség nem a gazdagságban van, hanem, ha láthatlak téged és tudhatom, hogy minden rendben van közöttünk. És amikor majd a mennyben ébredek fel, tökéletesen elégedett leszek, mert színről színre láthatlak." (Zsoltárok 17:15 - TLB fordítás)

Beszéljünk róla!

  • Melyek azok a kézzelfogható, vagy nem kézzelfogható dolgok, amelyeket megpróbáltál megszerezni ahelyett, hogy az Istennel való járásodat erősítetted volna?
  • Hogyan áldoztad fel a kapcsolataidat a siker és a státusz hajhászása közben? Mit kell tenned ma azért, hogy elkezd rendbe hozni ezeket a kapcsolatokat?
  • Rendben vagy azzal kapcsolatban, hogy nem lehet minden a tiéd? Miért, vagy miért nem?







komment
süti beállítások módosítása