Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha Jézus bízott a Bibliában, akkor Neked is menni fog-Isten szeretetének magassága-Miért olyan nehéz a Szentírás alkalmazása

2019. február 06. 10:09 - Andre Lowoa





Ha Jézus bízott a Bibliában, akkor Neked is menni fog


 

“Igazán mondom nektek: amíg az ég és a föld el nem tűnnek, a Törvényből egyetlen betű vagy tollvonás sem veszti érvényességét, amíg minden be nem teljesedik." (Máté 5:18, NIV fordítás)

Lehet, hogy hallottál már ilyen véleményt: “Jézusban megbízom, de a többi fickóban, akik a Bibliát írták, már nem.” Ez egy elég problémás gondolatmenet.

Jézus ugyanis megbízott a Bibliában – annak minden szavában! Azt tanította, hogy a Biblia minden más könyvnél különlegesebb.

A Máté 5:18-ban így szólt: “Igazán mondom nektek: amíg az ég és a föld el nem tűnnek, a Törvényből egyetlen betű vagy tollvonás sem veszti érvényességét, amíg minden be nem teljesedik." (NIV fordítás)

Jézus azt mondja, hogy a Biblia az idők végezetéig fenn fog maradni. Mindent el fog végezni, amit Isten el akar végezni ebben a világban. A János 10:35a szerint: “Tudjuk, hogy az Ige mindig igaz” (NIRV fordítás). Jézus kijelentette, hogy a Biblia igaz. És amikor maga Jézus mond valamit a Biblia hitelességéről, akkor oda kell rá figyelnünk.

Amikor Jézus az embereknek a Bibliáról beszélt, akkor annak igazságai melletti érvelését gyakran a belőle vett egyetlen mondatra vagy szóra alapozta. Az Ige minden mondatát, minden egyes szavát elhitte. Tehát ha Jézusban megbízom, a Bibliában miért ne bíznék meg?

Amikor Jézus a Bibliát említi, nem csak úgy hivatkozik rá, mint költészetre vagy történelmi műre. Olyan írásnak tartotta, ami képes megváltoztatni az emberek életét. A Lukács 11:28 szerint így fogalmazott: „sokkal áldottabbak, akik hallják Isten beszédét, és engedelmeskednek neki” (NIV fordítás). Jézus nem csupán azt szeretné, hogy olvasgassuk a Bibliát. Ezt tesszük, ha költészetről vagy történelemről van szó. Ő azt szeretné, hogy engedelmeskedjünk a leírtaknak. Így kellene reagálnunk mindenre, amit a világmindenség Teremtője ír.

Jézus mindig úgy beszélt a Bibliáról, mintha a benne szereplő emberek és események valósak lennének. Minden prófétára valós személyként utalt. Dánielt is így említette. Hitt Noéban és mindenben, ami az özönvíz alatt történt. Hitt Ádámban és Évában, valamint Szodoma és Gomora tragédiájában is. Hitt abban, hogy egy nagy hal lenyelte Jónást.

Nem kételkedett a Biblia legvitatottabb történeteiben – főképpen Noé, Ádám és Éva, Szodoma és Gomora,  valamint Jónás történetében nem. Akik úgy vannak vele, hogy a Biblia sok jó, de valójában meg sem történt eseményt dolgoz fel, ugyanerre a négy történetre szoktak hivatkozni.

Ha Jézus valóban hitt Jónásban, akkor nekem is hinnem kell benne. Nem tudom, Isten hogyan tudott olyan halat teremteni, ami le tudott nyelni egy embert – mégis megtette.

Bízom a Bibliában, mert Jézus is bízott benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Személyes számodra a Biblia? Mi erre a bizonyíték az életedben?
  • Nehezedre esik elhinni a Biblia egyes részeit? Miért?
  • Mit gondolsz, mit szeretne Isten elvégezni az életedben az Igéjén keresztül?






Isten szeretetének magassága


„Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem démonok, sem jelen, sem jövő, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi egyéb a teremtett világban nem választhat el minket az Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” (Róma 8,38-39, NIV fordítás)

Nem tudsz olyan helyre menni, ahol ne lenne veled Isten szeretete. Soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől.

Semmi – semmilyen körülmény, semmilyen helyzet – nem tud elválasztani téged Isten szeretetétől, mert az mindenhol jelen van: „sem magasság, sem mélység, sem semmi egyéb a teremtett világban nem választhat el minket az Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van” (Róma 8,39, NIV fordítás)

Ha a magányosság ellenszerét keresed, akkor megtaláltad: soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől. Szeretteinket elveszítjük. Ha házas vagy, egyikőtök hamarabb fog meghalni, és a másik gyászolja majd.

De ha keresztény vagy, soha nem leszel magányos, mert megtapasztalhatod Isten szeretetét. Nem vallásról beszélek. Én egy élő kapcsolatról beszélek Jézus Krisztussal. Az Ő szeretete örökké tart, és az Ő szeretete mindenhol ott van.

Beszéljünk róla

* Milyen magas Isten szeretete? Elég magas ahhoz, hogy szemet hunyjon a hibáink felett! Elfogadtad Isten ajánlatát, hogy megbocsát neked és segít újrakezdeni?
* Hogyan tudsz bekerülni Isten szeretetébe amikor nehézségeid vannak, vagy amikor magányosnak érzed magad?




Miért olyan nehéz a Szentírás alkalmazása


"Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által"
(Efézus 3:16.)



A Szentírás alkalmazása az életünkre nem könnyű. Ha könnyű lenne, több ember alkalmazná. A legtöbben, akik a Bibliát olvassák, nem igazán követik az olvasottakat életükkel. Miért?

Ez kemény munka! De mi teszi Isten Szavának az alkalmazását olyan nehézzé? Itt van három ok arra, hogy miért olyan nehéz ez neked és nekem.

Az alkalmazása komoly szándékot igényel. Hosszú, koncentrált imádsággal jár mielőtt megtanulod alkalmazni a Szentírást. Nem mindig fogod rögtön megérteni, át kell gondolnod amit olvasol. Elmélkedned kell rajta. Ez időt igényel, amit a legtöbb ember nem hajlandó odaszánni.

A Sátán harcol ellene, gonosz módon harcol. Az ördög leggonoszabb támadásai akkor érkeznek, mikor csendességet tartasz, amikor megpróbálod alkalmazni a tanultakat. A Sátán tudja, hogy amíg csak az Ige hallgatásával és olvasásával vagy elfoglalva, nem nagyon fenyegeted a terveit. Viszont amint komoly változás megy végbe az életedben, foggal-körömmel támadni fog, mert utálja, hogy cselekszik az ige.

Alapvetően a változás ellen vagyunk. Ilyen az emberi természet; senki sem szereti a változást, de Isten Szavának ez a legfőbb célja. Azt akarja, hogy megváltoztassa az életünket, hogy jobban hasonlítsunk Jézusra. Ehhez a kulcs Isten Szavának az alkalmazása. A legtöbb gyülekezet ezért koncentrál a Szentírás tolmácsolására és tanul a Biblia hátteréről. A legtöbb ember boldog ettől. Magtanulhatsz mindent a bibliai emberekről, a Biblia hátteréről, a tanításairól, és élhetsz továbbra is a test szerint. Örülönk neki, hogy mások életére alkalmazhatjuk Isten Szavát, de a saját életünkre nem akarjuk.

Növekedhetünk lelkileg és érett keresztényekké válhatunk Isten Szavának az alkalmazásával. Neked és nekem erőt kell kérnünk a Szent Szellemtől, mert saját erőnkből nem tudunk engedelmeskedni. A Biblia arra hív minket, hogy kérjük Istent, erősítsen meg minket Szelleme által. "Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által" (Efézus 3:16.) Az akadályok akkor jönnek, ha saját erőnkből próbálkozunk, de Isten "határtalan forrásokkal" rendelkezik, amikkel segít az életünkre alkalmazni az ő Szavát. Csak kérnünk kell őt.

Mi az, ami ma távol tartott attól, hogy Isten Szaván mélyebben elmélkedhess? Amikor erőért imádkozol, Isten az életedben lévő embereket arra használhatja, hogy megadja a számodra szükséges segítséget. Vannak emberek az életedben, akikkel megosztod a harcaidat, megtartanak a lelki növekedésben?


komment
süti beállítások módosítása