Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten jutalma a pénzügyeid bölcs kezeléséért-Válaszd a hitet és nézz szembe félelmeiddel

2019. február 03. 10:52 - Andre Lowoa





Isten jutalma a pénzügyeid bölcs kezeléséért

 

„Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!” (Máté 25:21)

 A pénz a legnagyobb próbája a hűségednek, és Isten minden más dolognál jobban használja az életedben, hogy a hitedet próbára tegye. Miért? Mert ez a terület az egyik legnehezebb területe az életünknek.

Nézd meg, milyen jutalmat ad Isten a pénzügyek bölcs kezeléséért: „Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!” (Máté 25:21)

Ha a pénzügyeidet bölcsen kezeled, Isten megjutalmaz téged.  A Máté 25:21 alapján ennek a jutalmazásnak három lépése van: elismerés, előléptetés és ünneplés.

Isten elismerésben részesít: „Jó munkát végeztél! Próbára tettelek, hogy lássam, vajon rád lehet-e bízni azt a  munkát, amit rád bíztam, és te átmentél a vizsgán. Nagyon jól csináltad, jó és hű szolgám.”

A második lépés az előléptetés. Mivel hűséges voltál a kevésen, Isten ezután nagyobb felelősséget fog adni neked.

Végül pedig miután bebizonyítottad, hogy tudsz felelősséget vállalni, Isten ünnepelni fog veled. Te pedig osztozni fogsz Isten örömében!

Jézus azt mondta, hogy „Egyetlen szolga sem tud egyszerre két úrnak szolgálni, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhatjátok egyszerre Istent is és a pénzt is!” (Máté 6:24)

Vedd észre, hogy itt nem azt mondja, hogy nem szabad Istent és a pénzt szolgálnod, hanem hogy nem vagy képes rá, mert ez lehetetlen. Senki sem tud egyszerre két úrnak szolgálni. El kell tehát döntened, hogy mi lesz a legfontosabb az életedben: Isten, vagy a pénzkeresés.

A pénz egy nagyszerű szolga, azonban egy borzalmas úr. Amikor ural téged, akkor állandóan stresszelsz, aggodalmaskodsz és ideges vagy miatta. Azonban amikor te vagy a pénzed ura, amikor az szolgál téged, akkor a pénz a segítségedre van. Amikor a pénz dolgozik neked ahelyett, hogy te dolgoznál a pénzért, akkor békességed lesz.

 Beszéljetek róla:

  • Ha Isten áttekintené a pénzügyeidet, milyen osztályzatot kapnál tőle?
  • Szeretnéd, hogy Isten nagyobb felelősséget adjon neked? Miért?
  • Hogyan tudnád bölcsebben kezelni a pénzügyeidet, hogy a pénz szolgáljon téged, és ne te a pénzt?





Válaszd a hitet és nézz szembe félelmeiddel


„Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1:9.)


Aggodalmaink mindig félelmeinkből nőnek ki. Amikor aggódsz a gyermekeidért vagy a munkádért, mögötte mindig egy félelem áll.


A Máté evangéliuma 8. részében a tanítványok félnek a rettenetes vihartól, úgyhogy aggodalmukban felébresztik Jézust. Ő ezzel a kérdéssel válaszol nekik: „Mit féltek, ti kicsinyhitűek?”(Máté 8:26.) Jézus szembeállítja őket félelmeikkel. Miért? Amikor úgy érezzük, hogy a félelmeink a végső hatalom, akkor ezek vezetik életünket. Amikor azonban elkezdünk szembenézni velük, rájövünk, hogy nem a félelem a végső hatalom, hanem Isten.


Isten egyik leggyakrabban említett parancsa a Bibliában az, hogy „ne félj”. Isten azt mondta Józsuénak: „Ne félj, és ne rettegj”(Józsué 1:9.) Ugyanezt mondta mindenkinek Ábrahámtól az Ószövetségben Zakariásig az Újszövetségben. Megosztotta ezt a parancsot Izsákkal, Jákobbal, Hágárral, Ráhellel, Mózessel, Gedeonnak, Elizeussal, Dáviddal, Salamonnal, Ézsauval, Jeremiással, Ezékiellel, Dániellel, Péterrel, Pállal, Magdalai Máriával, és Jézus anyjával, Máriával. Mindegyikük szembekerült félelmekkel és mindegyiküknek megparancsolta Isten, hogy ne féljenek.


A kérdés nem az, hogy félsz-e vagy sem, hanem az, hogy mit teszel ezekkel a félelmekkel. Amikor félsz 3 választási lehetőséged van: félelemmel élsz, elfutsz előle vagy szembenézel hittel a félelmeiddel.


Jézus azt akarja, hogy nézz szembe hittel a félelmeiddel. „Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.” (János 14:27.)

 

 




komment
süti beállítások módosítása