Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten elfogadása: Már a Tiéd!-Isten mesterműve vagy

2019. január 31. 10:14 - Andre Lowoa




Isten elfogadása: Már a Tiéd!


"Ha Isten azt mondja a választottairól, hogy elfogadja őket, akkor ki emelhet vádat ellenük? Vagy elítélheti-e őket bárki? Egyáltalán nem! " Róma 8:33-34 szó szerinti fordítása


Legtöbben egész életünket azzal töltjük, hogy megpróbáljuk elnyerni az elfogadást. Meg akarjuk kapni a szüleinktől, társainktól, emberektől, akiket tisztelünk és talán még azoktól is, akikre irigyek vagyunk. Az ösztön, hogy elfogadjanak bennünket, egy olyan mély ösztön, amely hatással lehet arra, hogy milyen ruhát viselsz, milyen autót vezetsz, milyen házat veszel és még arra is, hogy milyen karriert választasz.

Emlékezz vissza, hogy gyermekként mennyire a középpontban akartál lenni azért, hogy valaki azt mondja neked "Merd megtenni ezt" és olyat javasolt, ami butaság volt vagy veszélyeztette a személyes biztonságodat. De te így is megtetted, mert az elfogadás utáni vágyad kiütötte a biztonság utáni vágyadat.

Megtesszük, mert szeretjük az elfogadottság érzését. Amikor elfogadnak, az hihetetlen dolgokat jelent az önbecsülésednek. Az igazság az, hogy Jézus elfogad téged, és ez az elfogadás nem a teljesítményeden alapszik. Valójában, talán befogadtad Krisztust az életedbe, de felismerted-e azt, hogy azért tudtad megtenni, mert Jézus elfogadott téged? Nem kell kiérdemelned az elfogadását, nem kell bizonyítanod számára.

Abba kell hagynunk ezt a gondolkodást: "Van egy engesztelhetetlen Isten ott fenn és nekem jó embernek kell lennem azért, hogy elfogadjon." Isten, Jézus Krisztus által, már elfogadott téged. Ez a jó hír!

Beszéljünk róla:

* Az a tudat, hogy Isten elfogad téged, szabaddá tesz attól, hogy mindig a mások általi elfogadás miatt aggódj. Miért kellene, hogy zavarjon a kritika, ha a világ teremtője elfogad téged?
* Az a tudat, hogy Isten elfogad téged, segít neked elfogadni másokat: "Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére." Róma 15:7






Isten mesterműve vagy

 

"Mert az Ő alkotása vagyunk, akiket a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2,10 NLT fordítás)


Az oka annak, hogy értékes vagy az, ahogyan Isten beszél rólad és nem az, ahogyan mások beszélnek rólad.

Sok ember szenved önbecsülés hiányban. Nincsenek megelégedve önmagukkal, és mindig próbálják felhívni magukra a figyelmet azzal, hogy milyen ruhát hordanak, milyen autót vezetnek, vagy azzal, amiket mondanak. Szeretnének másnak mutatkozni, mint amilyenek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, pontosan azért, mert nem fogadják el magukat olyannak, amilyenek – ez viszont Isten elleni lázadás.

Ha Isten azt akarta volna, hogy másmilyen legyél, akkor te nem léteznél. De Ő akart téged! Ő alkotott olyanná, amilyen vagy. A valódi önbecsülés három tényből fakad:

  1. Isten alkotott téged.
  2. Jézus meghalt érted.
  3. Isten Lelke benned él.

A Biblia azt írja, hogy "Isten mesterműve vagyunk. Ő újjá teremtett minket Krisztus Jézusban, így megtehetjük azokat a jó dolgokat, amelyeket Ő már rég eltervezett számunkra." (Efézus 2,10 NLT). Az Újszövetség eredetileg görögül íródott. A görög "mestermű" szó "költőit" jelent. Ez a szó pedig a "költeményből" jön. Isten azt mondja: "Te az én költeményem vagy. Te vagy az én mesterművem. Nem akarom, hogy valaki mást utánozz. Ajándékokat adtam neked: szívet, képességeket, személyiséget és tapasztalatokat, és azt akarom, hogy használd őket." Értékes vagy, mert Isten ezt mondja rólad és azért, amit Ő tett érted.

Nem csupán akartak téged, hanem szükség van rád! A Bibliában a Korinthusi levélben a 12,4-6-ban ez áll: "Különböző lelki ajándékaink vannak, de ugyanaz a Lélek ajándékozta nekünk. Különböző módok vannak a szolgálatra, és mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk. Különböző feladatok vannak, de ugyanaz az Úr, akitől az ajándékok származnak." (GW fordítás).

Szükség van rád. Szükség van rád a gyülekezetben. Szükség van rád a közösségben. Szükség van rád a világban. Ha nem lett volna rád szükség, Isten nem alkotott volna meg téged. Nem arra teremtett, hogy csak ülj, sóhajtozz és keseregj, hanem azért hozott ide, hogy az életeddel értékesebbé tedd a világot. Mindenkire szükség van!

Nincsenek túl kicsi emberek Isten családjában, minden részre szükség van. Tudod, mi a legfontosabb fényforrás a lakásomban? Nem a nagy csillár az ebédlőben, hanem az a kislámpa, amit minden éjjel felgyújtok, amikor ki kell mennem a mosdóba, hogy bele ne rúgjak valamibe a sötétben.

Minden szerep fontos. Te fontos vagy! Értékes vagy, mert Isten azt mondta és mert hatalmas váltságdíjat fizetett az életedért, amikor Jézust, a Fiát elküldte, hogy a kereszten meghaljon Érted.

Beszéljetek róla:

  • Mi a szereped a gyülekezetben? A közösségedben? A világban? Hogyan töltöd be ezt a szerepet?
  • Milyen módszerekkel próbáltad növelni az önbecsülésedet?



komment
süti beállítások módosítása