Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ideje újraértelmezni a bukást-Négy lépés, hogy legyőzzük az óriásokat

2019. január 30. 10:19 - Andre Lowoa





Ideje újraértelmezni a bukást


"Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az ÚRban bízik, az oltalmat talál." (Példabeszédek 29:25)


Sátán kedvenc eszköze, amivel csökkenti a hitedet, az a bukástól való félelem. De nem tudod Istent szolgálni úgy, ha közben folyamatosan attól félsz, mit gondolnak mások. Tovább kell lépned. A Példabeszédek 29:25 azt írja, "Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az ÚRban bízik, az oltalmat talál."

Tehát te milyen módon szabadulsz meg a bukástól való félelemtől?

Az egyik mód, újraértelmezni a bukást. Mi a bukás? Nem az a bukás, ha nem sikerül elérned a célod. Az a bukás, ha nincs célod. Nem az a bukás, ha nem sikerül eltalálnod a célpontot. Az a bukás, ha nincs mire céloznod. Nem az a bukás, ha elesel. Az a bukás, ha nem akarsz felállni. Nem vagy kudarc, amíg fel nem adod. Tehát, ha Isten dicsőségére próbálsz ki valamit, az jó dolog. Nem az a bukás, ha kipróbálsz valamit és nem sikerül. Az a bukás, ha meg se próbálod.

Egy másik mód a bukástól való félelem kiirtására, ha sose hasonlítod magad másokhoz. Mindig fogsz találni valakit, aki jobb munkát végez és ettől elbátortalanodsz. Ugyanúgy mindig fogsz találni olyat is, aki nálad rosszabbul végzi a feladatát és ettől pedig büszke leszel. Mindkettő tönkreteszi az életedet. A bátortalanság és a büszkeség távol fog tartani attól, hogy Isten neked szánt célját beteljesítsd.

Azt írja a Biblia a Galata 6:4-ben, "Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval."

Észrevetted, hogy a Biblia azt írja, van egyfajta egészséges büszkeség? Van jó fajta és van rossz fajta büszkeség. A rossz fajta büszkeség az összehasonlításon alapszik: "Nála és nála jobb vagyok!" A jó fajta pedig: "Istenem, büszke vagyok rá, mit teszel a családomban, a munkámban, az életemben és a hitemben!". Na ez az egészséges büszkeség.

Isten engem nem arra hívott el, hogy én legyek a legjobb lelkész a világon. Isten arra hívott el, hogy a lehető legjobb pásztor legyek azokkal az ajándékokkal, tehetségekkel és élményekkel, amikkel ő megajándékozott. Mikor a Mennybe kerülsz, Isten nem azt fogja kérdezni, hogy miért nem voltál inkább ilyen és ilyen. Azt fogja kérdezni, hogy miért nem lettél azzá, akivé teremtett.

Engedd el a bukástól való félelmedet, mert, eredménytől függetlenül, jó dolog Isten dicsőségére új dolgokat kipróbálni.

Beszéljetek róla:

* Mennyire hátráltatott a hitben való növekedésben a félelem vagy más emberek véleménye?
* Milyen módon használod az ajándékaidat és képességeidet, hogy a céljaid felé haladj?
* Milyen bukásnak hitt események tartottak távol tőle, hogy elérd a céljaid és álmaid? Mit gondolsz, Isten mit szerete, hogy tanulj ezekből a kudarcokból?




Négy lépés, hogy legyőzzük az óriásokat

 

„Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a seregek Urának, Izrael csapatai Istenének a nevében megyek ellened... Még ma kezembe ad az Úr… És megtudja mindenki a földön, hogy van Isten Izráelben.” (1Sám 17:45-46)

Hogyan győzöd le azokat óriásokat, akik eltántorítanak attól, hogy azzá a férfivé válj, akivé Isten szeretne téged látni? Hogyan győzöd le a félelmeket, amelyek elválasztanak attól a nőtől, akivé Isten szeretne formálni téged?

Ha olyan emberré szeretnél válni, aki hatalmas hittel és nagyszerű álmokkal rendelkezik, néhány dolgot meg kell tenned, amiket Dávid is megtett, hogy le tudja győzni az olyan óriásokat, mint a halogatás, a bátortalanság, a rosszallás és a kétség.

1. Emlékezz, miként segített meg téged Isten a múltban. Dávid az 1 Sámuel 17:37-ben ezt mondta: „Az Úr, aki megmentett engem az oroszlán és a medve karmától, meg fog menteni ennek a filiszteusnak a kezéből is.” Amikor arra emlékszel, milyen nehézségeken segített át téged Isten eddigi életed során, akkor ez magabiztosságot fog adni a jövőben. 

2. Használd azokat az eszközöket, amelyeket Isten neked adott. Dávid használta azokat az eszközöket, amelyeket Isten rábízott, hogy használja az erősségeit: „És felöltöztette Saul Dávidot a saját ruhájába…’Nem tudok én ezekben járni’  – mondta Saulnak, mert nem próbáltam... Le is vetette Dávid ezeket. Kezébe vette a botját, és kiválasztott a patakból öt sima kövecskét; beletette azokat a pásztortáskájába.” (1Sámuel 17:38-40a). Ne várj valamire, amid jelenleg nincs – pénzre, végzettségre vagy kapcsolatokra. Használd azokat az eszközeidet, amelyeket már megkaptál Istentől, hogy magabiztosan szembeszállhass az óriásaiddal.  

3. Ne végy tudomást az álomrombolókról! Később, amikor mások ellene beszéltek, Dávidnak magának kellett felbátorodnia az Úrban: „Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott: a nép már arról beszélt, hogy megkövezi, annyira el volt keseredve az egész nép fiai és leányai miatt. Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az Úrtól.” (1Sámuel 30:6). Amikor felbátorodsz az Úrban, ez nem csak egy pozitív gondolkodásbeli szemlélet. Ez egy alapbizalom Isten kegyelmében, gondoskodásában, erejében.

4. Várd Isten segítségét neked az Ő dicsőségére. Dávid ezt kiabálva rohamozott a csatatéren: „Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a Seregek Urának, Izrael csapatai Istenének a nevében megyek ellened… Még ma kezembe ad az Úr… És  megtudja mindenki a földön, hogy van Isten Izráelben.”  (1Sámuel 17:45-46)

Fiatal koromban meghoztam egy döntést. Az észak-karolinai hegyekben egy éjjel térdre borultam és ezt mondtam: Istenem, én nem vagyok a legokosabb srác, a legképzettebb és a legtehetségesebb sem, de bízni fogok Benned! Bármit, bármikor, bárhol megteszek hitből, még akkor is, ha nem látom értelmét! És micsoda kaland lett az életem!

Minden héten kiállok ötször olyan nagy sokaság elé beszélni, mint kisvárosom lakossága, ahol felnőttem. Egyszerű, vidéki gyerek vagyok.

Isten bárkit tud használni, aki bízik Benne és várja, hogy használja őt – nem azért, aki vagy, hanem Isten dicsőségére.

Beszéljünk róla:

  • Mik a te „óriásaid”, amik közted és az álmaid között állnak?
  • Gondold végig az eszközeidet, amelyeket Istentől kaptál, hogy a feladataidat teljesítsd. Teljes mértékben kihasználod őket?
  • Hogyan akar Isten téged használni? Várod, hogy használjon téged?






komment
süti beállítások módosítása