Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

3 lépés a szellemi növekedéshez-Az Isten szerinti célokat a szeretet motiválja

2019. január 13. 10:14 - Andre Lowoa

3 lépés a szellemi növekedéshez


"Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - az Egyszerű fordítás szerint).


Amikor az Istennel való járásodra gondolsz, vannak olyan napok, amikor talán ezen tűnődsz: "Miért ilyen nehéz ez? Még mindig rengeteg problémával küzdök, mikor lesz végre minden rendben?"

Pásztorként az utam során megtanultam, hogy a szellemi növekedés sokszor olyan, mint amit a természetben látunk - a legjobb gyümölcs lassan érlelődik meg. János 12:24-ben Jézus azt mondja: "Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - egyszerű fordítás szerint).

A probléma az, hogy hajlamosak vagyunk a türelmetlenségre, ezért kiássuk a magot, hogy megnézzük hogy áll a gyümölcs fejlődése, és ez lassítja a növekedésünket. Ha nem látsz annyi gyümölcsöt, mint amennyit szeretnél, ne ess kétségbe! A növekedés időbe telik.

Beszéljünk róla!

Próbáld ki ezeket a lépéseket a szellemi növekedésed érdekében:

* Tápláld a növekedést Isten Igéjével - Tudom, hogy eddig is tetted ezt, de amikor Isten ígéreteit olvasod újra és újra, ez segít emlékezned arra, hogy Ő munkálkodik, még akkor is, ha nem látod Őt dolgozni: "A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" (Zsidók 11:1).
* Működj együtt Istennel, ahogy megmetsz téged - Dicsérd Istent a munkájáért, amit az életedben tesz, és emlékezz rá, hogy: "..termő vesszőimet viszont megmetszi és megtisztítja, hogy még bőségesebb és jobb termést hozzanak" (János 15:2 b - az egyszerű fordítás szerint).
* Imádkozd végig a "gyümölcs-listát" - Imádkozd végig a Galata 5:22-23-ban lévő "gyümölcs-listát". Az új fordítású Bibliában így olvasható ez: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, és mértéktartás. Kérd Istent, hogy segítsen, hogy ez a gyümölcs növekedhessen az életedben.




Az Isten szerinti célokat a szeretet motiválja


"Törekedjetek a szeretetre;"1Kor.14,1

Istent jobban érdekli az, hogy miért teszed azt, amit teszel, mint az, amit teszel. Az Isteni célokat - azokat a célokat, amelyeket Isten megáld - a szeretet kell, hogy motiválja.

Az embereket sok minden motiválhatja, amikor kitűzik a céljaikat - a kortársak nyomása, bűn, kapzsiság, materializmus, bosszú, büszkeség, irígység vagy féltékenység. Isten csak azokat a célokat áldja meg, amelyeket a szeretet motivál.

A Biblia azt mondja, hogy minden, amit tesztek, azt szeretettel tegyétek. Tehát, minden cél, amelyet magad elé állítasz, az Isten dicsőségét kell, hogy szolgálja és minden cél mögötti motiváció a szeretet kell legyen. Erről így ír a Biblia: "Minden dolgotok szeretetben menjen végbe." 1Kor.16,14

A szeretet, amely motivál minket, lehet a mi szeretetünk Jézus iránt vagy más emberek iránt is. Ez az úgy nevezett Nagy Parancsolat: Szeresd az Urat teljes szívedből és felebarátodat, mint magadat. Amikor egy cél arra indít téged, hogy jobban szeresd az Urat, vagy más embereket, akkor az Úr ott lesz a célod mögött.

A Biblia azt mondja: " Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk és az Ő szeretete lett teljessé bennünk. " 1Ján. 4,12

Máskülönben, ha a céljaidat szeretet nélkül tűzöd ki magad elé, akkor az emberek eszközökké válnak az életedben, és már nem emberi lényekként fogod látni őket, hanem a terved részeivé válnak és ez visszatart téged attól, hogy szeretni tanulj. Isten azt akarja, hogy úgy töltsük az időnket a földön, hogy megtanuljuk hogyan kell Őt és másokat szeretni.







komment
süti beállítások módosítása