Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mit kaphatsz Istentől, ha adsz?-Töltsd meg az életedet szeretettel

2019. január 11. 10:48 - Andre Lowoa

 

Mit kaphatsz Istentől, ha adsz?


„Adjatok, és adatik nektek. Sokat kaptok! A kezeitekbe öntik majd de többet mint amennyit meg tudtok fogni. Annyit kaptok majd, hogy az öletekbe fog ömleni. Ahogy másoknak adtok, Isten úgy fog nektek is adni.” (Lukács 6:38, ICB fordítás)

Ha szeretnél gazdagon aratni, először bőségesen hitet kell vetned.

Feleségem, Kay, és én már több százszor támaszkodtunk erre az elvre. Bevételünk 91 százalékát eladakozzuk, a maradék 9-ből élünk meg. Negyven évvel ezelőtt még csak 10 százalékot adományoztunk oda, ez idő alatt sikerült így megemelni. Élő példája vagyok annak, hogy sosem lehetséges Istennél többet adni. Ugyan negyven éve próbálkozom, de mindig Ő nyer.

Ahhoz, hogy hitben nagyvonalúan vess, Jézus két ígéretét kell szem előtt tartanod. Lukács 6:38 ezt írja: „Adjatok, és adatik nektek. Sokat kaptok! A kezeitekbe öntik majd de többet mint amennyit meg tudtok fogni. Annyit kaptok majd, hogy az öletekbe fog ömleni. Ahogy másoknak adtok, Isten úgy fog nektek is adni.” (Lukács 6:38, ICB fordítás)

Ahogy másoknak adsz, úgy fog Isten adni neked. Ebben az életben kell elültetned a nagylelkűen a hit magvait, hogy az örök életben bőséggel arathass.

Ráasául a Márk 10:29-30-ban Jézus garanciát vállal az őérte feladott javaidra. Jézus így szólt: "Nincs olyan, aki elhagyta házát vagy testvéreit, anyját vagy apját, gyermekeit vagy szántóföldjeit énértem és az evangéliumért, és ne kapna százannyit most ebben a világban... és a jövendő világban pedig örök életet." (ESV fordítás)

Azt mondja Isten, hogy bármi, amit érte adsz fel, amit az ő országa érdekében feláldozol, százszorosan adatik majd vissza neked. El tudod képzelni, ez mennyit jelent? Ez 10,000 százalékos kamat. Ismersz brókert, aki ilyet garantálna? Csak Isten, és az ő Fia teszi ilyet. Hozzád hasonló emberekkel „kötnek üzletet” már 2000 éve!

Ezek Isten ígéretei. Vagy bízol ezekben, vagy nem. De ha nem, hadd kérdezzem meg tőled a következőt: Azt miért hiszed el, hogy Jézus meg fog menteni, és a Mennybe kerülsz? Ugyanaz a Jézus ígérte mindkettőt. Miért van az, hogy néhány ember az örök életét rábízza Istenre, de a pénzügyeit nem? Csak úgy van értelme az egésznek, ha mindkét területen Istenre bízod magad, bőven vetsz, és aratsz.

Beszéljetek róla:

  • Milyen ajándékokat vársz Istentől? Hogyan lehetsz nagylelkű mások irányában?
  • Milyen áldozatokat vár tőled Isten? Hogyan reagáltál?
  • Mit jelent Isten ígéreteivel élni?







Töltsd meg az életedet szeretettel!




"Ne tettessétek a szeretetet, hanem szeressétek egymást őszintén. Gyűlöljétek a gonoszt, ragaszkodjatok a jóhoz. A szeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, és leljétek örömötöket az egymás elismerésében." (Róma 12,9-10 NLT fordítás)


Ha hosszan tartó változást szeretnél az életedben, akkor töltsd meg szeretettel!

A szeretet az egyetlen, ami megváltoztathatja a megváltozhatatlant. A szeretet megerősít. A szeretet feltölt. A szeretet megújít. A szeretet felüdít. A szeretet a világegyetem legnagyobb ereje, mert Isten szeretet. Nem azt mondja, hogy neki van szeretete, hanem, hogy Ő maga a szeretet. A szeretet meggyógyítja azt, ami máshogy nem gyógyul. A szeretet felemel. A szeretet megerősít. A szeretet energetizál. A szeretet feljogosít.

"Ne tettessétek a szeretet, hanem szeressétek egymást őszintén. Gyűlöljétek a gonoszt, ragaszkodjatok a jóhoz. A szeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, és leljétek örömötöket az egymás elismerésében" (Róma 12,9-10 NLT fordítás)

"Leljétek örömötöket egymás elismerésében" - Ez nagyon tetszik, de mit is jelent? Azt, hogy amikor a kiscsoportodban valakinek sikere van az egészségében, anyagi helyzetében, eléri a kitűzött célját, akkor ünnepelj vele. Ünnepeljétek a győzelmüket. Le tudtál adni pár kilót? Gratulálok! Kicsit kilábaltál az adósságból? Fantasztikus! Áttörés van a házasságodban? Óriási! A Biblia azt mondja, hogy leljétek örömötöket az egymás elismerésében és legyetek egymás iránt gyengédek.

Itt egy lenyűgöző dolog: Isten teljesen átszövi a világegyetemet, így amikor te segítesz valakinek, akkor Isten gondot visel a dolgaidra. Isten letekint rád, és nem azt kérdezi, hogy segítesz-e magadon, hanem azt, hogy segítesz-e másokon? Szeretnél segítséget a céljaid eléréséhez? Akkor kezdj el segíteni másokon! Mutass szeretetet! Szorítsd magad háttérbe. Gyógyulást hoz ami visszajön.

Emlékszel Jób történetére, aki mindent elveszített? Elveszítette az egészségét, családját, vagyonát. Mindent elveszített. A könyv végén Isten visszaadja neki mindezt. Miért? Mert Jób imádkozott magáért? Nem. Azt írja: Miután Jób imádkozott a barátaiért Isten visszaállította őt, és kétszeresen adott neki vissza mindent.

Miért kell tartoznod egy kiscsoporthoz? Nem csak azért, hogy mások segítsenek neked, hanem hogy te is segíthess nekik! Szóval amikor imádkozol értük, akkor Isten segít neked. Add magad oda szeretetben, és aztán figyeld ahogyan Isten munkálkodik az életedben.

Beszéljünk róla:

* Gondold át, miként mutatod ki a szeretet nap mint nap mások iránt. Mi motiválja a szeretetedet?
* Hogyan hozott áldást az életedre mások szeretete?
* Kik azok az emberek körülötted, akiknek szükségük van a szeretetedre, vagy támogatásodra, vagy arra, hogy ma velük ünnepelj?



„Ne csak megjátszódjátok, hogy szerettek másokat, hanem valójában szeressétek őket. Gyűlöljétek a rosszat, ragaszkodjatok a jóhoz. Őszinte ragaszkodással szeressétek egymást, és örömmel becsüljétek meg egymást.” (Róma 12:9-10 NLT fordítás, második kiadás)

Amennyiben maradandó változást szeretnél az életedben, akkor meg kell töltened szeretettel.

A szeretet az egyetlen, ami meg tudja változtatni a változhatatlant. A szeretet újraéleszt. A szeretet felfrissít, megújít és felüdít. A szeretet a legnagyobb erő a világmindenségben, mert Isten a szeretet. Ez nem azt jelenti, hogy Istennek van szeretete, hanem Ő maga a szeretet. A szeretet azt is gyógyítja, amit máshogy nem lehet meggyógyítani. A szeretet felemel. A szeretet megerősít. A szeretet feltölt. A szeretet képessé tesz.

„Ne csak megjátszódjátok, hogy szerettek másokat, hanem valójában szeressétek őket. Gyűlöljétek a rosszat, ragaszkodjatok a jóhoz. Őszinte ragaszkodással szeressétek egymást, és örömmel becsüljétek meg egymást.” (Róma 12:9-10 NLT fordítás, második kiadás).

„Örömmel becsüljétek meg egymást.” Szeretem ezt a mondatot. Tudjátok, mit jelent ez? Azt jelenti, hogy amikor valaki a kiscsoportban eléri a célját egészségügyi, pénzügyi vagy bármilyen téren, akkor megtiszteled azzal, hogy együtt ünnepelsz vele. Ünnepeld meg, hogy célba ért. Leadtál még egy kilót? Gratulálok! Kevesebb lett az adósságod? Remek! Révbe ért a házasságod? Nagyszerű! A Biblia azt mondja, hogy tiszteljük és becsüljük meg egymást, és mutassunk igazi érdeklődést és örömöt egymás iránt.

Az a csodálatos, hogy Isten úgy alkotta meg a világmindenséget, hogy amikor az emberek segítenek egymásnak, akkor Isten gondjába veszi a problémáidat. Isten nem azt vizsgálja, hogy segítesz-e magadon, hanem azt kérdezi, hogy „Segítesz másokon?” Szeretnél segítséget a célod elérésében? Akkor segíts másoknak a céljuk elérésében! Add át magadat. A gyógyulás ott van az átadásban.

Emlékeztek Jób történetére, aki mindenét elvesztette? Megbetegedett, elvesztette a családját, elvesztette a vagyonát. Mindenét elvesztette. A könyv végén Isten mindent visszaad neki. Miért? Mert Jób magáért imádkozott? Nem. Azt írja, „Az Úr jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott a barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.” (Jób 42:10).

Miért van szükség arra, hogy kiscsoportban legyél? Nemcsak azért, hogy más emberek segítsenek rajtad, hanem azért is, hogy te is tudj segíteni rajtuk. Azért, hogy imádkozni tudj értük, és aztán Isten rajtad is segítsen. Add át magadat szeretetben, és aztán lásd meg, hogy hogyan munkálkodik Isten az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj azokra a módokra, ahogy naponta kifejezed a szereteted mások felé. Mi a szereteted indítéka?
  • Hogyan lett áldássá a mások iránti szereteted az életedben?
  • Kinek van szüksége a szeretetedre és támogatásodra, vagy ma kinek van szüksége arra, hogy vele örülj?


 

komment
süti beállítások módosítása