Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hit Isten ellenszere a félelemre- Az igazi hit cselekvő, sosem tétlen-Isten úgy alkotott meg téged, hogy meghalld a hangját

2019. január 08. 10:25 - Andre Lowoa

A hit Isten ellenszere a félelemre

„Káléb csitította a Mózessel szembeforduló népet, és ezt mondta: Bátran fölmehetünk és elfoglalhatjuk, mert meg tudunk birkózni vele” (4Móz 13:30)

Félelmeinket úgy tudjuk legyőzni, hogy hittel követjük Jézust. A hitünk teszi lehetővé, hogy ne bizonytalanul, hanem határozottan tudjunk a jövő felé haladni.

A hit teszi lehetővé, hogy meggyőződéssel kijelentsük: Isten velünk van, bármi is történjék. Biztosak vagyunk abban, hogy Isten értünk munkálkodik, és abban is, hogy Ő a legjobbat akarja számunkra.

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál” (Róm 8:28). A Biblia szerint, ha hívők vagyunk, minden, ami velünk történik, a javunkat szolgálja. Ez nem azt jelenti, hogy csak jó dolgok történnek velünk, hanem azt, hogy ami történik, az mind a javunkra és Isten dicsőségére van.

Egy hívő ember életében nincs az a nehéz helyzet, dilemma, vereség vagy csapás, amiből Isten ne tudna valami jót kihozni a végén. Akkor hát mitől féljünk az előttünk álló években?

Hogyan tekintesz a jövőre? Kételkedéssel? Cinikusan? A legrosszabbra számítva?

A jövődet illetően két lehetőség közül választhatsz:

Vagy cinikusan, kételkedve, negatív gondolatokkal és mindig a legrosszabbra számítva nézel szembe vele, vagy…

úgy várod azt, hogy számítasz arra, hogy Isten veled lesz, és az Ő jósága és kegyelme követnek téged életed minden napján.





Az igazi hit cselekvő, sosem tétlen

"Mikor tanuljátok végre meg, hogy 'hinni' semmit nem ér ha nem teszitek azt, amit Isten vár tőletek? Az a hit mely nem jár jó cselekedetekkel, nem igazi hit." (Jakab 2:20., TLB fordítás)

A hit egyszerűen csak egy életfelfogás? Néhányan így látják - egy keresztény passzív hozzáállással csak azt várja, hogy mit tartogat számára Isten: előrelépés, rák, depresszió, árulás, áldás, jólét vagy igazságtalanság. Lehet azt mondják: "Meglátom mit tesz értem Isten, aztán úszok az árral". Ez azonban ostoba beszéd.

A hit cselekszik. Nem tétlenkedik. Odaszánással jár. Vess egy pillantást az életstílusodra és nézd meg milyen cselekedetek követték a hited. Ha igazi hittel rendelkezel, ebből látszani fog.

Ha megkeresztelkedtél, megvallottad a hited Istennek és a körülötted lévő embereknek is. Azt mondtad: "Benne vagyok!" Ezzel azonban nincs vége a keresztségnek - távolról sem! Mi mást tehetsz még? Elkezdheted követni Jézus példáját. A hit azáltal bizonyosodik be ahogy élünk. Félre ne értsd! Nem a tetteiden múlik a megváltásod. A dolgok, amiket csinálsz - ahogy jársz a világban, éled mindennapjaid - nem juttatnak be a Mennybe. A tetteid által nem válsz kereszténnyé, azok mutatják meg, hogy keresztény vagy.

Íme néhány további lépés a hitben járásban:

  • Ünnepeld a kegyelem bőkezű ajándékát. Megmenekültél, mert Jézus annyira szeret téged és azt akarja, vele légy a Mennyben. Dicsérd ezért!
  • Mutasd ki a hited. A jegygyűrű senkit nem tesz házassá, de tisztán látható módon jelzi, hogy az vagy. Épp így a megkeresztelés sem juttat be a Mennybe, de az engedelmesség egyik megnyilvánulása (Jézus meghagyta nekünk, hogy keresztelkedjünk meg és kereszteljünk meg másokat.)
  • Oszd meg a hited a körülötted lévő emberekkel. Ha izgatott vagy amiatt, amit Isten véghez vitt az életedben, akkor miért nem osztod meg másokkal? Ennek rengeteg módja van. Kapcsolódj be egy szolgálatba. Szó szerint milliónyi lehetőség van rá. Mutasd be Jézust az embereknek és szeresd őket úgy, ahogy Jézus is tette. Ez egy olyan lehetőség, ami határtalan örömöt tud okozni - neked is és annak az embernek is, akit Krisztushoz segítesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen konkrét módokon tudod kimutatni mások felé a hited?
  • Gondolkozz el kicsit, mi a te válaszod a következő hittel kapcsolatos párhuzamra: A jegygyűrű senkit sem tesz házassá, de tisztán látható módon jelzi, hogy az vagy.
  • Mondj néhány példát, hogyan tudod megosztani másokkal a hited? Kik jutnak eszedbe, miközben ezen gondolkodsz?





Isten úgy alkotott meg téged, hogy meghalld a hangját

Hiszen szól az Isten így is meg amúgy is, de nem törődnek vele. (Jób 33:14)


Isten úgy alkotott meg téged, hogy meghalld a hangját. Bizonyos értelemben beléd van építve a "vevőkészülék", amelyen keresztül meghallhatod Isten iránymutatását.


Milyen csatornákat használ Isten? Elsősorban a Bibliát. Ezért fontos minden nap olvasnunk a Szentírást. Isten akarata megtalálható Isten igéjében.



Az Úr istenfélő tanítókon keresztül is szól. Volt már veled olyan, hogy a gyülekezteben, vagy csak egy egyszerű bibliaórán úgy érezted, hogy a tanító egyenesen hozzád beszél? Ezekben a pillanatokban Isten az, aki valóban egyenesen téged szólít meg.


Isten a többi keresztényen keresztül is kommunikál. Még rajtad keresztül is. Ha rá vagy hangolódva és tanulmányozod az igéjét, Isten időnként felhasznál téged is arra, hogy olyasmiről beszélj emberekkel, amiről Isten szeretne velük beszélni. Nem lelkipásztorok számára fenntartott különleges szolgálatról van szó. Isten minden hívőn keresztül beszél, más és más időben.


Isten még a körülményeidet és a fájdalmaidat is felhasználja arra, hogy megérintsen. Isten minden időben szól. Nekünk pedig figyelnünk kell rá. Hangold magad Isten csatornájára és ő a helyes ösvényen fog vezetni téged.






komment
süti beállítások módosítása