Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szánd oda a testedet Istennek!-Várd is Istentől, hogy válaszoljon imádságaidra, ne csak kérd!

2019. január 07. 10:14 - Andre Lowoa

 

Szánd oda a testedet Istennek!


„Tekintettel Isten kegyelmére, kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy szánjátok oda testeteket élő, szent és Istennek tetsző áldozatul; ezzel dicsőítitek valóságosan és megfelelően Istent." (Róma 12,1, NIV fordítás)


Ahhoz, hogy változás történjen az életed bármelyik területén, legyen az anyagi, szellemi, a munkáddal, a tanulmányaiddal vagy az emberekkel való viszonyoddal kapcsolatos terület, először a testeddel kell kezdened.

Miért? Mert a tested befolyással van a viselkedésedre. Az izmaid befolyásolják a hangulatodat és az indítékaidat. A fizikai állapotod hatással van a lelkiállapotodra.

A Róma 12,1-ben ez áll: „Tekintettel Isten kegyelmére, kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy szánjátok oda testeteket élő, szent és Istennek tetsző áldozatul; ezzel dicsőítitek valóságosan és megfelelően Istent.” (NIV ford.)

A probléma az élő áldozattal azonban az, hogy megszökhet az oltárról. Számtalanszor meg is tesszük ezt: odaszánjuk magunkat Istennek, aztán visszakozunk. Istennek odaszánni magunkat nem azt jelenti, hogy egyszer kell csak meghoznunk ezt a döntést és az örökre érvényes marad, hanem azt, hogy naponta akár többször is, négyszer, ötször vagy tízszer is így kell döntenünk!

És mit jelent valóságosan és megfelelően dicsőíteni Istent? A Biblia három olyan dolgot említ a testünkkel kapcsolatban, ami Isten dicsőségére szolgál:

1. Tisztítsd meg a tested - A Biblia ezt írja a 2Kor 7,1-ben: „Tisztítsuk meg magunkat mindentől, ami beszennyezi a testet és a lelket, előbbre mozdítva a mi megszentelődésünket Isten iránti tiszteletből.” Úgy tudod megtisztítani a tested, ha tudatosan odafigyelsz arra és megválogatod azt, hogy mit engedsz be az elmédbe abból, amit látsz és hallasz, illetve azt, hogy mit eszel és iszol.

2. Gondozd a tested - Az Efézusi levél 5,29 ezt írja: „Senki sem gyűlöli a saját testét, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat.” (NLT ford.) Ha megfelelő formában, jó erőnlétben tartod a testedet, az is Isten dicsőségére szolgál.

3. Uralkodj a tested felett - „Tanuljatok meg mindannyian uralkodni a saját testetek felett szent és tiszteletre méltó módon.” (1Thessz 4,4 NIV ford.) Uralkodj a tested felett, hogy ne a tested irányítson téged! Ne legyen okunk azt mondani, hogy „nem tehettem róla, nem tudtam uralkodni magamon”!

Függetlenül attól, hogy milyen változást szeretnél az életedben, kell, hogy legyen hozzá energiád. Ahhoz, hogy a céljaid eléréséhez szükséges energiád meglegyen, a változást a testeddel kell kezdened.

Beszéljünk róla:

* Milyen módon tudod Isten dicsőségére használni a testedet a gyakorlatban?
* Milyen területeken kell még dolgoznod azért, hogy uralkodj a tested felett?
* Hogyan „táplálja és gondozza Krisztus az egyházát”? Szerinted miért kéri Isten, hogy ugyanezt tedd a testeddel?






Várd is Istentől, hogy válaszoljon imádságaidra, ne csak kérd!


"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől... De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt." (Jakab 1:5-6)


Isten vezetni akar az életben. Ehhez két összetevőnek kell meglennie:

1. A megfelelő személytől kell kérned: Istentől
2. A megfelelő hozzáállással kell kérned – HITBEN!; remélve, hogy Ő válaszol.

Kértél már valaha is valamit Istentől úgy, hogy közben magad sem hitted el, hogy megkapod? Ezért nem is kaptad meg. Isten a hitünk szerint cselekszik az életünkben. Oly sokszor mondjuk, „Uram, kérlek vezess!” és már indulunk is a dolgunkra, anélkül, hogy kicsit is várnánk az Ő vezetésére. Máris neki állunk a munkának. Azt mondjuk, „Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet: segíts jó döntést hozni.” Pedig nem igazán hiszünk abban, hogy meg is teszi. Azt gondoljunk, hogy minden rajtunk áll.

Isten megígérte, hogy ad bölcsességet, ha kérjük. Bölcsesség az, ha Isten szemével látjuk az életet. Bölcsesség az a képesség, hogy úgy hozzunk döntést, ahogyan Isten hozna.

Gondolj csak bele: Isten sosem dönt rosszul. Sosem hibázik. Azt mondja, ha benne bízunk és rá hallgatunk, vezetni fog minket. De hitben kell kérnünk!

komment
süti beállítások módosítása