Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hit szemeinek kifejlődése-A lelki növekedés épitőkockái-A viselkedésed megváltoztatásához változtatnod kell a gondolkodásmódodon-Ahogy céljaid elérésén dolgozol,Isten munkálkodik benned-Beszélj hitből-Célok,melyeket Isten megáld-Hogyan kaphatod meg

2019. január 03. 10:33 - Andre Lowoa

A hit szemeinek kifejlődése

"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van..." Jn 3,36a



Amint a céltudatosan eltervezett tíz évedet éled Isten dicsőségére, ez változást fog követelni a fontossági sorrendedben, az időbeosztásodban, a kapcsolataidban és minden egyéb területen.

Mindenekelőtt, be kell hívnod Jézust életed minden szobájába. A szíved olyan mint egy ház, rengeteg szobával. Van benne konyha, hálószoba, nappali, dolgozó szoba. Ezek a szobák az életed különböző területei.

Minden olyan szoba, melyben aggodalom és félelem uralkodik olyan hely, amelyet nem nyitottál ki Jézus előtt. Lehet, hogy nem nyitottad ki előtte a kapcsolatok szobát vagy az anyagiak szobát. Vagy nem hívtad Őt be a hálószobádba vagy a dolgozószobádba.

Valahányszor aggodalmaskodsz, azt jelenti, hogy Jézus nincs bent abban a szobában, mert ha Ő belép egy helyre, akkor betölti azt békével. Tehát az aggodalmaid és a félelmeid életed azon területeiről beszélnek, melyek nincsenek még Jézus Krisztus uralma alatt.

Ez azért fontos, mert Jézus azt mondja, hogy be kell hívnod Őt az életedbe - a szíved szobáiba - ahhoz, hogy úgy lásd az életed amilyen az valójában, - hogy megláthasd Isten királyságát (Jn3, 36). Ha Istent akarod követni ezekben a céltudatosan eltervezett években, el kell döntened, hogy kinek szeretnél élni: Istennek vagy magadnak.

Talán habozol, ha arra gondolsz, hogy vajon lesz-e elég erőd Istennek élni? Ne aggódj. Isten mindent megad amire szükséged van, ha úgy döntesz, hogy Neki szeretnél élni. A Biblia azt írja: "Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket." (2Pt,1-3).

Most, a céltudatos éveid elején, itt az idő, hogy döntést hozz ebben a kérdésben. Hidd el, hogy Isten szeret téged és tervei vannak veled! Hidd el, hogy arra lettél teremtve, hogy örökké élj! Hidd el, hogy nem számít mit követtél el, Isten meg akar bocsájtani neked!

Fogadd el Jézust mint életed Urát és Megmentőjét. Fogadd el Tőle a bűneid bocsánatát. Fogadd el a Szent Szellemet, aki erőt ad ahhoz, hogy a hit szemével láss és céltudatosan éld az életed. A Bibila azt írja: "Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van..." (Jn 3, 36a).

Bárhol is olvasod ezeket a sorokat, arra hívlak, hogy hajtsd meg a fejed és suttogd el azt az imát, mely megváltoztatja az örökkévalóságodat: "Jézus, bízom benned és elfogadlak Téged". Hajrá!



A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk. (Róma 6:4 MBT)


Ezen a héten a hit szemeinek kifejlődéséről beszélünk. Amikor szellemileg újjászületsz, Isten megnyitja a szellemi szemeidet és ez képessé tesz téged, hogy meglásd az Ő munkáját magad körül és hogy meglásd azt a számtalan lehetőséget, amit eléd helyezett.

Isten szintén meg fogja nyitni a lelki füleidet, így képes leszel meghallani, amit az emberek valóban mondanak, ahelyett, hogy azt hallanád, amit szerinted mondanak. Amikor Jézus belép az életedbe, akkor Isten megnyit egy egész sor lelki érzéket, ami segít, hogy az életet az Ő szemszögéből lássuk.

Hadd adjak egy egyszerű példát arról, hogy ez hogyan működik. Megtörtént már veled, hogy olvastad a Szentírást és ahogy olvastál egy igeverset, az egyszer csak megnyílt neked és azt gondoltad:
-"Húúú, hogyhogy ezt eddig még nem vettem észre?" -Annak ellenére, hogy már vagy tizenötször olvastad ezt az Igét, még sosem láthattad meg azt az igazságot, ami az imént kipattant számodra.

Mi történt? Isten egyszerűen megnyitotta a szellemi látásodat.

Most, ahogy tegnap is említettem, mutatok neked néhány alapvető lépést, azzal a céllal, hogy kifejleszd a hit szemeit, hogy hit által éld az életed, hiszen hit által kell élned, különben sosem leszel képes arra, hogy végrehajtsd Isten tervét az életedre nézve.

Az első hitbeli cselekedeted Jézus behívása az életedbe - annak minden szobájába -, ahogy tegnap említettük.
A második az, hogy nyilvánosan felvállalod Jézust. Legtöbben nem is gondolnánk, mekkora szerepe van a bemerítkezésnek hitünk növekedésében, pedig ez egy igen erőteljes hitbeli lépés, amit Isten arra használ fel, hogy felszabadítsa az Ő erejét a te életedben.


Jézus akarja, hogy nyilvánosan közösséget vállalj Vele és tanítja is, hogy ez egy nagyon komoly kérdés. Jézus mondja:


"Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.” (Márk 8:38 MBT)

Ez elég durván hangzik. De ez azért van mert Jézus tudja, milyen kritikus fontosságú terület ez. A Biblia azt mondja: "A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk". (Róma 6:4 MBT)
Arra, hogy egy új életet éljünk -- követjük Jézust, hogy beteljesítsük életünk célját -- a bemerítkezésünkben mutatott engedelmességünk hatalmaz fel.

Értsd meg, a bemerítkezés nem tesz automatikusan Jézus családjának tagjává; kizárólag a Krisztusba vetett hit tesz azzá. Mégis alapvetően a bemerítkezés mutatja meg, hogy Isten népéhez tartozol. Akárcsak a jegygyűrű, ez is egy látható ábrázolása annak a belső elkötelezettségnek, ami a szívedben van.

Ez nem olyan döntés, amit arra az időre halaszthatsz, mire szellemileg éretté válsz. A Biblia egyetlen feltétele: Higgy! Az Újszövetségben az emberek azonnal bemerítkeztek, mihelyt valódi élő hitre jutottak. Nincsen késleltetett bemerítés az Újszövetségben.

Ha még nem merítkeztél be hited kifejeződéseként Krisztusban, akkor engedelmeskedj Jézusnak és merítkezz be, amilyen hamar csak lehetőséged van rá.





A lelki növekedés épitőkockái

"Továbbra is a Krisztusról prédikálunk mindenkinek, teljes bölcsességgel intve és tanítva minden embert, azért hogy Krisztusban érett emberként állíthassuk Isten jelenléte elé." (Kol 1:28 NCV)

Úgy hiszem van egy logikus sorrendje a tudás, perspektíva, meggyőződés, készségek és a jellem felépítésének. Először meg kell alapozni a tudást. Mivel a lelki növekedés Isten szaván alapszik, a tanulás első fázisa a Biblia ismerete. A meggyőződésünknek és látásmódunknak a Biblián kell alapulnia.

Az Ige ismeretén kívül látásmódra is szükséged van. Minél jobban megismered Isten szavát, annál inkább kezded Isten szemszögéből látni az életet. A meggyőződés általában a látásmódból nő ki. Ha egyszer elkezded Isten szemszögéből nézni a dolgokat, biblikus meggyőződés kezd fejlődni benned. Isten céljainak és terveinek megértése megváltoztatja a motivációdat.

A meggyőződés aztán motivációt ad a lelki szokások fenntartására. Az ismétléseken keresztül, ezekből a szokásokból készségek vállnak. Már nem kell többé tudatosan oda figyelned rájuk. Amikor valamit megtenni könnyűvé válik, azt nevezik készségnek.

Ha az Ige ismeretére, a látásmódot, meggyőződést és a hozzáuk illő képességeket tesszük, akkor végeredménye a jellem! Először tudod, aztán megérted, utána elhiszed teljes szíveddel, később cselekszed. Az eredmény a jellem.

Itt van öt kérdés, amit meg kell kérdezz magadtól a közösséged keresztényi tanításával kapcsolatban:

* Megtanulják az emberek a Biblia tartalmát és jelentését?

* Tisztábban látják magukat, az életet és másokat Isten látószögéből?

* Az emberek értékrendje jobban összehangolt Istenével?

* Készségesebbekké váltak Isten szolgálatában?

* Jobban kezdenek hasonlítani Krisztushoz?

Ahogy Pál mondja a Kolossé 1:28.-ban "Továbbra is a Krisztusról prédikálunk mindenkinek, teljes bölcsességgel intve és tanítva minden embert, azért hogy Krisztusban érett emberként állíthassuk Isten jelenléte elé."

A Saddleback gyülekezetben a lelki érettséget illető célunk nagyon tiszta: dicsőséget hozni Istennek azzal, hogy Jézus Krisztusnak -míg vissza nem tér- annyi krisztusi jellemmel rendelkező tanítványt adunk amennyit csak tudunk!





A viselkedésed megváltoztatásához változtatnod kell a gondolkodásmódodon


„Engedjétek, hogy a Lélek megújítsa a gondolataitokat és a hozzáállásotokat” (Efezus 4:23, NLT fordítás, második kiadás)

A változáshoz újfajta gondolkodásmódra van szükség. Annak érdekében, hogy megváltozzunk, meg kell tanulnunk az igazságot és el kell kezdenünk jó döntéseket hozni, azonban arra is szükség van, hogy a gondolkodásmódunkat megváltoztassuk.

A bűnnel való hadakozás az elmédben kezdődik, nem a viselkedésedben. Az, ahogyan gondolkozol, meghatározza azt, ahogyan érzel, és ahogyan érzel, az meghatározza azt, ahogyan cselekszel. Ha meg szeretnéd változtatni a viselkedésedet, a gondolkodásmódodon kell változtatnod. Továbbá ha meg szeretnéd változtatni azt, ahogyan érzel, el kell kezdened változtatni azon, ahogyan gondolkodsz.

Jó példa, amikor azt mondom, hogy „Jobban kellene szeretnem a gyerekeimet”, de ez így nem fog működni. Nem tudod magad beleküzdeni egy érzésbe. Azon kell változtatnod, ahogyan a gyerekeidre, a férjedre, vagy a feleségedre gondolsz, ez pedig meg fogja változtatni azt, ahogyan érzel, ami pedig végső soron meg fogja változtatni azt, ahogyan viselkedsz. A Biblia azt mondja, hogy „Engedjétek, hogy a Lélek megújítsa a gondolataitokat és a hozzáállásotokat” (Efezus 4:23, NLT fordítás, második kiadás).

Így lehet összegezni ezt az egészet: nem az vagy, aminek gondolod magadat. Sokkal inkább, amit gondolsz, az vagy te. Az életed effajta nemkívánatos hiányosságaival való küzdelem az elmédben kezdődik. Ha bármit is meg szeretnél változtatni a viselkedésedben, vagy bármi mást az érzelmeidben, kezdd a gondolataiddal és a hozzáállásoddal.

Az elménk megújulása a bűnbánathoz kapcsolódik. Tisztában vagyok vele, hogy sokak számára a bűnbánat egy eléggé baljós szóként hangzik. Sokan azt gondolják, hogy ez olyan dolgot jelent, amit nem igazán szeretnének, vagy ami valami fájdalmas dolog. Egy olyan fickóra gondolnak ilyenkor, aki az utca egyik zugában áll egy táblával a kezében, amire az van írva, hogy „Bánjátok meg bűneiteket! Közeleg világvége!”

A bűnbánatnak nincs sok köze a viselkedésedhez. Sokkal inkább arról szól, hogy másként tanulsz meg gondolkodni. „Megbánni” egyszerűen azt jelenti, hogy egy 180 fokos mentális fordulatot veszünk. Ez valami olyasmi, amit az elmédben viszel véghez, nem pedig a viselkedésedben. A gondolkodásmódodban való változás pedig hatással lesz az érzéseidre és viselkedésedre.

Amikor megbánok valamit, a bűntől a megbocsátás felé fordulok. A pokol helyett a mennyországot veszem célba, a céltalanság helyét a céltudatosság veszi át az életemben. A reménytelenségből új remény lesz, a frusztrációból pedig szabadság. A sötétségből a fény felé fordulok.

Ez az a fajta változás, amire szükségem van ahhoz, hogy képes legyek az életem többi részén is változtatni.  

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miket szoktál nézni, mire szoktál figyelni, amik aztán hatással vannak a gondolkodásmódodra? Segítenek ezek a dolgok abban, hogy megújítsad az elmédet?
  • Mit mondasz Istennek, amikor megbánást gyakorolsz?
  • Hogyan tudod a kapcsolataiddal kapcsolatos gondolkodásmódodat megváltoztatni, hogy aztán nagyobb szeretetet tudj tanúsítani az emberek irányában az életedben?






Ahogy céljaid elérésén dolgozol, Isten munkálkodik benned

 

„Nem értem még el a céljaimat, és nem vagyok tökéletes. De Krisztus megragadott engem. Így tovább szaladok és harcolok, hogy megszerezzem a díjat.” (Filippi 3:12, CEV fordítás)

 

Tegnap arról beszéltünk, hogy miért fontos célokat kitűzni. A mai napon három újabb okát vizsgáljunk meg annak, hogy miért annyira fontosak a célkitűzések, hogy még Jézus is foglalkozott ezzel.

Szükséged van célokra, mert azok reményt adnak, hogy tovább haladj és tűrj.

Jób a következőket írja: „Milyen erőm maradt még, amiben reménykedhetek? Milyen célom lehet még, amiért meg szeretném hosszabbítani az életem idejét? (Jób 6:11, NLT fordítás). Szükséged van a célokra, hogy tovább tudj haladni.

A célodnak nem kell nagy dolognak lennie ahhoz, hogy motiváljon. Például, ha épp műtét után vagy, a felépülésed első célja az is lehet, hogy fel tudj az ágyban ülni. Később lehet, hogy azért dolgozol, hogy fel tudj állni és végül, hogy, végig tudj sétálni a folyósón.

Ezek csak apróságok, de mind nagyon fontosak, hiszen a mostani helyzettől a sikerig nem egy nagy ugrás van, hanem sok apró lépés. A célodnak nem kell nagynak lenni ahhoz, hogy fontos legyen – csak bátorítania kell téged, hogy ne add fel!

Célokat kell kitűznöd, mert azok építik a jellemed.

Az életed legnagyobb előnyei nem a megvalósításaidból származnak, hanem sokkal inkább abból, hogy mi történik benned, ahogy haladsz előre a célod felé.

Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a megvalósításaid. Amíg te a céljaidon dolgozol, addig Isten benned munkálkodik. A jellemedet építi, és ez az, ami az örökkévalóságban is megmarad.

Ezért írja Pál a Filippi 3,12-ben, hogy „tovább szaladok és harcolok, hogy megszerezzem a díjat.” (CEV fordítás). Energiára, megerőltetésre és céltudatosságra van szükséged ahhoz, hogy a céljaidat elérd, az eredmény viszont az lesz, hogy egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá válsz.

Szükséged van célokra, mert a jó célok megjutalmaznak.

A Példabeszédek 11:27-ben azt olvassuk, hogy „Ha jók a céljaid, tisztelni fognak.” (TEV fordítás). Amikor egy jó célra teszed fel az életed, tiszteletet szerez az neked és építi örökségedet a Földön.

A célkitűzésekért a legnagyobb jutalom az örökkévalóságban lesz a miénk. A Biblia azt írja az 1 Korinthus 9:25-26-ban: „Minden sportoló fegyelmezett az edzésben. Ők olyan jutalomért teszik ezt, ami elmúlik, mi viszont az örök jutalomért tesszük. Tehát minden lépésemben céllal futok.” (NLT fordítás). Pál apostolnak céltudatos célkitűzései voltak. Neked is ilyennek kell lenned, hogy elnyerd Isten jutalmát a Mennyországban.

Beszéljetek róla

  • Ha ma elcsüggedtél, szükséged van új célokra. Mi az, amiért dolgoznál, ami naponta motiválna és bátorítana, hogy közelebb kerülj a célodhoz?
  • Mit tanultál meg magadról és Istentől amíg a célod elérésén dolgoztál?
  • Hogyan szeretnéd Isten munkáját az életedben? Milyen módon tükrözik a céljaid a reménységed és elvárásaid, hogy Isten munkálkodni fog benned és általad?



Beszélj hitből

„Isten a jövőbeli eseményekről olyan bizonyossággal beszél, mintha azok már bekövetkeztek volna”. (Rómaiakhoz írt levél 4:17, TLB fordítás)

A szavaidnak hatalmas ereje van. Ha hívő emberré válsz, változtatnod kell azon, ahogy beszélsz. Hittel kell beszélned ahhoz, hogy láthass valamit megvalósulni.

Amikor hitből mondunk valamit, az ostobaságnak, arrogánsnak, a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodottnak tűnhet olyan emberek számára, akik nem tudják, mi a hit. Ábrahám tudta. Az Úr egy napon megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: Ábrám, a nevedet Ábrahámra változtatom. Az Ábrahám név azt jelenti, „népek sokaságának az atyja”.

Az egyetlen probléma azonban az volt, hogy Ábrahám már 99 éves volt és a felesége is túl idős volt ahhoz, hogy gyermeket szüljön. Ábrahámot valószínűleg kegyetlenül kinevették a neve miatt. Isten azonban azt mondta, hogy nem az emberi valóság, hanem a szellemi valóság világában élünk, és ne úgy lássuk a dolgokat, ahogy vannak, hanem úgy, ahogy lehetnének, lenniük kellene vagy ahogyan Isten akarja, hogy legyenek.

A Rómaiakhoz írt levél 4:17 azt mondja, hogy Isten „a jövőbeni eseményekről olyan bizonyossággal beszél, mintha azok már bekövetkeztek volna” (Rómaiakhoz írt levél 4:17, TLB fordítás). Ezt nevezik hitből való beszédnek. Kimondunk valamit hitből, hogy az megvalósuljon.

Az elsődleges szellemi ajándékunk a hit ajándéka. Nem azt mondom, hogy most mi van, hanem azt, hogy mi lehetne, minek kellene lenni vagy Isten mit akar, hogy legyen.

Vannak olyan közismert tanítók, akiknek az egyházi szolgálata valójában csak abból áll, hogy elmondják, milyen a világ most. És nagyon sok olyan dolog van a világban, ami rossz. Ezért bírálják és becsmérlik a dolgokat és általában mindennel kapcsolatban nagyon negatívak. És tényleg jó okuk is van erre. Azzal érvelnek, hogy ők csak azt mondják, ami van.

Igen, így is lehet beszélni. De van egy más mód is: ne azt mondd, ami van, hanem azt, ahogyan lehetne! Az előbbi még sohasem változtatott meg senkit, és inkább csak védekezésre készteti az embert.

Például, ha azt mondod valakinek, „Te egy csapnivalóan rossz apa vagy. Nem töltesz elég időt a gyerekeiddel, mivel a karriered sokkal fontosabb számodra.", akkor őt megbélyegzed, és még meg is erősíted abban, amilyen. Ehelyett inkább ezt kellene mondanod: „Fantasztikus lehetőségek vannak benned, és ha engednéd, hogy Jézus Krisztus átvegye az irányítást az életed felett, nem lennél ugyan tökéletes, de Isten olyan jellemmé formálna, hogy a gyerekeid teljesen oda lennének érted." Az ilyen beszéd az, ami  változásra ösztönöz bennünket!

Nem azt kell elmondanod, ahogyan a dolgok állnak, hanem azt, ahogyan lehetnének, ahogyan lenniük kellene vagy ahogyan Isten akarja, hogy legyenek! Hittel beszélj már az előtt, hogy valamit megvalósulni látnál!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan mutatkozik meg a hétköznapi beszélgetéseid során az, hogy te hívő ember vagy?
  • Kinek van szüksége arra, hogy a hit beszédét mondd és azt, ami lehetne az életével kapcsolatban?
  • Mit fogsz tenni ma annak érdekében, hogy szavaidon keresztül egy másik ember életében pozitív változás álljon be?






Célok, melyeket Isten megáld

„Nem futok cél nélkül. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki megüt valamit – nem csak a levegőt.” (1Kor 9,26 NCV fordítás)


Célok nélkül esélyed sincs, hogy 2014 más legyen, mint amit 2013-ban tapasztaltál. Alapjaiban az életed többnyire mindig ugyanaz marad. A hosszú távú célok őriznek meg a rövid távú akadályok miatti csüggedéstől.

Mindannyiunkat meghátráltatnak különböző dolgok. Minden nap foglalkozol velük, de ezek az akadályok nem fognak visszahúzni vagy lelassítani, ha mindig arra figyelsz az úton, amit el akarsz érni. Az 1Kor 9,26-ban azt mondja a Biblia: „Nem futok cél nélkül. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki megüt valamit – nem csak a levegőt.” (NCV fordítás)

Ha nem a levegőbe akarsz ütni ebben az évben, akkor már most tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

* Mi a célod a házasságoddal?
* Mi a célod a családoddal?
* Mi a célod a munkáddal?
* Mi a célod a szellemi fejlődésedben?

Célok nélkül csak a „parton hajózol”, csak eléldegélsz valahogy, de sosem fogod azt az életet élni, amit Isten szánt neked. A célok azonban önmagukban nem adnak választ. Isten nem fogja méltányolni minden kitűzött célodat.

Isten azokat a célokat áldja meg, amelyek:

*

Tiszteletet és dicsőséget hoznak Neki. Az 1Kor 10,31-ben azt mondja a Biblia: "Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" A bűnt kivéve bármit tehetsz Isten dicsőségére. Ha helyes a motivációd, bármit tehetsz az Ő dicsőségére.
*

Szeretet által motiváltak. Istent sokkal jobban érdekli, hogy miért teszel valamit, mint hogy éppen mit teszel. Isten nem áldja meg a félelemből fakadó céljaidat, viszont megáldja mindazokat, amelyek a szereteten alapulnak. A Biblia azt mondja az 1Kor 16,14-ben: „Mindent szeretettel tegyetek!” (NLT fordítás) Céljaiddal a szeretetet kell kifejezd Isten vagy az emberek felé.
*

Isten életedre vonatkozó tervét kell betölteniük. Isten azért helyezett a Földre, hogy megtedd ezt az öt dolgot: okozz örömöt Istennek örömöt, légy az Ő családjának része, válj Krisztushoz hasonlóvá, szolgáld Istent, és oszd meg az életed örömüzenetét. Ha a célod hozzájárul, hogy beteljesedjen ez a terv, Isten meg fogja áldani.
*

Hitből fakadjanak. Legyenek a céljaid elég nagyok ahhoz, hogy Isten segítsége kelljen a megvalósításukhoz. Ahelyett, hogy elhatároznád, hogy lefogysz 5 kg-ot 2014-ben, miért nem határozod el, hogy fogysz 20-at? Istentől kell függnöd ebben is. A Biblia azt mondja: "Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni." (Zsidó 11,6 NIV fordítás).
*

Isten ereje által valósuljanak meg. Nem fogod elérni 2014-es céljaidat Isten ereje nélkül. Saját erődből nem tudsz egészséges lenni. Saját erődből nem tudsz javítani a házasságodon. Azokat a célokat, amelyek igazán fontosak az életedben, nem érheted el Isten ereje nélkül.

Vess egy pillantást a 2014-es céljaidra. Tisztességet és dicsőséget hoznak Jézusnak? Ha még nincs egy célod sem, kezdd el ma, és tűzz ki néhány célt!

Beszéljünk róla:

* Melyek a 2014-re kitűzött céljaid?
* Vajon Isten megáldja ezeket? Miért igen, vagy miért nem?
* Miben szeretnéd, hogy 2014 más legyen, mint az elmúlt esztendő?



Hogyan kaphatod meg Isten erejét az életedhez


„Isten erőt ad a megfáradtaknak és a kimerülteknek, és felkínálja erejét a gyengéknek.” (Ézsaiás 40,29 – NLT fordítás, második kiadás)

Amikor hiszel Jézusban, megkapod Isten erejét a mindennapjaidhoz.

Régebb azt gondoltam, hogy ez nem nagy dolog. Felismertem azonban, hogy a legtöbb ember első számú problémája az életben nem az aggodalom, nem a félelem, a bűntudat vagy a keserűség. A legnagyobb problémájuk a fáradtság.

Mikor emberekkel beszélgetek, mindig van, aki azt mondja, „Állandóan olyan fáradt vagyok. Sosem tudok mindennel végezni. Belefáradtam és belebetegedtem abba, hogy mindig fáradt és beteg vagyok.”

Állandó fáradtságod oka az erő hiánya. És azért nincs erőd, mert nem csatlakoztál Isten erőforrására. Saját erődből próbálod élni az életed.

Nincs lehetőséged betöltened életed célját anélkül, hogy Isten erőforrásához kapcsolódnál. A kenyérpirító hasznavehetetlen, ha nincs bedugva a konnektorba. Ugyanígy a mixert sem tudod használni csatlakozás nélkül. A porszívó sem tölti be a célját, ha nincs csatlakoztatva az áramforráshoz.

Az Ézsaiás 40,29 azt mondja: „Isten erőt ad a megfáradtaknak és a kimerülteknek, és felkínálja erejét a gyengéknek.” (NLT fordítás, második kiadás).

Sokkal több területen van szükséged Isten erejére, mint gondolnád. Pál így ír erről: „Van erőm szembenézni minden körülménnyel, azzal az erővel, amit Krisztus ad nekem.” (Filippi 4,13 – TEV fordítás).

Ez nem pozitív mentális hozzáállás. Nem önsegítő filozófia. Nem az a fajta gondolkodás, hogy „kihúzom saját magamat a hajamnál fogva”. Nem. Ez természetfeletti erő.

Mit jelent „minden körülménnyel”? Erő a magány kezeléséhez, amikor egyedül maradsz. Erő a stressz kezelésére, amikor nyomás alatt vagy. Erő, hogy kezelni tudd a bűntudatot, a félelmet, az unalmat, a keserűséget, az elutasítást. Erő a pénzügyi katasztrófák kezeléséhez. Erő az egészségi krízisek kezeléséhez. Erő a kellemetlen helyzetek kezelésére kapcsolataidban.

Honnan jön ez az erő? Istentől jön – hogyha hiszel Jézus Krisztusban!

Beszéljetek róla:

  • Mit jelent Isten erőforrására csatlakozni? Hogyan erősít és bátorít Ő téged?
  • Mit gondolsz, mit vár Isten tőled, hogyan töltsd az idődet úgy, hogy még inkább hozzá kapcsolódhass, és ne legyél fáradt? Hogyan kell változtatnod a fontossági sorrendeden?
  • Minek az elvégzéséhez van szükséged Isten erejére ma? Mit gondolsz, mit akar Isten, hogy először megtegyél?





komment
süti beállítások módosítása