Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 17. 08:39 - Andre Lowoa

Ami a lelki próbákat illeti, amelyek elé Isten Atyai jósága állít téged, kérlek, légy béketűrő és nyugodt! Szenvedj, igen, de légy türelemmel. Szenvedj, de ne félj, mert Isten veled van, és te nem bántod Őt, hanem szereted. Szenvedj, de hidd is, hogy maga Jézus szenved benned, érted és veled. Jézus nem hagyott el, amikor elfutottál tőle, még kevésbé hagy el most és az elkövetkezőkben, amikor szeretni akarod.
Isten mindent visszautasíthat egy teremtményben, mert mindenben van valami romlottság, de azt az őszinte vágyat, hogy szeretni akarod Őt, soha nem utasítja el. Tehát, ha másért nem tudod magad meggyőzni a mennyei kegyelemről, és nem vagy biztos abban, akkor legalább ez legyen neked bizonyosság. Nyugodj meg és örülj!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Az Isten dicsőségére és a lélek üdvére fordított idő sohasem vész kárba.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
Emlékezz arra, hogy közelebb van Istenhez a gonosztevő, aki szégyelli tettét, mint a tisztességes ember, aki belepirul jócselekedeteibe.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Gyermekem, ha e világ minden bűnét elkövetted volna, Jézus akkor is megszólítana: sok bűnöd bocsánatot nyert, mert nagyon szerettél… (vö. Lk 7,47)
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Mondjátok Jézusnak: “Nagyobb szeretetet kívánsz tőlünk? Nincs több. Kérlek, adj még, hogy fölajánlhassam Neked!” – Ne kételkedjetek, Jézus elfogadja fölajánlástokat, legyetek nyugodtak.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/

Nagyon sajnáltam, amikor megtudtam, hogy beteg voltál, de nagyon örültem a hírnek, hogy már jobban vagy, és még inkább annak, hogy betegségedben igazi részvét és keresztényi szeretet élt közöttetek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Ne féljetek a bajoktól, viszontagságoktól, mert azok a kereszt lábához irányítják a lelket, és a kereszt a menny kapuihoz viszi; a mennyben pedig a halál Legyőzőét találjuk, Aki az örök boldogsághoz vezet.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
Nézzünk előbb a magasba és aztán magunkra! A kék ég és a szakadék közötti végtelen távolság szüli az alázatot.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Nincs utálatosabb egy könnyed, ledér és öntelt nőnél. Különösen, ha már feleség.
A keresztény feleségnek istenfélelemben kell élnie, a béke angyalának kell lennie a családban, méltóságteljesen és kedvesen kell viselkednie embertársaival.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Próbáljuk teljes szívünkkel és akaratunkkal szolgálni az Urat. Mindig többet ad majd, mint amennyit megérdemlünk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Tartsátok mindig lelki szemetek előtt Isten Anyjának, a mi Édesanyánknak nagy alázatát. Ő minél többet kapott az égi ajándékokból, annál inkább alázatos lett.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Vigyázz, hogy ne veszítsd el soha bátorságodat, amikor lelki betegség veszélye fenyeget. Ha Isten valamilyen módon elgyengít, ez nem azért van, hogy elhagyd magad, hanem hogy visszatérítsen az alázathoz, hogy elővigyázatosabb légy a jövőt illetően.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

komment
süti beállítások módosítása