Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 16. 08:37 - Andre Lowoa

A legfőbb önmegtagadás az, amit a családban gyakorolunk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/
A nagy lelkek mindig szerették a fájdalmat. A bukás után ez a teremtés segítőtársa, hogy a lélek újra fölemelkedhessen. A fájdalom a végtelen szeretet egyik ölelő karja  – újjászületésünkért.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
A szenvedélyek és az ellensége erők közepette segítsen meg bennünket az Ő kimeríthetetlen irgalmasságának édes reménye! Bizalommal járuljunk a szentgyónáshoz, ahol ő minden pillanatban atyai szeretettel vár ránk. Bár tudjuk, hogy a viszonzásra képtelenek vagyunk, ne kételkedjünk ünnepélyes bűnbocsánatában. Helyezzünk sírkövet bűneinkre, ahogyan az Úr tette.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Az egyszerűség erény, azonban csak egy bizonyos határig. Sohasem hiányozhat belőle az elővigyázatosság. A ravaszság és az álnokság viszont ördögi, és nagyon nagy kárt okoz.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Iszonyatos Isten ítélete. Ne feledjük azonban, hogy irgalmassága is határtalan!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Minden imádság jó, amit egyenes szándék és jóakarat kísér.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Ne felejtsétek el gyermekeim, hogy én ellensége vagyok a haszontalan vágyaknak, nem kevésbé a veszélyes és rossz vágyaknak. Mert lehet bár jó az, amire vágyunk, a vágy mindazonáltal mindig hibákat rejt, különösen, amikor szertelen buzgalommal keveredik. Isten nem ezt a jót kéri, hanem egy másikat. Azt akarja, hogy abban maradjunk meg.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Ne legyünk farizeusok! Ne tartóztassuk meg magunkat a jócselekedetektől!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Ó, mekkora boldogság rejlik a lelki harcokban! Elég, ha mindig úgy indulunk harcba, hogy biztosak vagyunk győzelmünkben.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Rajta, kedves gyermekem, gondosan ápold szívedet, és adj meg neki mindent, ami csak kell boldogságához. Bár minden évszakban, azaz minden korban meg lehet és meg kell ezt tenni, azonban most, fiatalon a legjobb. Most van a legnagyobb szükség rá.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Szeressétek lelki nyomorúságotokat! Lelki nyomorúságunk szeretete abban áll, gyermekeim, hogy a sötétség és a tehetetlenség idején alázatosak, nyugodtak, szelídek, bizakodóak vagytok, ha nem nyugtalankodtok, aggodalmaskodtok, ha nem háborogtok ezért; jó szívvel, nem mondom, hogy vidáman, de őszintén és állhatatosan öleljétek át ezeket a kereszteket a sötétségben. Így szeretni fogjátok lelki nyomorúságtokat, hiszen a nyomorúság nem más, mint sötétségben és tehetetlenségben lenni.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Szűzanyám, mélyítsd el bennem azt a szerelmet, amely Őérte lángolt szívedben. Bennem, a nyomorultban, aki csodálom szeplőtelen fogantatásod titkát, és aki égek a vágytól, hogy ezáltal szívem megtisztulhasson és szerethessem az én és a Te Istenedet. Tisztítsd meg elmémet, hogy felemelkedhessen hozzá és szemlélhesse Őt, imádja és szolgálja lélekben és igazságban. Tisztítsd meg testemet, hogy méltó szentélye lehessen, amely magába tudja fogadni Őt a szentáldozatban.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

komment
süti beállítások módosítása