Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 11. 08:30 - Andre Lowoa

A belső jóérzések néha gyermetegek. Nem a tökéletesség jelei. Nem az édesség, hanem a fájdalom kell. A fáradtság, a fásultság, a tehetetlenség az igazi szeretet jelei. A fájdalom kedves. A száműzetés szép, mert a szenvedésben adhatunk valamit Istennek. Fájdalmunk, szenvedéseink ajándéka nagy. Ez az, amit a mennyországban már nem vállalhatunk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
A rémület rosszabb a rossznál.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
A szeretet az erények királynője. Ahogyan a gyöngyöket a fonal tartja össze, úgy fogja össze az erényeket a szeretet. Ha a fonal elszakad, szétgurulnak a gyöngyök; ugyanígy, ha a szeretet elvész, szétszóródnak az erények.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Az imádságból származik a legnagyobb megerősítés.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Jézusom, Édesem, Szerelmem, s Szeretet az, ami engem életben tart!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Kérjük szeretett Jézusunktól az alázatot és a bizalmat, és kedves szent Kláránktól a hitet. Az ő lángoló hitével imádkozzunk Jézushoz; adjuk át magunkat neki, szakadjunk ki a világ hazug gépezetéből, ahol minden őrület és hiúság. Minden elmúlik, csak az Isten marad a léleknek, ha képes volt Őt jól szeretni.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Légy nyugodt, mert minél erősebbek az ellenség támadásai, annál közelebb van Isten a lelkedhez. Erre gondolj és töltekezz fel jól ezzel a nagy és megerősítő igazsággal.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Mária mindig új erények virágaival és illatával borítsa be lelkedet, és simogassa meg anyai kezével fejed. Kösd magad mindegyre jobban az égi Édesanyához, mert Ő a tenger, amelyen át az örök ragyogású homokpartok eljutnak a hajnal birodalmába.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

Minden évszak megtalálható lelkünkben. Olykor a tél meddőségét, fásultságát és unalmát érzitek, majd a májusi harmatot a szent virágok illatával, aztán a meleget isteni Vőlegényünk örömének szeretetlángjában. Nem marad más hátra, csak az ősz, amely úgy tűnik, nem hoz sok gyümölcsöt. Gyakran megesik azonban, hogy a gabonacséplés és szőlősajtolás idején nagyobb termést kapunk, mint amilyet az aratás és szüret ígért. Ti azt szeretnétek, ha mindig tavasz és nyár lenne; de nem, kedves gyermekeim, a világban és a lélekben is szükség van erre a forgandóságra.
A mennyben minden a tavasz szépségében, az ősz örömében, a nyár szeretetében lesz. Ott nem lesz tél. De az önmegtagadáshoz és ezer kicsi, de szép erény gyakorlásához, amelyek éppen a meddőség idején mutatkoznak meg, itt szükség van a télre.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Ne aggódj a lelkedért! A Mennyei Vőlegény magához hasonlóvá akar tenni: játszik veled, szeret, próbára tesz téged. Jézus figyelemmel kíséri lelkiállapotodat és jóakaratodat. Nem tehetetlenségedet nézi, hanem a jóakaratot. És elfogadja és megjutalmazza. Légy tehát nyugodt.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Szeresd Jézust, nagyon szeresd Őt, de épp ezért szeresd jobban az áldozatot! A szeretet fájdalommal jár.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Szeretnétek tudni, hogy melyek azok a lelki megpróbáltatások, amelyek a leggyümölcsözőbbek?
Azok, melyeket nem mi választottunk magunknak.
Azok, amelyeknek nem örülünk, amelyekhez nem vonzódunk. Gyermekeim, ki adhatja meg nekünk a kegyelmet, hogy szeressük nyomorúságainkat? Csak Ő, aki szerette sajátját, és azt megőrizve akart meghalni.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
komment
süti beállítások módosítása