Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Négyféle módja annak, ahogy Isten szól hozzád-Szeretünk, mert Isten szeret minket-Törődnöd kell másokkal, ha SIKERES akarsz lenni

2018. november 25. 10:59 - Andre Lowoa



Négyféle módja annak, ahogy Isten szól hozzád


„Pedig Isten szól - egyszer így, másszor úgy -, még akkor is, ha az emberek talán nem is értik.” (Jób 33:14, NCV-fordítás)

busy_signal.jpg

Sokan úgy véljük, túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy meghalljuk Isten hívó szavát. Pedig muszáj időt szánnunk, hogy ráhangolódjunk, és figyeljünk rá, mert Isten szól. Jób könyve 33. fejezetének 14. verse szerint „Pedig Isten szól - egyszer így, másszor úgy -, még akkor is, ha az emberek talán nem is értik.” (NCV-fordítás)

A kérdés ez. „Hogyan érthetném meg? Hogyan hangolódjak arra, hogy képes legyek meghallani Isten hangját?”

Íme négyféle kommunikációs csatorna, amelyen át Isten szól hozzánk. 

  1. Isten a Biblián keresztül szól hozzánk. Ez az életvezetési tanácsadókönyved, ami a helyes irányba terel. Ezért kell minden nap táplálkoznod Isten Igéjével. Ha nem szakítasz magadnak időt a naponkénti elcsendesedésre és Biblia-olvasásra, akkor Isten foglalt jelet észlel, ha szólni akar hozzád. Állandó kapcsolatot kell tehát fenntartanod vele, mert Isten akarata Isten Igéjében lakozik.   
  2. Isten tanítókon keresztül szól hozzánk. Támadt már olyan érzésed Isten-tisztelet alatt, mintha a tanító által elhangzottak egyenesen Isten szájából hozzád intézett szavak lettek volna? Nekem vagy más tanítóknak lehetetlenség volna magunktól pontosan kitalálnunk, hogyan is fogalmazzunk, hogy mindenkinél megfelelőképp célba találjunk. Isten számára azonban lehetséges ez. Ezért minden szolgálat előtt így imádkozom. „Uram, te ismered az embereket és a szükségüket. Add, hogy ennek tükrében formálhassam a mondandómat!” Valami különleges módon, ahogyan csak Ő képes, Isten használja az én tanításomat és más pásztor tanítását, hogy kielégítse azok szükségletét, akik hallgatnak rá.
  3. Isten befolyással van ránk. Hadd említsek két végletet itt. Az egyik véglet a racionalista elmélet, amely szerint nem létezik isteni befolyás, és minden a logika mentén határolandó körül. A másik véglet az a misztikus hit, miszerint mindenféle befolyás Istentől való. A tisztán látáshoz középre kell helyezkedned, mérlegelve azt, hogy a benyomásnak mindenkor összhangban kell állnia Isten Igéjével.
  4. Isten a körülményünkön keresztül szól hozzánk. Ha eltökélt szándékunk jelentőségteljes életet élni, akkor Istennek folyamatos kiigazítást kell elvégeznie az életrendünkben. Az egyik dolog, amit felhasznál ehhez, az életünket alakító körülmény. Amikor elkezdesz Istenre figyelni a körülményeden, benyomásodon, tanítókon vagy a Biblián keresztül, olykor talán olyan ösvényen fog vezetni, amely nem világos a számodra, de akkor is kapaszkodj belé! Istent követni nem mindig könnyű, de nagyobb áldást tartogat az életedre, mint azt képzelni tudnád.  

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor fordult elő, hogy Isten az említett csatornák valamelyikén keresztül nyilvánította ki feléd az életedre vonatkozó akaratát?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan várja el tőled, hogy aszerint teszteld a benyomást, vajon tőle származik-e?
  • Hogyan kell változtatnod a körülményedre való rálátásodon, hogy Isten használni tudja azt, és meg tudjon szólítani téged?



Szeretünk, mert Isten szeret minket

 

"Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1 János 4:19)

Isten képmására lettünk teremtve azért, hogy két dolgot tegyünk a Földön: megtanuljuk szeretni Istent és megtanuljuk szeretni a többi embert. Az élet a szeretetről szól.

A szeretet azonban Istennel kezdődött. Először Ő szeretett minket, és ez adja meg nekünk azt a képességet, hogy szerethetünk másokat (1 János 1:19). Az egyetlen oka annak, hogy képes vagy Istent, vagy bárki mást szeretni az, hogy Isten szeretett először téged. És ezt a szeretetet úgy mutatta meg, hogy elküldte Jézus Krisztus a Földre, hogy meghaljon érted. Úgy mutatta meg, hogy megteremtett téged. Megmutatta ezt a szeretet mindazáltal, amivel rendelkezel ebben az életben; ez mind Isten szeretetének ajándéka.

Ahhoz, hogy képesek legyünk másokat szeretni és nagyszerű, szerető emberekké válni, először meg kell értenünk és meg kell éreznünk, hogy Isten mennyire szeret minket. Nem elég csak beszélni, vagy olvasni, vagy vitatkozni a szeretetről; meg kell tapasztalnunk Isten szeretetét.

El kell jutnunk ahhoz a naphoz, amikor végre teljesen megértjük, hogy Isten szeretete mennyire teljes és feltétel nélküli. Biztosak kell lennünk benne, hogy nem állíthatjuk meg Istent abban, hogy szeressen bennünket.

Ha már végre Isten feltétel nélküli szeretetének védelmében vagyunk, elkezdünk türelmesebbek lenni az emberek felé. Nem leszünk olyan idegesek, mint korábban.

Ez alatt a karácsonyi időszak alatt gondolkozz el az alábbiakon:

* kinek van szüksége több türelemre a részedről?
* kinek van szüksége arra, hogy több időt tölts vele?
* kinek kell megbocsátanod?
* kinek van szüksége az irgalmadra és a nagylelkűségedre?

Mit fogsz tenni ezekkel a dolgokkal ez alatt az ünnep alatt?







Törődnöd kell másokkal, ha SIKERES akarsz lenni

 

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”
I. Korinthus 16:14.

Egyike a legfontosabb dolgoknak ahhoz, hogy a munkád Isten támogatásával folyjon, ha foglalkozol az emberekkel, akikkel együtt dolgozol. Még akkor is amikor irritálnak, akkor is mikor nem kedvelnek téged, akkor is amikor kicsúfolnak, akkor is amikor lenéznek azért, mert keresztény vagy, te akkor is a barátjuk kell hogy legyél.

Sokat számít a lelkesedés!
Istennek dolgozol valójában!
Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
Emberekkel dolgozol együtt - törődj velük!

Hogy miért olyan fontosak ezek a sikerhez? Mert az élet első számú leckéje, az elsődleges ok, amiért Isten teremtett téged erre a földre az az, hogy megtanulj szeretni. Isten a szeretet és azt akarja, hogy hozzá hasonlóvá válj.

Könnyű azokat az embereket szeretni, akiket kedvelsz, akikkel könnyen kijössz. Tehát ha Isten meg akar tanítani az igazi szeretetre, akkor vedd észre, hogy kellemetlen embereket fog köréd helyezni.

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (I. Korinthus 16:14.) „Minden dolgotok” – az irodában, a kocsiban, egy üzleti úton, akárhol. A jó hír az, hogy ez valójában nem olyan nehéz. Könnyű alábecsülni az erejét egy kedves szónak, egy barátságos mosolynak, egy háton veregetésnek, egy őszinte dicséretnek, egy bátorító szónak és egy figyelmes, hallgató fülnek.

Sok ember életét láttam megváltozni, amiatt, hogy valaki időt szánt arra, hogy odafigyeljen rájuk. Nincs olyan ember ezen a bolygón aki ne éhezné a figyelmet. Viszont nehéz olyan embert találni, aki törődik másokkal. Pál apostol mondja: „Mert nincs mellettem hozzá (Timóteushoz) hasonló lelkületű, aki olyan őszintén törődne ügyeitekkel” (Filippi 2:20.) Ez úgy hangzik mint a munkahelyed? Vagy ott mindenki csak a saját érdekeit nézi, és nem Jézus Krisztusét? Akik igazán törődnek másokkal, azok igazán odafigyelnek másokra.

Az embereknek szüksége van a megerősítésre, a figyelemre, a szeretetre. Tanulj meg törődni az emberekkel, akikkel dolgozol, és mutasd meg nekik Isten szeretét! „Teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel” (Efézus 4:2.)




komment
süti beállítások módosítása