Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Személyesítsd meg Isten igéjét, hogy megváltoztassa az életed-Útmutató, ami segít döntened

2018. október 22. 10:18 - Andre Lowoa

 


Személyesítsd meg Isten igéjét, hogy megváltoztassa az életed


„Biztos vagyok benne, hogy Isten, aki elkezdte benned a jó munkát, be is fejezi amíg véglegesen meg nem valósul, arra a napra, amikor Jézus Krisztus visszajön." (Filippi 1:6 NLT fordítás, második kiadás)

Isten igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem válik személyessé. Nem a szomszédodról, a barátodról, a házastársadról vagy egy utcán sétáló idegenről szól. Isten igéjét a te életedre kell alkalmaznod. A Biblia nem lesz erőteljes, amíg nem lesz egyéni.

Hogyan teszed Isten igéjét személyessé? Próbáld ki a „személyesítsd meg" bibliai elmélkedő módszert. Bárki meg tudja csinálni. Nem kell semmilyen különleges eszköz hozzá és nem szükséges semmilyen magasfokú teológiai tréninget elvégezni az elsajátításához.

Egyszerűen tedd a neved a főnevek és névmások helyébe az igében. Például, ha megszemélyesíteném a János 3:16-ot, akkor valami ilyesmit írnék: „Mert Isten úgy szerette Rick-et, hogy odaadta az egyszülött Fiát, hogy ha Rick hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Vagy például a Filippi 1:6-nál: „Ő, aki elkezdte a jó munkát Rick-ben, be is fogja fejezni a Krisztus Jézus napjára."

Helyettesítsd be a neved a szövegbe, és megerősíted a hited, valamint bátorítod magad.

Úgy is átírhatod a verseket, mintha Isten közvetlenül hozzád szólna. Például, a Filippi 1:6 így nézne ki: „Én, aki elkezdtem benned a jó munkát, Rick, be is fejezem teljesen."

Próbáld ki ezt, és sok rész az Igében szó szerint könnyeket fog csalni a szemedbe. Úgy fogod olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmes levelét hozzád. Ez lesz Isten ajándéka neked! Az, hogy olvasod a Bibliád, nem csak arról szól, hogy megértsd az Ige lényegét. Arról szól, hogy megismerd az Ige szerzőjét – személyesen!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondoltál már valaha úgy a Bibliára, mint egy neked szóló szerelmes levélre?
  • Hogyan hat rád, ha azt gondolod, hogy Isten a Bibliát csak neked írta? Hogyan hat rád, ha a Bibliát a csendességed során egy személyes beszélgetésnek és egy életre szóló tanításnak látod?
  • Hogy fogod megszemélyesíteni, amit ma olvasol?





Útmutató, ami segít döntened

 

"Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat" Zsolt.25:9

A Biblia szerint sok dolog van, amit meg kell tennünk, hogy vezetést kapjunk Istentől, de a legelső dolog ez: Be kell ismernem, hogy vezetésre van szükségem!

A juhok, természetüknél fogva, hajlamosak letérni az ösvényről. Ézsaiás próféta írja: "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta" (Ézsaiás 53:6)

Legtöbbször nem akarjuk követni se Istent, se bárki mást. A magunk útját akarjuk járni. Nem akarjuk beismerni, hogy útbaigazítás vagy vezetés kell.

Egy másik ismérve a juhoknak, hogy gyengén látnak. Nem látnak messzire előre. Ezért van szükségük pásztorra.

Isten alkotott úgy, hogy ne láthass a jövőbe, akármennyire is próbálkozol.

Miért tette ezt Isten?

Azért alkotott ilyennek, hogy tőle függj. A Példabeszédek 14:12-ben van: "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet". Mindannyian hoztunk már olyan döntéseket, amik pillanatnyilag helyesnek tűntek, de később kiderült, hogy tévedtünk. Néhány ösvény zsákutcába vezet és eltévedünk. Ezért kell elismernünk, "Istenem, segítségre van szükségem!"




komment
süti beállítások módosítása