Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy elégedett a körülményeiddel-Tedd személyessé Isten Igéjét, hogy megváltozzon az életed!

2018. október 12. 10:14 - Andre Lowoa

 



Légy elégedett a körülményeiddel




„Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek.” (Filippi 4 11)


A Biblia azt tanítja, hogy megelégedettek lehetünk, „függetlenül a körülményeinktől”, ha Jézushoz közel maradunk. (Filippi 411)

Az a megelégedettség, amit Jézusban fedezhetünk fel, az nagyszerűbb, mint bármi, amit a világ nyújthat.
Ez a Jézusban nyert elégedettség egy olyan kincs, ami minden elképzelésünket felülmúlja. Ha Jézusra nézünk, akitől a megelégedettségünk is van, akkor nem kell, hogy nyugtalanok legyünk, vagy féljünk. (János 14 27; Timoteus 66).

Akkor érhetjük el a megelégedettséget, ha hallgatunk a Szentlélek szavára, tanuljuk azt, hogy az „Isten királyságában nem egy számottevő dolog az evés és az ivás, de az igazság a békesség és az öröm nagyon is lényegesek.” (Róma 14 17)

Tudjuk, hogy ezek a dolgok igazak, mivel Jézus megmondta ezt nekünk. Azt akarta, hogy ezt megismerjük és így az Ő békessége legyen bennünk. (János 16:33)




Tedd személyessé Isten Igéjét, hogy megváltozzon az életed!

 

 

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)

 

Isten Igéje soha nem fogja megváltoztatni az életedet, ha magad nem engeded, hogy személyessé váljon. Az Ige nemcsak a szomszédodról, a barátodról, a házastársadról vagy egy idegenről szól az utcán: a Te életedre is érvényesnek kell lennie. A Biblia addig nem válik erőteljessé az életedben, amíg nem lesz különlegessé számodra.

 

Hogyan teheted Isten Igéjét személyessé az életedben? Próbáld ki az alábbi módszert a bibliatanulmányozásod során! Ezt mindenki meg tudja tenni. Nincs szükséged hozzá semmilyen speciális eszközre vagy felsőfokú teológiai képzettségre.

 

Egyszerűen csak helyezd be a nevedet a személyes névmások vagy a főnevek helyére a bibliai történetben! Például ha személyessé teszem a János 3:16-ot, akkor valami hasonlót írok le magamnak: „ Mert úgy szerette Isten Rick-et, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy Rick el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

 

Vagy például a Filippi 1:6 így szólna: „ Ő, aki elkezdte a jó munkát Rick Warrenben, elvégzi a Krisztus Jézus napjára”.

 

Helyezd be a nevedet a szövegbe, így megerősödik a hited és bátorítani tudod magadat!

 

Tulajdonképpen újraírhatod a verseket úgy, mintha Isten szólna közvetlenül hozzád. Például a Filippi 1:6-ban: „Én, aki elkezdtem a jó munkát benned, Rick, el is fogom végezni.”

 

Ha használod ezt a módszert, a bibliai történetek a szó szoros értelmében könnyeket fognak a szemedbe csalni! Úgy fogod olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmes levelét, amelyet neked címzett. Isten ajándékává fog válni számodra! Olvasd a Bibliát, de ne csak úgy, hogy megértsd a szavak jelentését, hanem úgy, mintha személyesen ismernéd a szavak szerzőjét!

 

Beszéljetek róla:

 

• Gondoltál valaha úgy a Bibliára, mint egy szerelmes levélre, amelyet neked címeztek? Hogyan fogadsz egy szerelmes levelet a házastársadtól vagy a társadtól?

 

• Hogyan változtatta meg az életedet, amikor elhitted, hogy Isten a Bibliát csak neked írta? Hogyan tudnád bemutatni, amikor a Bibliával foglalkozol? Milyenek a csendes perceid, amit Istennel töltesz személyes beszélgetés gyanánt?

 

• Hogyan teszed személyessé, amit Isten Igéjéből a mai napon olvasol?

 




komment
süti beállítások módosítása