Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Amíg te várakozol, Isten munkálkodik-Az elégedett emberek többet tesznek félre és ritkábban kerülnek adósságba-Életünk értelme a szeretet

2018. október 11. 10:37 - Andre Lowoa

Amíg te várakozol, Isten munkálkodik


"Bízom az ÚR Istenben, hogy megment engem és várom válaszát az imáimra." (Mikeás 7:7, CEV fordítás)

waiting-410328_1280.jpg

A Biblia többször említi, hogy az életünk különböző szakaszokból áll. Az egyik ilyen szakasz, amelyről Isten újra és újra beszél: a várakozás szakasza.

Míg te várakozol, Isten munkálkodik. Ne gondold, hogy a várakozás szakasza azt jelenti, hogy Isten nem csinál semmit. Ő azért visz keresztül téged ezen, hogy ez idő alatt jóra fordítsa a körülményeidet.

Az életben sok időt fogsz várakozással tölteni. Ha nem találod ki, hogy hogyan bízzál Istenben a várakozás alatt, akkor sok időt fogsz eltölteni azzal, hogy nem bízol Istenben.

Isten sosem rohan. Ő örökkévaló! Ő figyel; dolgozik. Figyeli, hogy hogyan és mikor fogsz benne bízni. Erre azt mondhatod, "Mikor Uram? Mikor fog végre megtörténni?" Isten pedig ezt mondja: "Rám bízhatod ezt."

A várakozással az a probléma, hogy a mi emberi természetünk és kultúránk azt mondja, "Nem várj! Szerezz meg mindent minél hamarabb."

Ezt közvetíti a kultúránk, viszont ez gátolja, hogy Isten megáldhassa az életünket, mivel pont a várakozás időszakaszán keresztül érkezik az áldása. A Prédikátorok 3:11-ban azt olvassuk, hogy "[Isten] mindennek meghatározta a maga idejét." (TEV fordítás)

Lehet, hogy épp a várakozás idejét éled. Talán azért, hogy befejezd az iskolát. Talán azért, mert egy férfi vagy nő lép be az életedbe. Talán azért, hogy megházasodj, vagy babát vársz. Lehet, hogy ideges vagy amiatt, hogy milyen lassan zajlanak a dolgok. Mindannyian átmegyünk ezen.

A Bibliában van egy ígéret, ami nem csak azt mondja el, hogy Isten dolgozik, hanem azt is, hogy hogyan dolgozik, neked pedig a várakozás ideje alatt ezt kell szem előtt tartanod: "Én vagyok az ÚR, amikor pedig itt az ideje én gyorsan teljesítem ezeket a dolgokat." (Ézsaiás 60:22, NCV fordítás)

Így dolgozott Isten akkor is, amikor Jézus erre a világra küldte. A világ évezredeket várt Jézus első eljövetelére. Ő pedig pont a megfelelő időben érkezett.

Már 2000 éve várjuk, hogy Jézus újra eljöjjön. Mikor jön el újra? Pont a megfelelő időben - az Isten által elrendelt időben fog eljönni.

Ezt el kell fogadnod a várakozás ideje alatt és emlékezz, hogy ez csak lassítás, nem pedig megtagadás. Amikor úgy gondolod, hogy Isten azt mondja "nem," lehet, hogy igazából azt mondja, "Még nem. Bízol bennem továbbra is?"

A Mikeás 7:7-ben azt olvassuk, hogy "Bízom az ÚR Istenben, hogy megment engem és várom válaszát az imáimra." (CEV fordítás)

Ez az a fajta hit, amit Isten megáld.

Beszéljetek róla:

  • Miben vársz jelenleg Istenre? Mi a válaszod a várakozás idejére?
  • Miben láttad Isten munkáját az életedben, amikor az ő időzítésében kellett bíznod és nem a sajátodban?
  • Mit tehetsz azért, hogy lelassítsd az életedben a dolgokat, hogy türelmet és bizalmat tanulhass?




Az elégedett emberek többet tesznek félre és ritkábban kerülnek adósságba

"Aki szereti a pénzt, nem elégszik meg a pénzzel; sem a jövedelemmel az, aki szereti a vagyont. Ez is hiábavalóság!" (Préd 5,9)



Minél többet szerzel, annál többet akarsz. Ilyen az élet. Egyszer megkérdezte valaki a billiomos Howard Hughes-t:"Mennyi kell ahhoz, hogy egy ember boldog legyen?" Azt felelte:"Csak egy picivel több."

Ez a fajta gondolkodás adósságba viszi az embert. Ha szereted a javaidat, soha nem leszel boldog. Mindig többet fogsz akarni. Az egy mese, hogy minél többed van annál boldogabb leszel vagy több élvezetet kapsz. Egy 400 ezer dolláros ház nem fog boldogabbá tenni mint a 200 ezer dolláros.

Az elégedetlenség mindig az összehasonlításból születik. A Biblia azt állítja, az összehasonlítás bolondság. Tönkre fog tenni anyagilag. Megtetszik egy autó, elmész és megveszed. Azonban, miután meglátod a szomszédod autóját észreveszed, hogy van valami többlet rajta ami a tiéden nincs, tehát adósságba kerülsz azért, hogy egy hasonló autót vegyél - és mindezt egy összehasonlítás miatt.

Az adósságot magába foglaló összehasonlítások ellenanyaga a megelégedettség. A Biblia azt mondja: "Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." (Zsid 13,5)

A megelégedettség így szól: "A körülményeimtől függetlenül, Krisztussal az életemben, megbirkózom vele". A Krisztussal való kapcsolatodban való boldogságról szól, függetlenül attól, hogy gazdag vagy vagy szegény, lent vagy, vagy fent.

A megelégedettség elvezet téged a lényeghez. Az elégedett emberek többet tesznek félre - és ritkábban kerülnek adósságba.




Életünk értelme a szeretet


„A szeretet legyen a legfőbb célotok!” (1Korinthus 14:1 – NLT, 2. kiadás fordítása)

Három igazságra emlékeznünk kell, ha oda akarunk jobban figyelni arra, ahogyan élünk és ha nem akarunk  annyira túlterheltek lenni. Nem új dolgok ezek, csak gyakran megfeledkezünk róluk.

Ha gyakorlod és alkalmazod ezeket az igazságokat, egészségesebb lesz az életed, boldogabb lesz a családod és eredményesebb leszel a munkádban. Sokkal kevesebb válás vagy külön élés lenne manapság, ha odafigyelnénk arra, hogy mit mond Isten a kapcsolatokról.

Az első igazság az, hogy az életünkben a szeretet kell, hogy a legfontosabb legyen.

Az 1Korinthus 14:1-ben ezt mondja a Biblia: „A szeretet legyen a legfőbb célotok!” Te is ezt tedd az első helyre a fontossági sorrendben! Legyen ez az elsődleges célod, a legnagyobb vágyad és az életcélod. Ne csak a listádon szereplő Top 10 egyike legyen! Ne azt mondd, hogy „az egyik dolog, amit szeretnék az életben, az a szeretetteljes kapcsolatok.” Ez legyen a legelső!

Miért mondja Isten, hogy a legfontosabb célod a szeretet legyen? Két okból is:

  1. Először, mert Isten azt mondja, hogy az életben a szeretet a legfontosabb. Azt mondja a Biblia, „Nem számít, mit mondok, mit hiszek vagy mit teszek, szeretet nélkül csődbe jutottam.” (1Korinthus 13:3, MSG fordítás) Csodálkozom azon, hogy milyen gyakran van úgy, hogy a szeretetkapcsolatainkra csak épphogy tudunk időt szakítani a napi teendőink mellett, és hogy nehezen tudunk időt szánni a hozzánk közel álló emberekre vagy arra, hogy velük minőségi időt töltsünk együtt. Isten nem azt mondja, hogy a szeretetkapcsolatok fontos részei az életünknek, hanem azt, hogy a szeretetkapcsolataink maga az életünk. Az egész életünk lényege és értelme a szeretet.
  2. Másodszor, Isten azt mondja, azért kell középpontba helyezni a szeretetet az életben, mert csak ez marad meg. „Három dolog marad meg örökre – a hit, a remény és a szeretet – és ezek közül legnagyobb a szeretet” (1Korinthus 13:13, NLT 2. kiadás fordítása). Akarsz örökséget hagyni magad után? Akarsz változást hozni az életeddel? Akarsz valami olyan jót tenni ezen a világon, ami még a halálod után is megmarad?

Isten megmutatta, hogyan hagyhatsz maradandó örökséget: töltsd meg szeretettel az életed! Ő kész megmutatni neked, hogyan teheted a legfőbb céloddá a szeretetet.

Beszéljetek róla:

  • A te életedben a szeretetkapcsolatok hányadik  helyen állnak a fontossági sorrendben? Mi bizonyítja ezt?
  • Ha ma meghalnál, mit mondanának, milyen örökséget hagytál magad után?
  • Milyen gyakorlati módokon fejezheted ki a szereteted mások iránt?




komment
süti beállítások módosítása