Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szabad leszel, ha megvallod bűneidet-Tanulmányozd az igazit, hogy felismerd a hamisat!

2018. október 06. 10:27 - Andre Lowoa

 

Szabad leszel, ha megvallod bűneidet

 

"Legyen ez általános gyakorlat köztetek: Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy teljes és gyógyult emberként élhessetek egymással. Az Istennel megfelelő közösségben élő ember imája nagyon erőteljesnek számít." (Jakab 5:16, MSG ford.)

Jézus azért jött, hogy megmentsen minket bűneinktől. Az utolsó dolog, amit szeretne tőlünk, hogy árnyékba rejtsük azokat. Amikor ezt tesszük, elpazaroljuk a kegyelmet, amit Ő olyan drágán szerzett nekünk.

Egymás iránti szeretetünknek egy olyan biztonságos helyet kell teremtenie, ahol "nem szabad hajlandónak lennünk arra, hogy álarcot viseljünk és játékokat játsszunk; nem mesterkedünk, nem manipulálunk a háttérben. És nem hamisítjuk meg az Isten igéjét, hogy az számunkra megfeleljen. Ehelyett mindent, amit teszünk vagy mondunk, a világosságban hagyunk, a teljes igazságot is napvilágra hozzuk, hogy azok, akik szeretnék, saját maguk is láthassák és megítélhessék Isten jelenlétében." (2. Korinthus 4:2, MSG fordítás)

Jézus által szabadok vagyunk rá, hogy azok legyünk, akinek Isten teremtett minket, és hogy önmagunk legyünk, amikor közösségben vagyunk másokkal. Ez a szabadság segít minket abban, hogy segíthessünk másokat a Krisztusban való növekedésben. Amikor elutasítjuk, hogy önmagunk legyünk, vagy nem engedjük, hogy mások önmaguk legyenek - a hibáikkal együtt is -, megfosztjuk egymást attól a szabadságtól, amit Isten adott.

A német teológus, Dietrich Bonhoeffer mondja, hogy Isten nem akar kegyességben pózoló embereket: " (Isten) olyannak akar látni, amilyen vagy, és szeretne irgalmas lenni hozzád. Nem kell tovább hazudnod magadnak ( és másoknak), mintha neked nem lennének bűneid, bevallhatod, hogy bűnös vagy. Hála Istennek ezért! Ő szereti a bűnösöket, de utálja a bűnt."


Beszéljünk róla:

Mit érthetett Jakab apostol azon, hogy "Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok" (Jakab 5:16)?

Jakab azt is mondja, hogy a bűnvallásnak mindennapos gyakorlatnak kellene lennie. Milyen lenne egy olyan kis csoport, ahol mindennapos gyakorlat lenne a bűnvallás?

 

 

Tanulmányozd az igazit, hogy felismerd a hamisat!

bible-reading.jpg

„Mivel csak a törvényeid adhatnak nekem bölcsességet és megértést, ezért nem csoda, hogy gyűlölök minden hamis tanítást.” (119. Zsoltár 104, TLB fordítás)

Egyedül akkor ismerhetjük fel, hogy valami hamis, ha ismerjük az igazit. Az Amerikai Kincstár úgy képzi ki az ügynököket a hamis bankjegyek felismerésére, hogy hosszasan tanulmányozniuk kell az eredetit – meg kell tapintaniuk és fel kell tudniuk ismerni. A hamisításnak sok módja létezik, az igazi bankóknak viszont csak egy típusa van.  

Remek alapelv az oktatásban, hogy először az igazit kell alaposan áttanulmányozni, ahhoz hogy képesek legyünk észrevenni, hogy valami nem valódi. Ezért annyira fontos Isten Igéjét is tanulmányoznunk: mert ha ismerjük a Biblia igazságait, ki tudjuk szűrni a hamis tanításokat.  

Manapság sokan bedőlnek ostobaságoknak, mert nem ismerik az igazságot. És mivel nem ismerik az eredetit, nem tudják kiszúrni a hazugságot.

A zsoltáros így ír erről: „Mivel csak a törvényeid adhatnak nekem bölcsességet és megértést, ezért nem csoda, hogy gyűlölök minden hamis tanítást.”(119. Zsoltár 104, TLB fordítás)

De hogyan érjük el, hogy több időnk jusson Istenre?

Töltsünk kevesebb időt a képernyő előtt! Töltsünk kevesebb időt a kütyüjeinkkel és a kedvenc sportcsapatunknak szurkolva!

Manapság, mire egy átlagos amerikai diák leérettségizik, már több mint 30 ezer órát töltött képernyő előtt (beleértve a videójátékokat, tabletet, laptopot és a televíziót).

Kitalálja valaki, mennyi időbe telik végigolvasni a Bibliát – annak mind a 66 könyvét? Csupán 80 órába!

Időnk tehát van rá. A kérdés az, hogy mivel fogjuk tölteni az időnket? Isten nekünk adta Igéjét, hogy megadja a bölcsességet, amire szükségünk van, hogy beteljesedett és termékeny életet élhessünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miként tapasztaltad meg, hogy valaki a Biblia olvasása által bölcsebb lett?
  • Hogyan segített a Biblia tanulmányozása valakinek az ismerőseid közül?
  • Rendszerint mi tart vissza attól, hogy több időt tölts bibliaolvasással?  





komment
süti beállítások módosítása