Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Lehet, hogy te sietsz, de Isten nem-Ne aggódj, bízz Istenben!

2018. október 06. 10:26 - Andre Lowoa

 

Lehet, hogy te sietsz, de Isten nem


Isten mindig mindent a megfelelő időben cselekszik, ám az emberek soha nem érthetik meg teljesen, hogy mit is tesz." (Prédikátor 3:11, GNT fordítás)

Ha le szeretnéd lassítani az életedet, akkor meg kell tanulnod megbízni Isten időzítésében.

Tudod mi a türelmetlenség? A bizalomnak a hiánya. Amikor türelmetlen vagy, akkor tulajdonképpen azt mondod: „Istenem, nem igazán bízom benned és nem hiszem, hogy a szíved mélyén a legjobbak a szándékaid irányomban; nem tudod mikor van valamire szükségem, és egyébként is sürgős lenne nekem." Aggódni kezdesz, minden sürgőssé válik és rohanásba kezdesz, mivel nem bízol Istenben, hogy a megfelelő módon és időben cselekszik; ezért erőlködsz és küzdesz.

A gyorsaság mindig a legjobb? Nem minden esetben.

A Biblia ezt mondja a Prédikátor 3:11-ben: „Isten mindig mindent a megfelelő időben cselekszik, ám az emberek soha nem érthetik meg teljesen, hogy mit is tesz." (Prédikátor 3:11, GNT fordítás).

Istennek van terve az életedre és ezt valószínűleg tudod is; ám van egy menetrendje is az életedre nézve. De itt a bökkenő: Isten soha nem magyarázza meg a menetrendjét. Néha ez elég bosszantó tud lenni, ugye?

Az életben az egyik legfájdalmasabb dolog az, amikor neked valami sürgős, ám az Istennek nem az. A gyerekek a felnőtté válásuk során meg kell tanulják, hogy mi a különbség a ‘nem’ és a ‘még nem’ között. A késés nem egyenlő a visszautasítással. Mint Jézus Krisztus követője meg kell tanulnod ugyanezt, hogy Istennél sem egyenlő a késés a visszautasítással. Isten tudja a megfelelő időt és megfelelő utat, illetve van terve és menetrendje; valamint az időzítése tökéletes.

Amikor a Saddleback Gyülekezet csak növekedett és 15 évig nem volt állandó épülete, akkor ez volt az az ige, amit Isten arra használt, hogy bátorítson engem azokban az években: „Beteljesedik ez a látomás a maga idejében, de még várnod kell türelemmel. Siet a beteljesedés felé, és nem fog csalódást okozni. Ha úgy tűnne, hogy késik, te akkor is kitartóan várj, mert eljön bizonyosan, eljön és nem késik!" (Habakukk 2:3).

Az a látomás, amit Isten adott neked még nem teljesedett be, de eljön; eljön Isten menetrendje szerint. Időközben bízz Istenben és lassulj le.

Beszéljetek róla:

  • Milyen látomást adott neked Isten, amire még várnod kell, hogy beteljesüljön?
  • Mit gondolsz, Isten mit szeretne hogy tegyél, amíg vársz rá és az időzítésének a beteljesülésére?



Ne aggódj, bízz Istenben!

 

"A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik." Préd. 7:14

Lehetsz hős egyik nap és egy senki a következőn, lehetsz milliomos egyik nap és csődbe mehetsz a következőn. Nem számít, hogy mennyit keresel, nem számít, hogy mennyit tudsz félre tenni, az anyagiak bizonytalan doglok.

Tehát aggódunk. Mit mond a Biblia az aggódásról a pénz kapcsán?

1. Ésszerűtlen aggódni miatta (Máté 6:25). Lesznek, amik miatt aggódni fogsz, de vannak erre jobb dolgok is mint az, hogy rosszul állsz anyagilag.
Az élet több, mint dolgok gyűjtögetése. Ha csődbe is mész, még annál is lehet rosszabb. Aggódj amiatt, ami tényleg fontos.

2. Természetellenes aggódni miatta (Máté 6:26). Jézus emlékeztet minket, hogy az állatok és a növények nem aggódnak. A madarak nem mondják: "Építenem kéne egy nagyobb fészket a nyugdíjas éveimre." Csak az emberek nem bíznak Istenben, hogy gondoskodik róluk. Minden más teremtény bízik Benne.

3. Szükségtelen aggódni miatta (Máté 6:30). A pénzügyi aggodalmak abból erednek, hogy félreértjük Istent és a nekünk tett ígéretét. Ő vállalta a felelősséget a szükségleteid betöltéséért. Azt mondja: "Én vagyok a te mennyei atyád, én gondot viselek a szükségeidről. Te az én gyermekem vagy." Mindig bajba kerülünk mikor kételkedünk Isten szeretetében.

Az aggódás játszik Istennel. Felelősséget vállal valamiért, amit Isten mondott, hogy Ő visel gondot róla. Pál emlékeztet minket a Filippi 4:19-ben, "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."

Isten tudja, hogy mi van az életedben - és a pénztárcádban. Isten tud az összes szükségedről még mielőtt kérnél tőle bármit is. Ki akar segíteni.







komment
süti beállítások módosítása