Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nem a szolgálataink miatt hívott el, hanem a szolgálatra-Tanulj meg szünetet tartani és imádkozni, mielőtt újabb feladatot vállalsz!

2018. október 05. 10:16 - Andre Lowoa




Nem a szolgálataink miatt hívott el, hanem a szolgálatra


„Mert Ő szabadított meg minket, és Ő hívott le szent hívással, nem cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint." (2 Timóteus 1:9)

Azért üdvözültél, hogy Istent szolgáld. A Biblia azt írja: „Mert Ő szabadított meg minket, és Ő hívott le szent hívással, nem cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint." (2 Timóteus 1:9)

Isten azért váltott meg, hogy az ő „szent munkáját" végezhesd. Nem a szolgálataid miatt váltott meg, hanem a szolgálatra. Isten királyságában van helyed, célod, szereped és betültendő funkciód. Ez tesz igazán fontossá és értékessé.

Jézusnak az életébe került a te üdvösséged. A Biblia emlékeztet arra, hogy „áron vétettetek meg, dicsőítsétek tehát Istent a ti testetekben." (1 Kor. 6:20)

Nem bűntudatból, félelemből, vagy kötelességből szolgáljuk Istent, de örömmel és mély hálával telve mindazért, amit ő tett velünk. Tartozunk neki az életünkkel. A megváltás miatt a múltunk megbocsátatott, a jelenünk megtelt értelemmel, és a jövőnk biztosított. Mindezen előnyök fényében Pál így szól: „az Isten irgalmára kérlek, (...) szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek" (Róma 12:1)

János apostol arra tanít, hogy a mi szeretetteli szolgálatunk a felebarátaink felé a jele annak, hogy igazán megtértünk. Azt írja, „mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket." (1 János 3:14)

Ha nem vagyok telve szeretettel mások felé, nem érzek vágyat, hogy szolgáljam őket, és csak a saját szükségleteim kielégítése vezérel, érdemes megkérdeznem magamtól, hogy Krisztus valóban uralkodik-e az életemben. A megtért szív szolgálni vágyik.



Tanulj meg szünetet tartani és imádkozni, mielőtt újabb feladatot vállalsz!

„Csapdába kerülsz, ha meggondolatlanul odaszentelsz valamit és csak később fontolod meg az ígéreted.” (Példabeszédek 20:25)

Amikor megtanulsz szünetet tartani és imádkozni, mielőtt döntést hozol, azzal el tudod érni, hogy az életed tempója kezelhetőbb legyen.

A Példabeszédek 20:25 szerint: „Csapdába kerülsz, ha meggondolatlanul odaszentelsz valamit és csak később fontolod meg az ígéreted.”

Mit mond ezzel Isten? Előbb gondold át a dolgot, azután tégy ígéretet! Előbb vedd fontolóra az ajánlatot és csak azután dönts! Elmélkedj rajta, mielőtt választanál! Vizsgáld meg jól, mielőtt kiválasztod! Imában és kellő óvatossággal gondold végig a meglévő kötelezettségeidet és azután dönts! Tarts szünetet és imádkozz, mielőtt döntesz! Így tudod lelassítani az életed.

A saját káromon tanultam meg, hogy nem adhatok hozzá újabbnál újabb feladatokat a teendőimhez, anélkül hogy bizonyos feladatoktól megválnék. Amikor elvállalsz egy új feladatot, egy másiktól mindig meg kell válnod.

Egyik mentorom, Peter Drucker, mondta nekem mindig: „Ne azt mondd, milyen új dolgot kezdtél el! Mondd inkább, mi az, amivel már nem foglalkozol!” A vezetők ismertetőjele, hogy tudják, mit kell abbahagyni és mitől kell megválni. Ha mindkét végén égeted a gyertyát, akkor nem vagy olyan okos, mint hinnéd. Ki fogsz égni!

Nehezedre esik bármit is kiiktatni a teendőid közül? Amikor eléd kerül egy lehetőség, a következő három dolgot kell tenned:

  1. Kérdezd meg magadtól: „Megéri?” Megéri az idődet, az energiádat, az erőfeszítésedet, a hírnevedet vagy a pénzedet?
  2. Kérdezd meg magadtól: „Mit fogok feladni?” Vedd figyelembe, hogy mibe fog ez neked kerülni!
  3. Tanulj meg nemet mondani! Ez a leghatékonyabb eszköz, amivel időt takaríthatsz meg.

Meg kell tanulnunk megtenni ezt a három lépést és imádkozva megállni egy kis időre, mielőtt újabb dolgokat adunk hozzá az amúgy is túl sok teendőnkhöz!

Beszéljetek róla:

  • Miért esik annyira nehezünkre nemet mondani az új lehetőségekre?
  • Hogyan tudod megtanítani a gyerekeidnek, hogy imádkozva fontolják meg és gondolják át, hogy felvállalnak-e újabb feladatokat?
  • Milyen újabb tevékenységekkel kezdtél el foglalkozni az utóbbi egy hónapban? Mi az, amit el tudnál hagyni, hogy legyen mozgástér a beosztásodban?   

 

komment
süti beállítások módosítása