Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Eucharisztikus készület az Eucharisztia templomában Homrogdon

2017. december 12. 08:48 - Andre Lowoa

Magyarország egyetlen Krisztus Teste és Vére tiszteletére épült templomának közössége - miután a Magyar Katolikus Püspöki Kar meghirdette a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való három éves készületet - megszólítva érezve magát Homrogdon, jó példával szeretne elől járni. Mindezt olyan módon, hogy az Egri Főegyházmegye északi részének híveit igyekszik megszólítani és invitálni minden hónapban egy eucharisztikus ünnepnapra. Ezen ünnepnapok az első készületi évben az "Eucharisztia élet és szentség forrása" programsorozat keretében történnek és magába foglalják az eucharisztikus ünneplés legfontosabb elemeit: a katekézist, a bűnbánati liturgiát (gyónást), a szentmisét, a szentségimádást és az agapét. 2017. szeptember 7-én Ft. Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek nyitotta meg a programsorozatot és biztatott minden jelenlévőt az Eucharisztia mélyebb megismerésére, az Oltáriszentségből való táplálkozásra és főként az eucharisztikus tanúságtételre.

Október 3-án Ft. Dr. Fábry Kornélt, a NEK Általános Titkárságnak főtitkárát fogadta az abaúji térségből és a miskolci régióból összegyűlt, a homrogdi templomot zsúfolásig megtöltő hívek közössége. A legilletékesebb személy, az eucharisztikus kongresszus készületeivel megbízott Kornél atya élményszerűen és részletekre kitérően avatta be a jelenlévőket az előkészület folyamatába, és hívta fel a figyelmet a kongresszus jelentőségére. Az előadásban és a szentmise homíliájában is személyes élettapasztalatok megosztásával kaptunk lelket, pszichét megérintő muníciót az Eucharisztia tiszteletéhez, szeretetéhez, a belőle való táplálkozáshoz és a róla való tanúságtételhez. A Gondviselés ajándékaként a napi liturgikus szövegek közt a válaszos zsoltár éppen a kongresszus mottóját visszhangozta: "Minden forrásom belőled fakad", emlékeztetve és hangsúlyozva számunkra az Eucharisztia csúcs és forrás jellegét. A szentségimádást Kecskés Attila főesperes úr vezette, közben a Hegyközi Karizmatikus Megújulás közössége meghitt, lélekemelő énekét hallhattuk. Kegyelem áradat - lehetne az ünnep rövid összefoglalása. Hála érte a Mindenhatónak. Az élmények megkophatnak, de a hit és a megszerzett ismeretek elmélyülnek. Máris készülődik a következő ünnepnap, melyre várunk minden Eucharisztiát tisztelőt és Jézusra vágyakozót, hogy egyre inkább közelítsük a készület végső célját, hogy a fogyasztói társadalommal szemben egyre inkább kibontakozzon a Krisztust-fogyasztó társadalom.

A harmadik Eucharisztikus Ünnep 2017. december 13-án lesz a homrogdi Krisztus Teste és
Vére templomban Ft. Varga László kaposvári megyéspüspök atya vezetésével.

Veress Zoltán plébános

Fotó: Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír

komment
süti beállítások módosítása