Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

4 lépés, hogy Isten Igéje szokássá váljon-Az Istentől jövő látás nagy dolgokra késztet-Engedd, hogy a képességeid és a tehetséged számítsanak

2018. október 01. 10:02 - Andre Lowoa

4 lépés, hogy Isten Igéje szokássá váljon

„Ha megmaradtok az én szavamban, akkor valóban az én követőim vagytok!” (Jn 8,31b NASB fordítás).

read-the-bible.jpg

Igazán fontos lépés elkötelezni magunkat amellett, hogy egy rövid ideig, talán pár hétig rendszeresen olvassuk a Bibliánkat. Nagyon jó így elkezdeni, de soha nem szabad ezután abba hagyni. Jézus azt mondta, „Ha megmaradtok az én szavamban, akkor valóban az én követőim vagytok!” (Jn 8,31b NASB fordítás). A hosszú távú elhatározás, amely szerint tanulni akarunk Jézustól és az Ő szavából, lehetővé teszi, hogy az ő tanítványai legyünk.

De hogyan tudnánk megmaradni az Igében és kapcsolatban lenni Jézussal hosszú távon?

1. Határozd el, hogy megteszed! Minden az elhatározásoddal kezdődik. Ne várj egy alkalmasabb időre, hogy életed részévé tedd az Isten Igéjét! Még ma határozd el, hogy így teszel!

2. Írj egy nyilatkozatot! Mond el a szándékodat másoknak! Engedd meg, hogy számon kérjenek. Ha megtartod magadnak a döntésedet, sokkal könnyebben lecsúszhatsz erről az útról!

3. Határozd el magad! Semminek se engedd meg, hogy eltántorítson az elhatározásodtól! Biztosra határozd el, hogy állandó szokássá teszed ezt az életedben, főleg az első hónapokban. Ha már kimarad egy-két nap, sokkal nehezebb lesz elkötelezettnek maradnod Isten szava mellett.

4. Társulj! Kérj meg egy hívő embert, hogy veled tartson ezen az úton, hogy támogasson és bátorítson. Olyan emberre van szükséged, akivel megoszthatod, hogy mit tanultál a csendes perceidben. Lehet valaki a kiscsoportodból, egy barátod, vagy családtagod. A Biblia azt írja, hogy „Jobban van két ember, mint egy, mert segíteni tudnak egymásnak, hogy elérjék a célt.” (Préd 4,9 NLT fordítás).

Istennel tölteni az időt egy egész életen át tartó szokásnak kell lennie, nem csak időszakos kedvtelésnek. Kutatások szerint legalább hat hétig kell tenned valamit, hogy szokássá váljon. Legyen Isten Igéje életed része még ma, és ezentúl életed minden napján!

Beszéljünk róla:

  • Milyen elhatározást fogsz ma hozni, hogy szokássá váljon Isten Igéje az életedben?
  • Kivel fogod megosztani az elhatározásod, és ki fog számon kérni?
  • Melyek azok a zavaró tényezők, amelyek majd el akarják venni a figyelmed az Ige iránti mindennapi elköteleződésedről? Milyen változásokat tudsz megtenni az életedben, hogy csökkentsd vagy eltávolítsd ezeket a zavaró tényezőket?



Az Istentől jövő látás nagy dolgokra késztet

 

„Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte lévő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.” (Zsidókhoz írt levél 12:2)

Azt hiszem a legkiemelkedőbb jellemzője annak, ha egy látást kapunk az, hogy megváltoztatja a gondolkodásunkat, ami pedig megváltoztatja az azt, ahogyan élünk.

 

Az úszó olimpikon kibírja, hogy minden nap órákon keresztül a medence alját bámulja, mert a várt aranyérem lebeg a szeme előtt.


Az édesanya kibírja, a gyermekszülés fájdalmait mert az újszülött baba képe segít neki kitartani.


És a négyéves gyerek kibírja a küzdelmet, hogy még két hétig nagyon-nagyon jó fiú legyen, mert a karácsonyfa alatt remélt ajándékok gondolata motiválja őt.


A látás egy olyan erőforrás, amely motivál bennünket arra, hogy nagy dolgokat tegyünk meg, nagy dolgokat adjunk és mindenkor szeressünk. Segít továbbmennünk, amikor nem látszik semmilyen más érv arra, hogy még mindig törekedjünk a célunk elérésére.


Jézus kibírta a kereszthalált látása – „az előtte lévő öröm” – miatt (Zsid. 12:2).

Oswals Chambers szerint, ami előre visz minket tovább Isten felé még akkor is, amikor körülöttünk minden széthullik, az a Róla való látásunk, nem pedig elvek vagy kötelezettségek felé való elkötelezettségünk.


Ez az Istenről való látás amikor ezt tesszük: „Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel” (Kolossé 3:2).


Kérd Isten, hogy adjon neked látást Önmagáról. Kérd, hogy mutassa meg neked, hogy a te saját célod hogy lehet az ő szívének és gondolatainak a kiterjesztése. Aztán pedig fuss „egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Jézus Krisztusban adott jutalmáért” (Filippi 3:14).

 


Engedd, hogy a képességeid és a tehetséged számítsanak

 

„Használjátok fel testetek minden részét arra, hogy dicsőséget szerezzetek Istennek.” (1 Korinthus 6:20b, TLB fordítás)

Amikor készen állsz arra, hogy Isten használjon téged, Ő nem csak azt szeretné látni, hogy az idődet a legfontosabb dolgokkal töltsd. Azt is szeretné, hogy a tehetségedet az örökkévalóság szemszögéből is használd.

1 Korinthus 6:20-ban úgy olvassuk, hogy „Használjátok fel testetek minden részét arra, hogy dicsőséget szerezzetek Istennek.” (TLB fordítás)

Van egy nagy félreértés a Mennyországgal kapcsolatban, ami még sok keresztyén embernél is jelen van. Néhányan azt gondolják, hogy amikor a Mennyországba kerülnek, akkor mást sem kell majd csinálniuk, mint, hogy hátradőlve nassoljanak, fehér köntösbe bújva hárfán játszanak és a felhők között ficánkoljanak.

Mit is kell akkor csinálni tulajdonképpen a Mennyben töltendő sokmillió év során?

Isten terve szerint kell majd a Mennyben szolgálnod. Lesznek tennivalók a Mennyben – olyan élvezetes dolgok, amivel Istent szolgáljuk. Ő most lehetőséget ad neked arra, hogy ezeket gyakorold a földön. Miért is bízna rád valami fontos dolgot Isten az örökkévalóságban, ha itt lent a földön nem csináltál mást, mint hogy magadnak éltél? Ha egész életedben a partvonal mellett ültél azt mondogatva, hogy „Én magamnak élek”, akkor ha a Mennybe kerülve azt mondod, hogy „Rendben, Uram, akkor most a kispadról szeretném, ha az első csapatba tennél egyből, add, hogy most szolgálhassalak.”, akkor erre Isten válasza az lesz, hogy „Erről szó sem lehet. Milyen szolgálati képességeket fejlesztettél ki magadnak a földön töltött időszak alatt? Nincs is semmi ilyen képességed.”

A pénzedből semmit sem fogsz tudni magaddal vinni a Mennybe, sem a tulajdonaidból. Egyetlen egy kézzelfogható dolgot sem viszel majd a Mennyországba.

Mit viszel akkor magaddal? Két dolgot csupán: a jellemedet és a képességeidet. Isten azt szeretné, hogy megértsd, hogy pontosan most van időd arra, hogy felkészülj az igazi dolgokra. Most van itt a lehetőséged arra, hogy a szolgáló képességeidet kialakítsd, és olyan jellemet építs magadnak, ami Jézuséhoz hasonlít.  

Teszel-e bármit is annak érdekében, hogy a képességeidet Isten számára kamatoztasd? Vagy mindent a saját javadra használsz? Isten azt szeretné, hogy már itt lent a földön is jól szolgáld őt és aztán folytasd ezt az örökkévalóságig a Mennyben.

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon használod a képességeidet és tehetségedet Istent szolgálatára? És mindezeket hogyan használod a magad javára?
  • Mit jelent kialakítani a szolgáló képességeidet?




komment
süti beállítások módosítása