Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért van szükséged gyülekezeti családra?-Ne vesztegesd el a fájdalmadat!

2018. szeptember 12. 10:14 - Andre Lowoa



Miért van szükséged gyülekezeti családra?


„Krisztus szeretetének szava az első és az utolsó mindenben, amit teszünk. A mi határozott döntésünk ebből a fókuszpontból kiindulva munkálkodni.” (2. Korinthusi levél 5:14 MSG fordítás)

church-family_1.jpg

A magad erejéből nem tudod beteljesíteni az alábbi öt célt: dicsőítés, közösség, tanítványság, szolgálat, az Evangélium hirdetése. Az életet nem egyes egyedül kell végigcsinálnod, közösségre lettél teremtve. Az egyetlen módja annak, hogy beteljesítsd Isten életedre szabott tervét, egyedül más emberek közreműködésével lehetséges, akik lelkileg is inspirálnak téged. Szükséged van egy gyülekezeti családra!

Miért? Mert a gyülekezet segít abban, hogy az életedet Isten köré központosítsd.

Isten nem azért helyezett a földre, hogy egy én-központú életet élj. Az ő célja, hogy az életedet úgy építsd fel, hogy Ő van a középpontjában. Isten tetszésére lettél teremtve. Azért teremtett, hogy szeressen téged és azt várja tőled is, hogy szeresd te is Őt. Isten azt mondja, „A szíved mozgatórugója akarok lenni, a figyelmed középpontjában akarok lenni. Az életed középpontjában akarok lenni. A létezésed tengelye akarok lenni.”

A Biblia azt mondja, ”Krisztus szeretetének szava az első és az utolsó mindenben, amit teszünk. A mi határozott döntésünk ebből a fókuszpontból kiindulva munkálkodni.” (2 Korinthusi levél 5:14 MSG fordítás)

Honnan tudod, hogy Krisztus az életed középpontjában áll? Megszűnsz aggodalmaskodni. A Filippibeliekhez írt levél 4:6-7 versei azt mondják, „Csodálatos, mi történik akkor, amikor Krisztus kiszorítja az aggódást az életed fókuszpontjából.” Van egy szó erre: dicséret. Bármikor, amikor a fókuszt Istenre helyezed az életedben, dicsőíted Őt. Ez a csüggedés ellenszere. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet.

Mikor kell dicsőítenünk? A Biblia azt mondja, „Hat napotok van arra, hogy dolgozzatok, de minden hét hetedik napja szent, mert az az enyém. Nem számít, hol éltek, Szombaton pihenjetek meg és gyűljetek össze dicséretre” (3 Mózes 23:3a CEV fordítás). Isten azt mondja, egyszer egy héten azt akarom, hogy gyűljetek egybe, hogy felém fordítsátok a figyelmetek, újragondoljátok és újra megtaláljátok életetek fókuszpontját.

Hol kell ezt tenned? Az Apostolok cselekedetei 2:46 azt mondja „Ők együtt dicsőítettek rendszeresen a templomban” (TLB fordítás).

Látod, hogy Isten arra teremtette téged, hogy egy gyülekezeti család része legyél? Amikor tag vagy, ez segít téged fókuszálni és életedet Isten köré központosítani, így teljesítve be az életedre vonatkozó célját.

Beszéljetek róla:

  • A dicsőítés az aggódás ellenszere. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet. Ezen a héten, amikor erőt vesz rajtad a csüggedés, kezd el dicsőíteni és imádni Istent.
  • Mit gondolsz, hogyan változtatna az az életeden, ha Krisztus lenne a középpontjában?
  • Hogyan tud a gyülekezeti családod segíteni abban, hogy a fókusz ismét Istenre helyeződjön az életedben?


„Mindenben, amit teszünk, Krisztus szeretete mondja ki az első és az utolsó szót. Szilárd elhatározásunk, hogy munkánkat ezen az alapon végezzük.” (2 Korinthus 5:14, The Message fordítás)

Nem töltheted be az öt célt (imádat, közösség, tanítványság, szolgálat, evangelizálás) saját erődből. Az élet nem magányos cselekmény. Közösségre lettél teremtve. Az egyedüli mód, ahogyan be tudod tölteni Isten öt célját, az, hogy olyan emberekkel teszed, akik szellemi táplálékot adnak. Szükséged van gyülekezeti családra.

Miért? Mert a gyülekezet segít, hogy Istent helyezd életed középpontjába.

Isten nem azért helyezett a Földre, hogy ön-központú életet élj. Az a célja veled, hogy úgy építsd fel az életed, hogy Ő legyen legbelül a középpontjában. Isten a maga gyönyörűségére tervezett. Arra teremtett, hogy szeressen téged, és azt akarja, hogy viszont szeresd. Azt mondja, hogy „Én akarok lenni a szíved közepe. Én akarok lenni figyelmed fókusza. Én akarok lenni életed középpontja. Azt akarom, hogy létezésed körülöttem forogjon.”

A Biblia azt mondja: „Mindenben, amit teszünk, Krisztus szeretete mondja ki az első és az utolsó szót. Szilárd elhatározásunk, hogy munkánkat ezen az alapon végezzük.” (2 Korinthus 5:14, The Message fordítás)

Miből állapítható meg, hogy Krisztus van életed középpontjában? Abból, hogy nem aggódsz. Filippi 4:7 azt mondja: „Csodálatos, ami történik, mikor Krisztus elfoglalja életedben az aggódás helyét.” (The Message fordítás) Van erre egy szavunk, a dicsőítés. Mikor Istenre fókuszálod az életedet, ezt hívják dicsőítésnek. Az dicsőítés az aggódás ellentéte. Ha kevesebbet akarsz aggódni többet kell dicsőítened Istent.

Mikor várják el tőlünk az imádatot? A Biblia azt mondja: „Hat napon át végezhetitek a munkáitokat. Minden hét hetedik napja azonban szent, mert az enyém. Nem számít, hol éltek, szombaton pihennetek kell, és össze kell gyülekeznetek az imádatra.” (3 Mózes 23:3, CEV fordítás) Isten azt mondja: „Azt akarom, hogy hetente egyszer gyere össze más hívőkkel, hogy újra fókuszáld, újra kalibráld, újra központosítsd az életed bennem.”

Hol kellene ezt megtenned? Apostolok cselekedetei 2:46 azt mondja: „Rendszeresen együtt dicsőítették az Istent a Templomban.” (TLB fordítás) Számunkra ez azt jelenti, hogy a helyi gyülekezetben jövünk össze – ez bárhol megtörténhet.

Látod már, hogy Isten arra szánt, hogy a gyülekezeti család része legyél? Mikor így van, ez segít, hogy életed középpontja, fókusza Istenen legyen, és így be tudd tölteni a rád vonatkozó célját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A dicsőítés az aggódás ellentéte. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet. Ezen a héten, mikor aggódni kezdenél, helyette inkább imádd és dicsőítsd Istent.
  • Mit gondolsz, hogyan változna az életed, ha Krisztus lenne következetesen a középpontjában?
  • Hogyan segíthet a gyülekezeti család, hogy életed fókuszát újra Istenre állítsd?



Ne vesztegesd el a fájdalmadat!

„…aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is.” (2Kor 1,4-5)

A legnagyobb szolgálatod a fájdalmaidból származik – nem az erősségeidből, nem a képességeidből, annál inkább az életed fájdalmas tapasztalataiból. A gyengeségeid segítenek más embereknek az ő szükségeikben, nem az erősségeid.

A legjobb példa erre Pál apostol. A 2Kor 1-ben Pál azt mondja, hogy életének volt egy pillanata, amikor annyira csüggedt volt, hogy képes lett volna feladni mindent. Lemondott az életéről. Kész volt feladni az életet. Kész volt elvánszorogni egy sarokba és meghalni. És valószínűleg Pál a legnagyobb keresztény volt, aki valaha élt Jézuson kívül.

De Pál képes volt azt mondani, ami a 2Kor 1,2-5 szerint így hangzik: „Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól. Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is.”

Ki lehetne együtt érzőbb, mint az az ember, aki már keresztül ment azon, amin a másik ember éppen keresztülmegy? Ki tudna jobban segíteni egy speciális igényekkel született gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy speciális igényű gyermeket? Ki tudna jobban segíteni annak, aki éppen csődben van, mintsem az, aki már keresztülment rajta? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki a válás szívfájdalmát tapasztalja, mint az, aki emlékszik, hogy milyen borzalmas érzés ez? Ki tudna jobban segíteni valakinek, akit bántalmaztak vagy molesztáltak, mint az, aki maga is elszenvedője volt a bántalmazásnak vagy a molesztálásnak?

Ne vesztegesd el a fájdalmadat! Ha elrejted és hátrahagyod, nem vezet semmi jóra. De ha őszinte vagy Istennel és másokkal, Isten fel tudja használni az általad leginkább gyűlölt dolgot, amely csalódottá tett és azt kívántad, bárcsak meg sem történt volna. Isten azt mondja: „Nem választhatod meg, ami megtörtént veled. De Én felhasználhatom ezt a hasznodra és az én céljaimra. Ha hajlandó vagy megosztani a sebzettségedet, fel tudom használni, hogy másokat megsegítsek vele.”

Beszéljünk róla:

  • Életed melyik fájdalmas tapasztalatát tudná Isten felhasználni mások életében?
  • Kinek szükséges megbocsátanod, hogy el tudd engedni a fájdalmadat és át tudd engedni Istennek, hogy felhasználja a szolgálatra?
  • Kivel tudnád megosztani a tapasztalataidat, aki általad megértené Isten vigasztalását?

 




komment
süti beállítások módosítása