Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten közeli Apa-Isten szolgálatra alkotott téged

2018. szeptember 11. 10:36 - Andre Lowoa

 

Isten közeli Apa

 

"... hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem..." (ApCsel 17,27)

Az Apostolok Cselekedetei 17. fejezetében Pál egy prédikációt mondott el az athéniaknak. Arról beszélt, hogy Isten nem lakik templomban vagy egy kis házban. Nem korlátozza magát, ő az egész világon él. Isten mindenhol ott van. Miért? Erről szól a mai igevers: hogy az emberek keressék az Istent, hiszen nincs messze egyikünktől sem. Isten közel van, és mindenki által elérhető.

Sok gyerek nő fel manapság állandóan távollévő apával. Olyannal, aki soha nincs otthon, mindig távol van, kihagyja a fontos eseményeket. Sőt, még ha otthon is van, akkor sincs ott igazán. Teljesen lekapcsol, újságot olvas, tévét néz, vagy dolgozik. Fizikailag ugyan ott van, de agyilag és érzelmileg nincs otthon.

Ezért fontos emlékezni három bíztató tényre Isten közelségével kapcsolatban:

1. Isten soha nem túl elfoglalt ahhoz, hogy törődjön velem.

A Zsoltárok 145,18 szerint "Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja...". Ő soha nem túl elfoglalt ahhoz, hogy beszéljen velem. Amikor imádkozni akarok Istenhez, akkor nem egy telefonközpont foglalt jelzése fog várni azért, mert éppen mindenki más is imádkozik: "A hívott vonal foglalt. Kérjük próbálkozzon később." Istennek nem jelent gondot, hogy minden imádságra egyszerre odafigyeljen, hiszen ő Isten. Mindig közel van. Soha nem mondja, hogy "Inkább majd máskor."

2. Isten szeretne nekem segíteni.

Őt nem untatják a kéréseim. "Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?" (Máté 7,11) Ha te, tökéletlen apaként is tudod, hogy hogyan adj jó ajándékokat a gyerekeidnek, akkor nem gondolod, hogy Isten, aki a tökéletes Apa, tudja, hogy hogyan adjon neked jó ajándékokat? Isten szeretne megadni neked minden olyat, amire szükséged van.

3. Isten együttérez a fájdalmaimmal.

"Akik az ÚRhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból." (Zsoltárok 34,18) Ha fáj neked valami, akkor Istennek is fáj. Ha szomorkodsz, Isten is szomorkodik. Amikor megszakad a szíved, össze vagy törve, és úgy érzed, hogy még az ágyból sem fogsz tudni reggel felkelni, Isten együttérez veled. Akkor vagy legközelebb Istenhez, amikor szenvedsz.

Isten ott van veled. Törődik veled. Segíteni akar neked, gondoskodik rólad, kitart melletted, közel van hozzád. Ez annyira jó hír!

 

Isten szolgálatra alkotott téged


„Isten alkotott annak, akik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás)

Isten úgy formált téged, hogy Őt szolgáld.

A Biblia azt írja: „Isten alkotott annak, amik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás)

Mielőtt megszülettél volna, Isten már előre eldöntötte, hogy milyen részt akar, hogy vállalj az életeddel. Isten nem csak azért helyezett ide a földre, hogy foglald a helyet, használd az erőforrásokat, aztán meghalj. Nem! Azért tett ide, hogy Őt szolgáld azáltal, hogy szolgálsz másokat.

Senki más nem léphet a helyedbe. Ha te nem szolgálod Istent azon a módon, ahogyan Ő ezt neked szánta, akkor a kirakós játék egy darabja hiányozni fog és a világ lemarad erről.

Egy másik elnevezés a „jó tettekre” a „szolgálat”. Amikor arra használod a tehetséged és a képességeidet, hogy másokon segíts, akkor valójában szolgálsz feléjük. A Biblia azt írja 1 Péter 4:10-ben: „Isten mindegyikőtöknek adott néhány különleges képességet; mindenképpen használjátok ezeket arra, hogy egymást segítsétek, így adjátok tovább másoknak Isten sokféle áldását.” (TLB fordítás)

Te tudod, hogy milyen talentumaid vannak? Ezek nem a te javadra vannak. Isten mások javára adta őket. Ezért van az, hogy senki sem kapta meg az összeset egyszerre. Isten úgy rendezte be az univerzumot, hogy szükségünk legyen egymásra.

Amikor a Mennybe érsz, szeretni fogod Istent, úgyhogy Ő azt akarja, hogy már előre gyakorolj. Szeretni fogsz más embereket a Mennyben, ezért Isten szeretné, hogy már most gyakorold ezt. A Mennyben növekedni fogsz szellemileg, szóval Ő akarja, hogy már most gyakorolj. A Mennyben szolgálni fogod Istent, tehát szeretné, ha már most gyakorolnád ezt.

Úgy szolgálod Istent, hogy másokat szolgálsz. Itt a Földön lehetetlen Istent közvetlenül szolgálni. Az egyetlen mód, ahogyan Istent szolgálhatod az, hogy más embereket szolgálsz. Tehát, ha bármikor segítesz valakin, Isten azt mondja, ez olyan, mintha Neki tennéd. A Földön azt gyakorlod, amit az örökkévalóságban fogsz tenni.

Beszéljetek róla:

  • Milyen különleges képességeket adott neked Isten, hogy másokat jól szolgálhass?
  • Hogyan használod a tehetségedet mások javára?
  • Milyennek kell lennie a motivációdnak, amikor szolgálsz?






komment
süti beállítások módosítása