Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Örökség vár rád-Szükséged van a szellemi családod támogatására

2018. szeptember 09. 10:16 - Andre Lowoa






Örökség vár rád

„Az Ő szelleme a mi szellemünkhöz kapcsolódva megerősíti, hogy mi Isten gyermekei vagyunk. Mivel pedig a gyermekei vagyunk, így egyben az örökösei is. Valójában mi Krisztussal együtt Isten dicsőségének az örökösei vagyunk.” (Róma 8:16-17, NLT fordítás)

Ha Bill Gates fia vagy lánya lennél, nagy valószínűséggel egy nagy örökség várományosa lennél.

Neked azonban gazdagabb édesapád van, mint Bill Gates. A te mennyei édesapád örökséget készített számodra, aki a gyermeke vagy. A Biblia azt mondja a Róma 8:16-17-ben, hogy „Az Ő szelleme a mi szellemünkhöz kapcsolódva megerősíti, hogy mi Isten gyermekei vagyunk. Mivel pedig a gyermekei vagyunk, így egyben az örökösei is. Valójában mi Krisztussal együtt Isten dicsőségének az örökösei vagyunk.” (NLT ford.)

Ez az egész Biblia egyik legcsodálatosabb verse. Minden, amit Isten a Fiának, Jézus Krisztusnak adott, az a tiéd is. Osztozni fogsz az ő dicsőségében, ami végtelen! A mennyben majd korlátlan hozzáférésed lesz Isten korlátlan gazdagságához, mert Isten teremtett téged, így az ő gyermeke vagy. De neked is meg kell hoznod a döntést, hogy a gyermeke leszel: kérned kell őt, fogadjon be a családjába.

Mindenkit Isten teremtett, de nem mindenki Isten gyermeke. Választanod kell őt, és azt kell mondanod, hogy „Uram, benned bízom. Elfogadom azt, amit a kereszten értem tettél. Hiszek benned és szeretni akarlak, és bízni szeretnék benned.” Ha ezt elmondod, akkor Isten gyermekévé válsz, és egy napon majd elveheted az örökséged.

Minden szülő szeretne megbizonyosodni arról, hogy a gyermeke megbízható, mielőtt odaadná neki az örökségét. Gyakran a szülők próbára teszik a gyermekeiket kisebb összegekkel, mielőtt egy nagyobbat bíznának rájuk. Ugyanez igaz veled kapcsolatban is szellemi értelemben. Ez az élet a próba. Isten próbára tesz, hogy lássa, mit teszel a kevéssel, mielőtt még többet bízna rád az örökkévalóságban. Figyeli, hogy mit teszel a kisebb talentumaiddal, és hogy megbízható vagy-e eléggé ahhoz, hogy nagyobb talentumokat bízzon rád a Mennyben. Próbára tesz, hogy lássa, hogyan kezeled a pénzt, amit neked adott, hogyan kezeled a kapcsolatokat, amiket rád bízott, és hogyan használod ki a kisebb lehetőségeket, amiket ad.

Tudod, mi történik, ha jól kezeled, amit kaptál? A Biblia azt mondja, hogy többet fognak rád bízni a Mennyben: „Ha hűséges vagy a kisebb dolgokban, akkor hűséges leszel a nagyobb dolgokban is.” (Lukács 16:10)

Hogyan használod azt, amit Istentől kaptál?

Beszéljetek róla

  • Mik azok a dolgok, amiket Isten rád bízott, hogy próbára tegyen, hogyan kezeled azokat?
  • Hogyan tudnál még hűségesebb lenni a rád bízott dolgokban, hogy Isten még nagyobb dolgokat bízzon rád a Mennyben?
  • Hogyan befolyásolja a pénzhez való mostani hozzáállásod és a pénzügyeidet az, hogy  tudod, hogy örökkévaló és korlátlan örökség vár rád ?

 

Szükséged van a szellemi családod támogatására


„Isten már előre elhatározta, hogy tulajdon családjába fogad bennünket azzal, hogy Jézus Krisztus által közel enged magához.  Ez az, amit eltervezett, és amiben nagy örömét lelte.” (Efezus 1:5 NLT-fordítás, második kiadás

A Biblia így fogalmaz: „Isten már előre elhatározta, hogy tulajdon családjába fogad bennünket azzal, hogy Jézus Krisztus által közel enged magához.  Ez az, amit eltervezett, és amiben nagy örömét lelte.” (Efezus 1:5 NLT-fordítás, második kiadás)

Isten többet tervezett, nem csak angyalokat, állatokat és növényeket. Ő családot akart. A Biblia szerint létezésed tágabb értelemben vett oka, hogy Isten azt akarta, tartozz a családjához, ahhoz a közösséghez, amely örök időkre szól. 

A szellemi családod, Isten családja a saját családodat is túl fogja élni. A vér szerinti családi kötelékek nem tartanak örökké. A gyerekek felnőnek, elköltöznek, a szülők meghalnak. Isten szellemi családja azonban tovább él, és fennmarad mindörökre.

A Biblia arra is rámutat, Isten soha nem tervezte, hogy egyedül menj végig az életen. Valójában Ő gyűlöli a magányt. Amikor Isten az embert teremtette, egy tökéletes környezetbe, az Édenkertbe helyezte, és az első dolog, amit kijelentett, ez volt: „Nem jó az embernek egyedül.” Isten azt szeretné, hogy a családjának tagja légy.   

Mit értünk Isten családján? „Ez a család az élő Isten egyháza, az igazság tartóoszlopa és talapzata” (1 Timóteus 3:15b, NCV-fordítás). Az egyház, Krisztus teste nem egy intézmény, és nem is hivatal. Még csak nem is egy szervezet vagy társasági klub. Az egyház Isten családja, amely nem rendszabályokról és előírásokról, szertartásokról vagy a vallásról szól. Középpontjában a szeretet áll és a kapcsolatok.

Az egyház „az igazság tartóoszlopa és talapzata.” Mi történik, ha egy épületnek nincs tartóoszlopa és talapzata? Összeomlik. Mi itt Kaliforniában sokkal inkább tudatában vagyunk ennek, mert nálunk előfordulnak földrengések. Ha a házadnak nincs szilárd alapja, össze fog dőlni, amikor jön a földrengés.

Isten szerint a te életed is ugyanígy működik. Életed folyamán szembe fogsz találkozni néhány földrengéssel – a pénzügyeiddel és az egészségeddel kapcsolatos földrengésekkel, és érzelmi, kapcsolati és munkahelyi földindulásokkal. Amikor ezek a nehéz idők beköszöntenek az életedben, és nem lesz egy szellemi-lelki családod, aki támogasson, akkor össze fogsz omlani.

Nem vagy képes Isten céljait egymagad megvalósítani. Isten úgy teremtett bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra. Isten családjában szükségünk van egymásra.  

Beszéljünk róla:

  • Mit jelent számodra az, hogy valakit befogadnak egy családba?
  • Isten azt akarja, hogy legyen egy szellemi családod, akire támaszkodhatsz, amikor földrengések érnek. Hogyan lehetsz te a támasza valakinek Isten családjában, aki most tapasztal meg nehézségeket az életében?
  • Honnan fogják tudni mások Isten családjában, hogyan segítsenek neked, amikor te leszel bajban?

 



komment
süti beállítások módosítása