Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

4 mód, ahogy imádkozhatsz a barátaidért és a családodért-A bölcs emberek kérdeznek, azután pedig odafigyelnek a válaszra-A hit előre köszönetet mond Istennek

2018. szeptember 06. 10:24 - Andre Lowoa

4 mód, ahogy imádkozhatsz a barátaidért és a családodért

"...azt halljam rólatok, hogy megálltok egy Lélekben, egy szívvel, együtt küzdve az evangélium hitéért." (Fil.1:27)

Itt van 4 mód, hogyan imádkozhatsz a barátaidért és a családodért:

1. Imádkozz, hogy nyíljon alkalom rá, mikor beszélhetsz nekik Jézusról (Kol.4:3). Kérd Istent, hogy adjon neked lehetőséget rá, hogy beszélhess másoknak Krisztusról és hívd meg őket egy kiscsoportba. Isten komolyan fog venni és megválaszolja az imádat!

2. Imádkozz, hogy Isten készítse a szíveket. Rick pásztor azt szokta mondani: "Tudjátok hogy Isten hogy puhítja a szíveket néha? Esőt küld!" Minden alkalommal, mikor látsz valakit, akinek épp viharos az élete, tudd, hogy Isten most puhítja a szívét.

3. Imádkozz, hogy Isten terhelje a szívedet. Kérd Istent, hogy lágyítsa meg a szívedet kifejezetten egy ember vagy egy csoport által. Terhelje rád a felelősséget irántuk.

4. Imádkozz, hogy Isten Igéje egyszerűen szálljon fel. Imádkozz, "hogy terjedjen az Úr igéje, és dicsőítsék" (2 Thessz. 3:1). Ahogy a korai keresztények tették.




A bölcs emberek kérdeznek, azután pedig odafigyelnek a válaszra


„Az emberek gondolatai olyanok, mint a mély kút, de az értelmes megtalálja benne a bölcsességet.” (Példabeszédek 20:5, NCV fordítás)

Ha bölcs szeretnél lenni, akkor meg kell tanulnod bölcs kérdéseket feltenni.

A Példabeszédek 20:5 szerint: „Az emberek gondolatai olyanok, mint a mély kút, de az értelmes megtalálja benne a bölcsességet.” (NCV fordítás). Másként fogalmazva: mindenkitől tanulhatsz valamit. Olyan ez, mint a kút mélyén a víz, amit ki kell merítened belőle.

Hogyan tudod mindenkiből felszínre hozni a bölcsességet? Úgy, hogy megtanulsz okos kérdéseket feltenni.

Utazásaim során taxisofőröknek és miniszterelnököknek is tettem fel kérdéseket, és mindegyiküktől tanultam valamit. Ha a megfelelő kérdéseket teszed fel, bárkitől tanulhatsz.

Többek között arra is rájöttem, hogy amíg én beszélek, semmi újat nem tanulok. Amíg mozog a szám, addig nem tudok meg semmi újat. Beszéd közben képtelenség tanulni. Azáltal tanulsz, hogy másokra figyelsz. Ezért meg kell tanulnod odafigyelni arra, amit hallasz.

Rengeteg interjút adtam az évek során és feltűnt, hogy mennyire megváltoztak az interjús show műsorok. Többé már nem a vendégről szólnak, sokkal inkább a kérdező van a középpontban. Az egész interjú célja, hogy a műsorvezető magára vonja a figyelmet.

Hiányoznak Larry King rádiós műsorai. Ugyan nem mindig értettem vele egyet, de tetszett, hogy miután feltett egy kérdést, végighallgatta a válaszodat. Tudta, hogy az emberek csupán Larry King miatt nem hallgatnák a műsort. Azért kapcsolták be a rádiót, mert kíváncsiak voltak elbűvölő vendégei mondanivalójára és tanulni szerettek volna tőlük.

Larry King jegyezte meg egyszer, hogy ha egy interjúban az idő 50 százalékában a házigazda beszél, akkor valami nagyon nincs rendben. Neki kellene a legtöbbet hallgatnia és a legkevesebbet beszélnie. Egy jó tévés műsorvezető csak felteszi a kérdéseket és utána odafigyel arra, ami elhangzik.

Bárkitől tanulhatsz, de hajlandónak kell lenned kérdéseket feltenni és utána végighallgatni a válaszokat. Ez jellemzi a bölcs férfiakat és nőket.

Beszéljetek róla:

  • Próbálj meg egy egész napot úgy tölteni, hogy a többiek mondanivalójára figyelsz, ahelyett hogy te beszélnél. Milyen változást érzékelsz?
  • Mit üzensz azzal a másiknak, ha miután feltetted a kérdésed, odafigyelve és érdeklődéssel végighallgatod a válaszát?
  • Tudnál-e példát mondani bölcs kérdésre?




A hit előre köszönetet mond Istennek

“Amikor imádkoztok, és kértek valamit, higgyétek, hogy már a tiétek, akkor meg is fogjátok kapni.” (Márk 11,24 TEV fordítás)

Nem az a hit, amikor elhisszük, hogy Isten képes valamit megtenni. Nem is az, amikor reméljük, hogy meg fog tenni valamit. A hit előre megköszöni Istennek, amit kapni fog.

Jézus azt mondta: “Amikor imádkoztok, és kértek valamit, higgyétek, hogy már a tiétek, akkor meg is fogjátok kapni.(Márk 11,24 TEV fordítás).

Most azt mondod: "Várj csak egy percet! Előre meg kell köszönnöm Istennek az áldást, mintha már megkaptam volna, hogy az enyém legyen?" Pontosan. Ha azután köszönöd meg, hogy megkaptad, az hálaadás. Ha előre megköszönöd, az a hit.

Ha adnék neked egy ezerdolláros csekket, vajon várnál a beváltásáig, hogy megköszönd? Nem, azonnal megköszönnéd. Pedig amíg be nem váltod, a pénz még nem a tiéd, a csekk igazából csak egy ígéret. Amikor odaadom a csekket, megköszönöd, és elhiszed, hogy megbízható vagyok, és hogy van fedezetem a bankban ezer dollárra. A hit előre köszönetet mond Istennek.

Én azt mondom: ha Isten elküld Moby Dickre vadászni csónakkal, jobb, ha magaddal viszed a mártást is, mert nagy halvacsorád lesz!

Jézus mondta: "A hitetek miatt meg fog történni" (Máté 9,29 NLT fordítás, második kiadás).

Beszéljetek róla:

  • Gondolj néhány szófordulatra, amelyeket gyakran használunk az imádságainkban. Vajon az Istenbe vetett hitünket tükrözik?
  • Hogyan változna a hozzáállásod és a perspektívád, ha valóban elhinnéd, hogy Isten mindent megad, amit Tőle kérsz?
  • Hogyan fejezheted ki ma Isten iránti hitedet a szavaiddal?




komment
süti beállítások módosítása