Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Megválaszthatod mennyire legyen áldott az életed-Összetört a szíved? Az Úr közel van hozzád-Szelídség vs. gyengeség?

2018. augusztus 29. 10:18 - Andre Lowoa

 



Megválaszthatod mennyire legyen áldott az életed

,,Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.”( Lukács 6:38, NLT ford.)

A nagylelkűség határozza meg az áldások mértékét az életedben.

A példabeszédek 22:9 ezt írja : Áldottak a nagylelkűek.” (NLT ford., második kiadás) A saját és mások életében is ezt láttam időről időre.

Tom Hollanday, a Saddleback-i gyülekezet egyik pásztora mondta, hogy a házasságuk alatt a leginkább akkor látták meg, hogy Isten megáldja őket a nagylelkűségük miatt, amikor mindent elvesztettek. Évekkel ezelőtt egy csőtörés következtében majdnem 3 méteres víz lepte el a házukat. Mindenüket elvesztették. Egyedül az autójuk maradt meg, amit vezettek és a ruhájuk, amit viseltek.

Tom mondja: ,,Egész életünkben többet adakoztunk, mint a tized. Pásztor vagyok. Sosem hirdettem az embereknek, hogy oly módon kövessék Jézust, ahogy én ne tettem volna. Miért engedte Isten hogy ez megtörténjen velünk?"

„Az áradás utáni hónapokban oly módon láthattuk meg Isten áldását, mint még azelőtt soha. Még a saját nehézségeiket is félretéve, az ország minden részéről érkeztek emberek és újraépítették a házat és segítettek visszakapni mindazt, amit elvesztettünk. Mialatt pásztori teendőimet végeztem Saddlebackben, az egyik gyülekezeti tag felajánlotta, hogy könyveket vesz nekem a pásztori könyvtárba. Most minden alkalommal amikor benézek a könyvtáramba, látom a könyveket amik a Saddleback-i gyülekezetből vannak, mert ők előbb szerettek engem, mint hogy megérkeztem. Ezt az áldást máshogy nem élhettem volna át. Isten megáldott minket az élet magasságokban és a mélységekben is a nagylelkűségen keresztül.”

Jézus mondja a Lukács 6:38ban : ,,Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.”

Isten azt mondja, hogy van választásod. Megválaszthatod mennyire legyen áldott az életed. Ahogy adsz, úgy fogsz kapni is.

Beszéljünk róla

  • Gondolj arra az időre amikor szükségben voltál. Gondoltál arra hogy adj, ebben ez idő alatt? Miért igen vagy miért nem?
  •  Hogyan láttad meg, hogy Isten megáldja az életedet nagylelkűségedért?
  • Milyen módon lehetsz ma még nagylelkűbb?




Összetört a szíved? Az Úr közel van hozzád

„Közel van az Úr az összetört szívűekhez és a sebzett lelkűeket megsegíti” (Zsoltárok 34:18 NIV fordítás).

Mindannyiunk szívét törték már össze valamilyen módon – talán csalódás, félelem, megaláztatás, visszautasítás vagy gúnyolódás miatt. Mint barátod, azt mondom neked, sajnálom. Tényleg. Törődöm azzal, hogy megsebeztek téged, mert Isten is ezt teszi. Együtt érez veled. Mit tesz Isten, ha sírni lát téged? Veled együtt sír.

Hiszed vagy sem, a fájdalom megélése során kerülsz a legközelebb Istenhez.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 34:18-ban, „Közel van az Úr az összetört szívűekhez és a sebzett lelkűeket megsegíti” (NIV fordítás). Hogyan teszi ezt? Úgy ment meg minket, hogy egyfajta „szívcserét” végez el rajtunk. Ez az Ő szakterülete.

Isten azt mondja, „A szívedért, ami bűnös, adok cserébe egy olyan szívet, amely kész a megbocsátásra. A szívedért, ami indulatos, adok cserébe egy olyan szívet, amely békével teli. A szívedért, ami zaklatott, adok cserébe egy olyan szívet, amely magabiztos. A szívedért, amely magányos, adok cserébe egy olyan szívet, amely szeretetteljes. A szívedért, amely keserű és mérges? Olyan szívet adok cserébe, amely megbocsátó, kedves és önzetlen. Engedd meg, hogy szívcserét hajtsak végre rajtad. Szabaddá teszlek.”

Miért van szükségünk szabadságra? Mert mindannyian le vagyunk igázva. Megbéklyóznak bennünket a mások által támasztott elvárások, régmúlt emlékek, jövőbeli félelmek, a mindennapi leterheltség, társadalmunk véleménye és így tovább, és így tovább.

Viszont csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a szíved Jézus Krisztusnak és odaadod neki azt 100%-osan. Mondd Dáviddal együtt, ahogyan a Zsoltárok 119:32 is mondja, „Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem” (NIV fordítás).

Nem szabad többé korlátoznunk Istent! El sem tudjuk képzelni az Ő terveit az életünkre nézve. Nyisd meg a szíved Neki és engedd, hogy átváltoztassa azt az Ő képmására.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érezted a legközelebb magad Istenhez?
  • Milyen élethelyzetben voltál akkor?
  • Hogyan korlátoztad Istent? Milyen hatással volt ez az állapotodra?







Szelídség vs. gyengeség?

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." (Máté 5,5 NIV ford.)

 

Ha egészséges és építő döntéseket akarsz hozni, meg kell tanulnod szelídnek lenni. A Máté 5,5 azt mondja: "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." (NIV ford.)

A Szentírás a szelídség sok előnyét tárja fel: a szelídek megelégednek (Zsolt 22,26); Isten vezeti őket (Zsolt 25,9); bölcsekké lesznek (Péld 11,2); megújul az örömük (Ézs 29,19).

És sok másról még nem is szóltam. A probléma ott kezdődik, amikor félreértjük a kifejezést. Igazán talán senki nem tudja közülünk, mit jelent a szelídség. Valójában állandóan összekeverjük egy másik fogalommal, a gyengeséggel. Senki nem akar gyenge lenni, így tehát senki nem akar szelíddé válni.

De az igazság az, hogy a szelídség és a gyöngeség ugyanannak a skálának a két végpontja. A szelídség semmi esetre sem gyöngeség. Az eredeti görög nyelvben a szelídség az jelenti: "erő, amely kontroll alatt van". Szelídnek lenni nem egyenlő azzal, hogy gyenge vagy. Ez inkább annak felel meg, amikor egy csődört megszelídítenek. A csődörnek még mindig megvan az ereje, ami a vadonban tombolt benne, de most ez az erő kontroll alatt van. Az erő a mester irányítása alatt áll. Isten nem azt akarja, hogy gyenge légy, hanem azt szeretné, ha szelíd lennél. A Biblia tanítása szerint, ez az egyik kulcsa a stressz csökkentésének az emberek életében.

Itt egy egyszerű definíció a szelídség fogalmára: Engedd el, és hagyd, hogy Isten munkálkodjon. Ez a szelídség lényege. Átadás, engedelmesség és belegyezés abba, amit Isten akar tenni az életedben. Azt jelenti, hogy hagyod Istent, Istenné válni a saját életedben is. Engedd el, és hagyd, hogy Isten munkálkodjon.

Nem ismerek más fogalmat, ami többet segíthetne a fizikai és érzelmi egészséged helyreállításában, mint a szelídség. Ha elkezded gyakorolni az életedben, elűzi a stresszt és felszámolja az aggodalmat. Ha engeded Istent, hogy Istenné váljon az életedben, hatástalanná válik a harag ereje benned és véget vet a fájdalomnak és a neheztelésnek.

Beszéljetek róla:

  • Életed mely területét kell átadjad, hogy Isten irányíthassa azt?
  • Mi tart vissza attól, hogy szelíddé válj és átengedd az életedet Istennek?

 



komment
süti beállítások módosítása