Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tedd személyessé Isten igéjét, hogy megváltozzon az életed-Tisztességességed a hűség jele

2018. augusztus 10. 10:26 - Andre Lowoa

 



Tedd személyessé Isten igéjét, hogy megváltozzon az életed

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Filippi 1:6

God is Love.jpg

Isten igéje nem fogja addig megváltoztatni az életed, amíg nem engeded, hogy személyes legyen. Nem a szomszédodról szól, a barátodról, a jövendőbelidről, vagy arról az ismeretlen emberről az utca másik oldalán. Isten igéjét a saját életedre kell alkalmaznod. A Biblia nem lesz erővel jelen az életedben, amíg nem lesz kifejezetten a tiéd az, amit mond.

Hogyan teszed Isten igéjét személyessé? Próbáld ki a tedd személyessé igetanulmányozási módszert. Bárki meg tudja csinálni, nem kell hozzá speciális eszköz, vagy magas teológiai végzettség.

Egyszerűen csak behelyettesíted a neved minden névmás és főnév helyére a Szentírásban. Például, ha a János 3:16-ot szeretném személyessé tenni, akkor az valahogy így nézne ki: "Mert Isten úgy szerette Ricket, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy Rick el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Vagy, a Filippi 1:6: "Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte Rick Warrenben a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.

Helyettesítsd be a neved a szövegbe és ez megerősíti a hited és bátorítani fog téged.

Úgy is átírhatod a verseket, mintha Isten személyesen hozzád szólna. Például a Filippi 1:6 átírva: "Én, aki elkezdtem benned a jó munkát Rick, elvégzem és kiteljesítem azt.

Tedd személyessé a Bibliát, és rengeteg igét fogsz megkönnyezni. Elkezded majd úgy olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmeslevelét, amit neked írt. Isten ajándéka lesz az! A Biblia olvasása nem csak arról szól, hogy az Ige tartalmát megismerjük, hanem arról is hogy az alkotóját megismerjük - személyesen!

Beszéljetek róla:

  • Gondoltál valaha úgy a Bibliára, mint Isten szerelmeslevelére, ami neked szól?
  • Milyen az, amikor úgy olvasod a Bibliát, mintha Isten csak neked írta volna? Milyen az, amikor az igetanulmányozást és a csendességedet úgy kezeled, mint személyes beszélgetést Istennel, és mint tanulságot az életedre?
  • Hogyan teszed személyessé azt, amit ma olvastál?






Tisztességességed a hűség jele

 

„Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” (Lukács 16:10)



Manapság gyakran hallani, hogy „a magánéletedhez senkinek semmi köze.” Hát, szerintem ez nem igaz. Hiszen amit a magánéletedben teszel – zárt ajtók mögött, mások számára nem látható módon – az mutatja meg az valódi jellemedet. És Isten ugyanúgy látja ezt, mint amit nyilvánosan viszel véghez.

Igazából az apró dolgok, amelyeket akkor teszel, amikor mások nem látják, az elvetett magok, amiből mindenki számára látható módom kihajt Isten áldása az életedben. Nem oszthatod ketté az életedet azt mondva, hogy „mások előtt tisztességes leszek, de a magánszférámban nem.” Gondolom te is kapásból fel tudnál sorolni olyan ismert embereket, akik hasonló módon próbálták élni az életüket. Csakhogy talán pont a múlt héten derültek ki hatalmas botrányok közepette a kis botlásaik, lerombolva teljes hírnevüket. Mindegy mit szokás erre mondani, aki kis dolgokban nem becsületes, a nagyobbakban sem lesz az.
Jézus mondja erről, „ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?”. (Lukács 16:12)

Évszázadokon keresztül bárki, aki egy mesterséget vagy szakmát tanult, tanoncnak ment. Ha például szerelő akartál lenni, akkor előbb elszegődtél egy másik szerelőhöz tanoncnak és nála dolgoztál, mielőtt a saját műhelyedet megnyitottad volna.
A tanonckodás gondolata az életed minden területére alkalmazható. Arra, ahogyan mások pénzét vagy tulajdonát kezeled, vagy ahogy mások szolgálatához viszonyulsz, mielőtt Isten a sajátodba helyez. Mielőtt én megkaptam Istentől a saját szolgálati helyemet, ifjúsági pásztorként szolgáltam egy másik pásztor keze alatt. Isten figyelte, hogy tisztességgel végzem-e. Először bizonyítanom kellett, hogy hűséges vagyok abban a szolgálatban mielőtt Isten megengedte, hogy a jelenlegi gyülekezetemben álljak a szolgálat élére.

Ha valaki kölcsön adja neked az autóját, mennyire vigyázol rá? Ha egy ismerős család megengedi, hogy a házukban nyaralj, ugyanúgy viselkedsz, mint ahogy a saját házadban szoktál? Isten figyeli, hogy mennyire vagy tisztességes. És aszerint fog megjutalmazni.




komment
süti beállítások módosítása