Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért nem engedem, hogy Isten irányítson?-Szükségünk van arra, hogy mások is mellettünk járjanak az úton

2018. augusztus 08. 10:48 - Andre Lowoa

 


Miért nem engedem, hogy Isten irányítson?

"Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelemeskedjetek kívánságainak. ... Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róma 6:12-13 NLT, második kiadás) 

 
Minden nap irányít valami. Lehetsz a saját éned irányítása alatt, vagy más emberek elvárásai is irányíthatnak. Lehet, hogy a félelem vagy bűntudat az, a neheztelés vagy a keserűség. Lehet az a vagyon, vagy egy szokás. De valami mnden nap irányít.

Akkor vagy szabad, amikor megválaszthatod, hogy mi fog téged irányítani. Amikor Jézus Krisztust választod, az életed irányítójává, amikor a Mester igazgat téged, minden mást is igazgatni tudsz. Ha Isten nem az első számú az életedben, akkor valami más az, és az rossz irányba fog téged befolyásolni. Ha Krisztus az életed irányítója, Ő mindig a megfelelő irányba fog téged mozdítani.

Róma 6:12-13 azt mondja: "Ne engedd, hogy a bűn határozza meg azt, hogyan élsz; ne engedj a bűnős kívánságoknak...Helyette, add teljesen oda magad Istennek, mert halott voltál, de most már új életed van. Tehát használd az egész testedet egy eszközként arra, hogy azt tedd ami helyes, Isten dicsőségére" (NLT, második kiadás).

Milyen lépések szükségesek ahhoz a döntéshez, hogy Krisztus kezében legyen az irányítás?

  • Ismerd be, hogy Istent próbáltál játszani.
  • Ismerd be, hogy nem tudsz megváltozni magadtól.
  • Alázatosan kérd Istent, hogy segítsen változni.
  • Beszélj valakivel öszintén azokról a dolgokról, amiknek meg kell változniuk az életedben.
  • Adj teljes tulajdonjogot Jézus Krisztusnak az életed fölött.

Tényleg változni akarsz? Hajlandó vagy megtenni ezeket a dolgokat? Azt mondod: "Belefáradtam abba, hogy próbálkozok és kudarcot vallok." Hagyd abba a próbálkozást! Helyette kezdj el bízni. Isten megadja neked a lehetőséget, hogy vagy tőle függj, vagy magadtól. Az eredmény vagy szabadság, vagy zaklatottság lesz.

Miért ne adnál oda mindent Krisztusnak? Mit veszíthetsz?

Beszéljetek róla!

  • Melyik jellembeli vonásod, vagy körülmény tart vissza attól, hogy Istennek add az irányítást az életed fölött?
  • Milyen módon próbáltál már Istent játszani?
  • Mit gondolsz, mit jelent Istennek teljesen átadni magad?

 

 

Szükségünk van arra, hogy mások is mellettünk járjanak az úton

“És ahogy elfogadtátok Krisztus Jézust Uratoknak, továbbra is követnetek kell Őt” (Kolossé 2:6, NLT fordítás)

A Biblia gyakran hasonlítja az életet az úton járáshoz, mert az élet olyan, mint egy utazás. Nem egy helyben üldögélünk. Az Új Szövetség több helyen mondja, hogy járjunk bölcsességben, szeretetben, világosságban és engedelmességben, és járjunk úgy, ahogy Jézus járt.

Azt is mondja a Biblia, hogy járjunk másokkal együtt az úton. Ennek három oka van:

  • Biztonságosabb.  Sétáltál már éjjel egyedül sikátorban vagy egy elhagyatott országúton? Egy kicsit félelmetes. De ha veled van még valaki, akkor nagyobb biztonságban érzed magad.
  • Támogatást kapsz. Az élet nem egy 50 méteres futás, hanem egy maraton. Ha másokkal együtt jársz az úton, abból energiát meríthetsz, hogy  végig kitarts.
  • Több mindent fogsz megtudni. Ha nem egyedül, hanem másokkal jársz együtt, több mindent fogsz megtanulni vagy megtudni. Ha egyedül vagy és rossz irányba mész, lehet, hogy észre sem veszed. De ha egy barátod melletted van, akkor valószínű, hogy egyikőtök rájön, hogy rossz felé mentek és meg kell találnotok a jó irányt.

Sok más fontos dolgot is megtanulhatunk, ha másokkal járunk együtt az úton. Megtanuljuk, hogyan viszonyuljunk más emberekhez és hogyan működjünk velük együtt. 

Azt is megtanuljuk, hogyan kell szeretni. Az 1Mózes 2:18-ban ezt olvassuk: “Nem jó az embernek egyedül.” Isten nem szereti a magányosságot, és Ő erre a közösséget adja megoldásként.  Amikor másokkal együtt járunk az életben, akkor egy olyan közösséget is találunk, amelyben megtanulhatunk szeretni.

Amikor másokkal együtt vagyunk, a  vendégszeretetet is megtanulhatjuk. A Biblia az 1Peter 4:9-ben ezt mondja, “Legyetek vendégszeretők egymással zúgolódás nélkül.”  Te miért zúgolódsz? Milyen kifogást találsz arra, hogy nem hívod el a barátaidat az otthonodba?

Talán azt, hogy piszkos a lakás?

Akkor takarítsd ki!

Vagy azt, hogy nem elég nagy és nincs elég hely?

Elférnek benne hárman? Jézus azt mondta, “Ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, én ott vagyok velük.” (Máté 18:20, NIV ford.)

Mindenki vágyik arra, hogy tartozzon valahová, mert Isten emberi kapcsolatokra teremtett minket. Amikor más keresztényekkel járunk együtt és velük vagyunk közösségben, akkor ez a vágyunk beteljesül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan gazdagítják az életed azok az emberek, akik hűségesen veled járnak és melletted vannak?
  • Milyen kifigásokat találtál eddig arra, hogy ne kelljen gyakorolnod a vendégszeretetet? Mit változtatnál a hozzááállásodon?
  • Milyen emberek járhatnak melletted az életben? Kivel tudod megtanulni, hogy úgy járj, ahogy Jézus?




komment
süti beállítások módosítása