Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hiányzik valami az életedből?-Isten szabadságot akar adni neked

2018. augusztus 07. 10:04 - Andre Lowoa

 



Hiányzik valami az életedből?

 

„Letérnek útjukról a karavánok, de kietlen helyre jutnak, és elpusztulnak.” (Jób 6:18.)


Volt valaha olyan érzésed, hogy hiányzik valami az életedből, de nem tudtad mi az? Talán van vágy a szívedben, de úgy érzed el vagy választva Istentől.

A válasz egyszerű: „hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg” (Ézsaiás 59:2.)

Ha úgy érzed, hogy Isten egy millió mérföldre van tőled, vajon ki távolodott el? Isten nem, te tetted.

Amíg a földön élsz olyan érzésed lesz, hogy szétválasztottak Istentől és messze van tőled. Ez az elválasztás ürességet hagy a szívedben, amit semmi más nem tud betölteni. Sok ember keresi a módját, hogy tölthetné be, de rossz helyeken keresik. Miért? Mert nem tudják, hogy Istent kellene keresniük. A mai igeversben Jób azt írja, ez olyan, mint mikor valaki eltéved a sivatagban vizet keresve.

Szeretnél valamit, hogy betöltse az űrt, kielégítse ezt az ismeretlen vágyat. Megpróbálod csillapítani ezt a csillapíthatatlan szomjúságot. De minél tovább keresgélsz rossz helyen, annál nagyobb lesz a sötétség életedben, amíg eljutsz arra a helyre, amit a Biblia így ír le: „Az ő elméjükre sötétség borult, és elidegenedtek az Istennek tetsző élettől, mert megmaradtak tévelygésükben, és megkeményedett a szívük.” (Efézus 4:18.)

Ezt a sötétséget könnyű látni arra felé, ahol keresgélsz: az iskolában, az üzletekben, a kormányban, Hollywoodban – a társadalom bármely részén vannak olyan emberek, akik nem csak Istennel, de a valósággal is elvesztették a kapcsolatot.

Ahelyett, hogy azonosítaná a bűnt és utálná, ahogy Isten teszi, a társadalom csak nevet rajta. Nagyon népszerű poént csinálni a bűnből. Hallgass csak meg egy komikust és biztosan lesz egy vicce, ami a bűnt nevetés tárgyának állítja be. Ez nem nagy dolog valakinek, aki megcsalja a feleségét, vagy drogozik, vagy valami illegálisat tesz. Ennek tetejébe pedig viccet csinálnak azokból az emberekből, akik megpróbálnak a jó úton maradni. Az emberek azt hiszik ez az egész egy jó komédia, igaz?

De amikor közelebb kerülsz Istenhez, az ő fénye megvilágítja, milyen is a bűn valójában; természeti katasztrófákat, deformációkat, mentális romlást és halált, érzelmi katasztrófákat és csalódást, anyagi bonyodalmakat okoz. Ez nem nevetség tárgya.

Kérd Istent, hogy mutassa meg ha vannak olyan dolgok az életedben, amiket arra használsz, hogy betöltsd azt az űrt, amit csak ő tud.




Isten szabadságot akar adni neked

„Ha a Fiú megszabadít titeket, akkor valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 – TEV fordítás)

A világ olyan életként határozza meg a szabadságot, melyet semmi nem korlátoz. „Megtehetek bármit, amit tenni akarok, és mondhatok bármit, amit mondani akarok, anélkül, hogy bárki megmondaná nekem, mit tegyek.” Mindenki mást „megégethetsz”, de te csak mégy a magad útján. A világ azt mondja, hogy csak a teljes önzés útján érheted el a szabadságod.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az igazi szabadságot egyedül Jézus Krisztuson keresztül éred el: „Ha a Fiú megszabadít titeket, akkor valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 – TEV fordítás)

A valódi szabadság, szabadnak lenni a félelemtől, bűntől, aggódástól, keserűségtől és a haláltól.  Szabad vagy egészen a tettetéstől, a képmutatástól, mert szabad vagy arra, hogy önmagad legyél.

Hogyan szabadulsz meg az efféle félelmektől? Azáltal, hogy engeded, Isten szeressen téged! János apostol tanítja, hogy „a szeretetben nincs félelem, sőt a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet” (1János 4:18a – NIV fordítás)

Mikor megérted, Isten mennyire szeret téged, akkor kezdesz el igazi szabadságban élni. Amikor felismered, hogy „Isten a szeretet”, akkor imádod Őt. Az imádat részeként egyetértesz azzal, hogy Isten szerető, gondviselő, nagylelkű Isten, és „mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet (megbízunk abban a szeretetben), amellyel Isten szeret minket” (1János 4:16)

Beszéljetek róla:
Mit nyersz a Jézus Krisztusban való szabadság által?
Mi változik meg a kapcsolataidban? A viselkedésedben? A jövődben?




 

 

komment
süti beállítások módosítása