Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten egyedinek alkotott Téged, mások javára-Mit akar Isten tőled, amíg a válaszára vársz?

2018. augusztus 06. 10:25 - Andre Lowoa




 

Isten egyedinek alkotott Téged, mások javára

 

"Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek."
(Jeremiás 1:5)


A Jeremiás 1:5 azt mondja el nekünk, hogy Isten azért alkotta Jeremiást, hogy a Teremtő üzenetét átadja a nemzeteknek. Isten ehhez hasonlóan téged is azért alkotott, hogy megoszd magadat azokkal, akik körülötted élnek.

Kevesebb leszel, ha véka alá rejtőzöl, elrejtve a szakértelmed, adottságaid, meglátásaid, örömöd és fájdalmad mások elől. Isten azt akarja, hogy megoszd magad másokkal. Ő olyan egyediséggel alkotott meg téged, ami gazdagítja a világot, mikor odaszánod önmagad a közösséged számára.

Talán nagyszerű énekes, nagyszerű szakács, nagyszerű szerelő, esetleg nagyszerű tanár vagy. Bármilyen ajándékot adott neked Isten, azért tette, hogy mások felé szolgálj vele.

Beszéljünk róla:

Kérdezd meg Istent, miért alkotott téged, és mit kellene szétosztanod másoknak. Kinek az életére lesz hatással, ha adsz az idődből és tehetségedből?




Mit akar Isten tőled, amíg a válaszára vársz?

"Légy csendben az Úr jelenlétében, és várd türelmesen, hogy Ő cselekedjen." (Zsolt 37,7 NLT fordítás, második kiadás)

Mit akar Isten, hogy cselekedj, amíg az Ő válaszát várod az imádságodra?

A Zsolt 37,7-ben ez áll:  "Légy csendben az Úr jelenlétében, és várd türelmesen, hogy Ő cselekedjen." (NLT fordítás, második kiadás). Isten azt akarja, hogy türelmesen várj, amíg Ő válaszol!

Észrevetted, hogy nem bánjuk, ha várnunk kell, ha közben zúgolódhatunk? Szívesen várakozunk a NKH-nál a sorban, ha közben zsörtölődhetünk és panaszkodhatunk, hogy mennyire vacak és szervezetlen a közigazgatás. Isten viszont azt mondja: Légy csendben!

Mint a kis kétéves gyerekek, mi is úgy izgünk-mozgunk szellemileg, amíg Isten válaszát várjuk az imáinkra. Idegesek és nyugtalanok vagyunk, fel-alá szökdösünk, hogy valamit tegyünk. De Isten így szól: Várj türelmesen! Légy csendben. Nézd, ahogy Én munkálkodok! Ne légy nyugtalan és ne légy ideges, és ne próbáld a kezedbe venni az irányítást!

Ne kövessük el az Ábrahám hibáját sem az Ószövetségből, amikor megpróbálta saját maga megválaszolni az imádságát. Mindenféle problémát fog okozni! Egy nap azt ígérte Isten Ábrahámnak, hogy nagy nép atyjává teszi. Egyetlen probléma volt csak: Ábrahám 99 éves volt és gyermektelen. Ábrahám magára nézett, és azt gondolta, semmi esély erre! Aztán a feleségére, Sárára nézett, aki meddő volt, majd azt gondolta: Kétszeresen esélytelen! Ez soha nem fog megtörténni!

Így aztán Ábrahám a saját kezébe vette az irányítást, és gyermeke lett Hágártól, a felesége szolgájától. Ábrahám azt gondolta: Itt a válasz az imádságaimra! 99 évesen fiam lett, a neve Izmáel. Isten viszont azt mondta, hogy nem így van, mert Ábrahám épp a lényeget hagyta figyelmen kívül. Ez nem Isten válasza volt az imádságra, hanem az Ábrahám saját válasza. Isten azt ígérte, hogy csodaként érkezik majd a fia, és Sára lesz az anyja, a neve pedig Izsák lesz. Izsák jelentése nevetés, mert amikor Sára megtudta, hogy áldott állapotba fog kerülni, a Biblia azt írja, hogy nevetni kezdett, mert nem hitte el Istennek.

De Isten nevetett a végén: Izsák megszületett. De egyúttal egy olyan erős versengés kezdődött el közte és Izmáel között, aminek az árát még ma is fizetjük. A zsidók és az arabok feszült kapcsolata akkor kezdődött, amikor Ábrahám a saját imádságára próbált válaszolni.

Bármikor arra törekszel, hogy te válaszold meg az imádságod, csak problémát gerjesztesz. Inkább várj türelmesen, és figyeld, ahogy Isten munkálkodik!

Beszéljetek róla:

  • Mit tehetsz, hogy Istenre tudj összpontosítani, amíg türelmesen várakozol?
  • Mit vagy hajlamos/hajlandó tenni, amíg Isten tetteire vársz? Mit teszel, miután kértél valamit imádságban?
  • Hogyan növekedtél szellemileg, amikor legutóbb Istenre vártál?



komment
süti beállítások módosítása