Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A céljaid alapján készíts egy "nem teszem listát"-A házasság feltárja a problémákat, nem pedig okozza-Bízd az anyagiakat Isten gondviselésére-Élet egy összetört világban

2018. augusztus 03. 10:34 - Andre Lowoa

A céljaid alapján készíts egy "nem teszem listát"

"Akik szellemileg érettek vagyunk, mind így kellene gondolkozzunk. De ha valamiben más lenne a véleményetek, Isten majd azt is megmutatja nektek. Amit viszont már megértettünk, azt az igazságot követnünk is kell." (Filippi 3:15-16.)

Mi lenne, ha Isten napjaink Michelangelojának teremtett volna téged, de te olyan dolgokkal - jó dolgokkal - vagy elfoglalva, amik miatt soha nem kerülsz a festés és szobrászkodás közelébe? Elhalasztanád a legjobbat, mert el vagy foglalva más jó dolgokkal.

Milyen csalódást okozna Istennek azt látni, hogy te is és minden ember áldott lehetett volna, ha az Isten által nekik adott személyiségre és célra koncentráltak volna!

Ma, ahelyett, hogy "tennivalók listát" készítenél, készíts egy "nem teszem listát" olyan dolgokról, amik nem illenek bele Isten életedet érintő tervébe, és minden erőddel fuss a cél felé, hogy elnyerd a jutalmat, amit Isten neked szánt! (Filippi 3:14.)

Beszéljünk róla:

Mit gondolsz, mi Istennek a te életedre vonatkozó elhívása?

Milyen módon formált téged Isten, hogy teljesíteni tudd az Ö általa neked szánt terveket?




A házasság feltárja a problémákat, nem pedig okozza


Végül, aki őszinte kritikával illet, sokkal inkább megkedvelik, mint a hízelgőt. (Péld. 28:23)

Ha egyedülálló vagy és egy olyan kapcsolatot nyújtogatsz, ami tudod hogy nem tart sehová, ne folytasd tovább. ,,De nem lesz senki akivel kimozdulhatnék péntek este."-mondod. A rossz házasság milliószor rosszabb, minthogy nem tudsz kimozdulni péntek este. Minél tovább vagy benne egy kapcsolatban , annál nehezebb lesz kiszállni belőle.

Példabeszédek 28:23-ban olvashatjuk: "Végül, aki őszinte kritikával illet, sokkal inkább megkedvelik, mint a hízelgőt.

Képzelj el egy ilyen embert, akihez különösen kapcsolódik a lelki egészsége. Ne félj olyan kérdéseket feltenni, mint például: "Vannak dührohamaid?" "Beszélhetnénk rólam?" "Kifizetted a számlát?"

A partnered érzelmi állapotától függetlenül, szükséged van egy személyes kapcsolatra Jézus Krisztussal.Ha ez hiányzik neked, ott kell kezdened. Szellemi kapcsolatra van szükséged Istennel.

Szeretnélek arra hívni téged, hogy határozd el magad Isten normái szerint, és ne engedd, hogy aztán rossz döntést hozz.  Adódik egy jó helyzet és lehet hogy szerelembe esel a szerelmes lét gondolatába. Ez lehet, hogy egy bolond döntéshez fog téged vezetni.

Ne randizz addig, amíg nincsenek gyógyítva az érzelmi sérülései vagy legalább folyamatban nem vannakLépj túl a keserűségen. Lépj túl a dühön és minden terheden.

Emlékszem, pár évvel ezelőtt összeadtam egy házaspárt Saddlackben. Öt évvel később meghívtuk őket vacsorára. A nő azt mondta nekem: "Amikor a templomban a padok közti folyosón sétáltam végig a fehér ruhában, fogalmam sem volt arról, hogy egy egész érzelmekkel teli szemetes zsákot cipelek a hátamon. És mind ezt a szemetet elhoztam magammal a házasságba."

A házasság nem okoz problémát. Feltárja őket. Minél többet tudsz foglalkozni ezzel, mielőtt megházasodsz, annál boldogabb, Istent-tisztelőbb, és teljesebb lesz a házasságotok. Lehetsz mélyebb lelki intimitásban, amely személyes, szexuális és szellemi.  Ez az az egység, amit az Istennel való kapcsolat egyesít, ami célod és elhívásod.

Beszéljünk róla:

Milyen változáskora van szükséged mielőtt megházasodnál? Vagy milyen terülten van szükséged gyógyulásra, hogy kézen állj a házasságra?

Mit gondolsz, a kapcsolatotok fog változni, ha elkötelezed magad Isten elvárásainak? 

Melyek azok a nehéz kérdések, amiket fel kell tenned a kapcsolatodban? 

Ha házas vagy, milyen zsákokat vittél bele a házasságodba? Hogy fogsz meggyógyulni?

Ha házas vagy, hogyan tudsz segíteni azoknak az egyedülállóknak akik az ilyen zsákokkal küzdenek, vagy gyógyulásra van szükségük, megjelennek olyan érzelmek melyek egy bolod döntés felé lökik őket?





Bízd az anyagiakat Isten gondviselésére

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." Fil 4,19


Mindenkinek vannak anyagi félelmei. Nem kell szegénynek lenned ahhoz, hogy aggódj a pénzért. Nem kell jólétben élned sem ahhoz, hogy anyagi félelmeid legyenek. Valójában úgy tűnik, minél többed van, annál többet kell fenntarts, biztosíts, védelmezz, aggódj stb.

Isten azonban adott számunkra egy garanciát anyagi dolgainkat illetően. A Filippi 4, 19-ben ez áll: „ Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."

Ez a vers azonban annyira tömör! Szeretném, ha kiemelnénk néhány szót belőle.

Először azt mondja: „Isten fogja…”. Nem azt, hogy: „Isten talán betölti minden szükségünket” hanem azt, hogy: „Ő betölti”. Ez tény. Ő kockára teszi a jellemét és hírnevét amikor ezt állítja: „ Be fogom tölteni a szükségeteket”.

Aztán azt állítja: „Isten betölti minden…”. Nem azt mondja „ Betöltöm néhány szükségedet”. Ő azt mondja: mindent. Ez magába foglalja az autó fenntartását? A fogszabályzódat? A lakást? Igen. Minden szükségedet.

Nem azt mondja: „Betöltöm minden mohóságodat”. Különbség van a kívánság és a szükség között. Isten nem fog mindent megadni, amit szeretnél mivel ez halálra kényeztetne téged.

Azonban azt mondja: „Betöltöm minden szükségedet” az Ő bősége, gazdagsága szerint. Ez nem a te vagyonodon alapszik. Ez Isten tulajdonán alapszik és az Ő forrásai soha nem apadnak el.

Végül azt mondja:”… neked a Krisztus Jézusban.” Ez nem ígéret mindenki számára. Isten nem tett ígéretet azok számára, akik elutasítják az Ő Fiát. Ez csak a hívőknek szóló ígéret. Azt mondja:” Ha te az én egyik gyerekem vagy a családomból, megígérem, hogy minden szükségedet betöltöm.”

Mindezeket tudva hogyan van az, hogy mégis vannak anyagi szükségeid? Isten elbukott? Hazudott talán? Túlzásba esett? Nem. Minden egyes ígéret feltételhez vagy követelményhez kötött. Isten azt mondja: „Én megteszem az én részem, de te is tedd meg a te részed”.

Isten azt állítja, ha te megfelelsz a következő öt feltételnek akkor betölti az anyagi szükségeidet –

Ha segítséget kérek Tőle.
Ha megtanulok elégedettnek lenni.
Ha gyakorlom a hitből való adakozást.
Ha anyagi dolgaimban tisztességes vagyok.
Ha Rábízom életem minden területét – teljesen.






Élet egy összetört világban

 

„Az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik…” Róma 8,22

Semmi sem működik tökéletesen, mert a bűn mindent megrontott. Hogy ezt megláthassuk, egyszerűen csak körül kell néznünk a minket körülvevő fizikai világban. Természeti katasztrófák és deformitások mindenhol. Egy összetört bolygón élünk, ami nem tökéletes többé.

Mielőtt a bűn a világba jött volna, nem voltak földrengések, szökőárak, hurrikánok, hóviharok vagy egyéb szélsőséges időjárási jelenségek. A környezet tökéletes egyensúlyban volt.

De miután Ádám és Éva vétkezett, „a teremtett világ a hiábavalóságnak vettetett alá…” (Róma 8,20) Vagy ahogyan egy kortárs angol bibliafordítás (Contemporary English Version) mondja: „a teremtés összezavarodott…”. Mindenhol ez a zavar figyelhető meg a minket körülvevő természetben, az állatokban és az emberekben is.

Istennek soha nem állt szándékában, hogy az állatoknak és az embereknek hibái, deformitásai, vagy DNS mutációi legyenek. Most azonban mindannyian tapasztaljuk ezeket a genetikai problémákat valamilyen mértékben. Egyikünk teste sem működik tökéletesen.

Megfigyelhetjük továbbá az eredendő bűn hatásait más módon is: a fizikai hanyatlásban és pusztulásban. Mivel a halál a bűnnel jött a világba, ezért minden hanyatlik és végül elpusztul. Salamon, a legbölcsebb ember a világon így foglalta össze mindezt: „Senki sem irányíthatja a szelet, vagy állíthatja meg a saját halálát” (Prédikátor 8,8 NCV)

Azonban ez nem akadályoz meg bennünket a próbálkozásokban! Az emberek mindent megtesznek azért, hogy késleltessék ezt a hanyatlást különböző krémekkel, testápolókkal, Botox-al, vagy műtétekkel. Nem számít, hogy mivel próbálkozunk, mert „a mi fizikai testünk egyre öregebb és gyengébb lesz…” (2Korinthus 4,16 NCV). Ez elkerülhetetlen. Ez egy tudományos törvényszerűség. A termodinamika második törvénye kimondja, hogy minden alá van vetve a hanyatlásnak és pusztulásnak.

Igen, tudom, hogy nem ez a legfelemelőbb üzenet, amit most olvasol. Nem szükséges emlékeztetni az öregedésre és hanyatlásra. De van remény. Hálásak lehetünk Istennek, hogy nem hagy majd bennünket örökre ebben a tökéletlen világban.

Amikor szomorúsággal, bánattal, szenvedéssel, nehézségekkel, zsákutcákkal vagy éppen a csüggedéssel küzdesz, ezt mindig tartsd észben: Isten jobb helyet készített számunkra. Azt akarja, hogy örökké vele éljünk egy tökéletes mennyországban, ahol nem lesz több bánat és könny.

A Biblia ezt mondja: „A mi földi testünk, amely meghal és elhanyatlik, különbözik attól, amelyet akkor kapunk, amikor visszatérünk majd az életbe, mert az sosem pusztul majd el. A jelenlegi testünk megbetegedhet és meghalhat; de teljes dicsőségében tér majd vissza, amikor feltámadunk. Igen, ezek most gyenge, halandó testek; de amikor új életre kelünk, erővel telik majd meg.” (1Korinthus 15,42-43 Living Bible)





komment
süti beállítások módosítása