Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért nem mondja meg Isten, mi a következő lépés?-Mit tegyünk a bibliai igazságokkal?

2018. július 31. 10:11 - Andre Lowoa





Miért nem mondja meg Isten, mi a következő lépés?

"Ha ígéretet teszel Istennek, ne halogasd a véghezvitelét, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban." (Prédikátor 5,4 NLT fordítás)

Már nagyon sok mindent tudsz arról, mit szeretne Isten az életeddel. Miért nem kezdesz hozzá? Isten nem fogja megmutatni neked a második lépést azelőtt, hogy megtennéd az elsőt. Közületek néhányan azt mondogatják, "szeretném tudni, mi Isten akarata a házasságomra/munkámra nézve". Isten ezt mondja: "Kezdjük az alapoknál. Olvasod a Bibliát? Tagja vagy egy kis keresztény csoportnak? Befizeted a tizedet? Beszélgetsz velem?" El kell kezdened megtenni azt, amiről már tudod, hogy Isten akarata az életedben.

Szóval mi az, amiről már tudod, hogy meg kell tenned, de még mindig nem tetted meg? Mi a következő lépésed?

Talán már több mint egy éve jársz egy gyülekezetbe, de lehet, hogy itt az ideje, hogy tag legyél...Talán már imádkozol a bemerítkezéseddel kapcsolatban, de lehet, hogy itt az ideje, hogy beírd az időpontot a naptáradba! Talán egy kis keresztény csoportot keresel éppen, akikkel rendszeresen összejöhetnétek, de lehet, hogy a te otthonodban kellene indítani egy ilyen kis csoportot... Lehet, hogy Isten már megmutatta neked, milyen ajándékaid és adottságaid vannak, de talán itt az ideje, hogy elkezdj velük szolgálni mások felé...

Hagyod, hogy elteljen a következő hét vagy a következő év anélkül, hogy elkezdenéd megtenni, amit Isten már megmutatott neked? Mire vársz?

A Prédikátor 5,4-ben ezt olvassuk: "Ha ígéretet teszel Istennek, ne halogasd a véghezvitelét, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban" (NLT fordítás). Ne halogasd a dolgokat. Tedd meg, amiről tudod, hogy meg kell tenned.

Mondd el ma ezt az imát: "Uram, szükségem van a vezetésedre és útmutatásodra az életemben. Hittel kérem Tőled, hogy mutasd meg az irányt, hogy merre menjek. Segíts, hogy meghalljam a válaszodat, hogy ne legyek túl elfoglalt ahhoz, hogy meghalljam, amit mondasz. Atyám, amikor nem értem, amit mondasz, kérlek, segíts, hogy bízzak benned, és megértsem azt, hogy a te utad a javamra van. Uram, mi a következő lépés? Kérlek, segíts, hogy meg tudjam tenni azt, amit már tudok, hogy tennem kell. Kérlek, segíts, hogy ne legyek frusztrált, hogy ne féljek, és hogy tudjak benned bízni. Jézus nevében kérlek. Ámen."







Mit tegyünk a bibliai igazságokkal?

,,Továbbra is higgyetek ezekben az igazságokban és határozottan álljatok meg bennük. Ne térjetek el attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Örömhírt." (Kolossé 1:23)

Amikor felfedezed az igazságot Isten igéjében, négy dolog kell tenned:

1. Hidd el! A Kolossé 1:23 azt mondja: ,,Továbbra is higgyetek ezekben az igazságokban és határozottan álljatok meg benne. Ne térjetek el attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Örömhírt." A Biblia azt mondja, hogy higgyünk az igazságban és határozottan álljunk meg benne.

2. Cselekedd meg! Az igazság nem csak egy szellemi gyakorlat. Ez olyan dolog, amit teszel. Amit gyakorolsz. Amit alkalmazol. Amit megélsz. Aminek engedelmeskedsz. Mielőtt elkezdenél tanulni egy újabb igazságról, miért nem kezded el előbb megélni azt, amit már tudsz? A Biblia azt mondja Filippi 3:16-ban: ,,Amit viszont már megértettünk, azt az igazságot követnünk is kell."

3. Állj ki érte! A Biblia azt mondja, hogy : ,,Mindig állj ki az igazságért." (Kor.13:8) Ne szégyelld azt ebben a posztmodern világban, amely azt mondja, hogy ez nem igazán számít! Állj ki az igazságért! A Biblia mondja nekünk, hogy a mi felelősségünk az, hogy ne csak ne ellenezzük az igazságot, hanem minden esetben álljunk is ki érte. Az igazság embereinek kell lennünk ebben a relativisztikus időkben.

4. Terjeszd! János 3. levél 1:8 ezt mondja: ,,Nekünk, hívőknek kell őket segítenünk ezekben az utazásokban, hogy munkatársaik legyünk az igazság terjedésében." Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy derítsük ki, hol munkálkodik Isten, és csatlakozzunk hozzá ott. Ez azt jelenti, hogy arra mész, amerre Isten mondja, és ott szolgálsz, ahol Isten mondja, hogy szolgálj. Mik azok az utazások a gyülekezetedben, amiket támogathatsz? Milyen szolgálatra hívott el téged Isten? Engedelmeskedj Istennek ezekben, és így tudsz majd segíteni az igazság terjesztésében.

"Minden, amit teszel, az igazság iránti szereteted tükrözze és azt, hogy ezt halálosan komolyan gondolod" (Titusz 2:7) Őszinte leszek veled: sok olyan dolog van a Bibliában, amit nem értek. Sok dolog van, ami nagyon kellemetlen számomra. De a tény az, hogy ez az igazság. Ez mindig arra vezet engem, amerre mennem kell és mindig azt mondja nekem, ami helyes.

Most már ezt is tudod. Mit fogsz tenni ezután?

Elmondanád ma ezt az imádságot? "Istenem, ma átlépem a határt. Jézus Krisztus, akarom hinni, hogy te vagy az út, az igazság és az élet. Tudni akarom az igazságot, hogy az igazság szabaddá tegyen engem. Hinni akarok benne. Tenni akarom. Ki akarok állni érte. Akarom terjeszteni az igazságot. Benne vagyok. Odaadom a bizalmam neked. A te nevedben imádkozom. Ámen."



komment
süti beállítások módosítása