Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Koroncó

2017. május 26. 08:51 - Andre Lowoa

Koroncó 1884 lakosú község Győrtől 12 kilométerre, délnyugatra, a Rába partján fekszik. A település közel 1000 éves. A Rákóczi-szabadságharc egyik vesztes csatájának színhelye.
A műemlék jellegű római katolikus templom 1747-ben épült, majd 1880 körül megnagyobbították, és eklektikus stílusban átalakították. Szentélye barokk, 1747-ben készült. Berendezése: kora barokk főoltár (1700 körül), XVIII. századi barokk orgona és feszület. A templomot 1994-ben újították fel.
A Milkovich-kúria a XIX. század elején épült, érdekessége a falában lévő két feliratos római kő.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/



Szent Anna-templom


A templom 1747-ben épült, barokk stílusban. 1753-ban szentelték fel. 1880 körül átalakították és kibővítették eklektikus stílusban.


Haraszti Szent Cirill és Metód-kápolna


A haraszti kápolnát, melyet a helyiek Sárkápolnának is hívnak, fa keretre, vessző sövényre sárral tapasztották, a helyi gyerekekkel. Ilyen paticsfalú kápolna talán csak ez az egy van az országban. A XVIII. századig a falusi templomok és kápolnák közül sok épült hasonló módon, de a török hódoltság utáni időkben elpusztultak, és helyükre időt álló templomok emelkedtek, téglából vagy kőből.

komment
süti beállítások módosítása