Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pamuk-Somogyvár

2017. április 30. 08:47 - Andre Lowoa

Pamuk 281 lakosú község a 36-os/Kaposvár-Fonyód/ vasútvonal mentén, Lengyeltótitól délre, 14 kilométerre fekszik. Feltételezések szerint a falu mai határában a kora középkorban több olyan település volt, melyet az oklevelek említettek.

http://dd.bloglog.hu/page/7/

Szent Mihály-templom









Somogyvár 2034 lakosú község Fonyódtól 25 kilométerre, délre fekszik. A helységet a 36-os/Kposvár-Fonyód/ vasútvonalról is el lehet érni. Az Árpád-korban a Koppány nemzetség, majd a királyi birtokok igazgatási központja, apátsági székhely. I. Szent László király első nyughelye itt, az általa alapított bencés apátságban volt. 1224-ben városi kiváltságot kapott, 1410-ben királyi város volt. A török időkben a vára elpusztult, de újra benépesült.
A római katolikus templomot klasszicista stílusban, 1843-ban építették. A freskókon a település története látható.
Az emlékhelyen a Szent László király által alapított, 1091-ben felszentelt Szent Egyed bencés apátság romjai láthatók. Hazánk harmadik Történelmi Emlékhelye.
A volt Széchenyi-kastély 1855-ben, eklektikus stílusban épült.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Bűnbánó Szent Mária Magdolna-templom

 

A templom 1838-1842 között épült, klasszicista stílusban, a Széchenyi család anyagi segítségével.  A kálvária 1908-ban épült.

A településen található a Széchenyi család klasszicista stílusban épült sírkápolnája. 

komment
süti beállítások módosítása