Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bakonya-Kővágótőttős

2016. október 25. 09:07 - Andre Lowoa

Bakonya 418 lakosú község, Pécstől északnyugatra, 20 kilométerre fekszik a Mecsek lábánál. A régészeti feltárások itt újkőkori, bronzkori, kelta, római-kori és honfoglalás korabeli leletekre bukkantak. A neve írott forrásban először 1235-ben Bakonya alakban fordult elő. Az 1950-es években megkezdett uránbányászat átalakította a mezőgazdasági jellegű település arculatát.
Központjában a római katolikus templom áll a parókia épületével. A XIII. század elejéről származó egyhajós, íves szentélyű román kori építmény a török korban szinte teljesen elpusztult. A XVIII. században újjáépítették. A homlokzati tornyot és a déli oldalon látható sekrestyét ekkor építették hozzá. A templombelsőben értékes középkori freskókat találtak. A XVIII. század második felében épült a római katolikus plébániaháza barokk stílusú.
A szőlőhegyen 1807-ben emelt kápolna található.

http://dd.bloglog.hu/page/7/



Szent György-templom


A templom a XIII. században épült.

A szőlőhegyen található a Páduai Szent Antal kápolna, 1807-ben épült.





Kővágótőttős 291 lakosú község, Pécstől nyugatra, 15 kilométerre fekszik a Mecsek-hegy lábánál. A helység eredete a honfoglalásig vezethető vissza, kővágó előnevet 1913-tól jegyzik. Nevezetessége a XII. században épített román stílusú római katolikus templom, melyet 1780-ban átépítettek és az I. és II. Világháborús emlékmű.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent Miklós-templom


A templom elődje a XII. században épült, ma is látható formáját 1780-ban kapta.

komment
süti beállítások módosítása