Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Életpárti aktivisták az abortusz betiltását követelik Oroszországban

2016. szeptember 30. 14:03 - Andre Lowoa

kirill-patriarka-hidfo-ru

Kirill pátriárka is aláírta azt a petíciót, amihez Oroszországban eddig több mint háromszázezer ember adta a nevét, és követeli, hogy a kormány teljes tiltást vezessen be az abortuszra vonatkozóan.

A petíciót Az Életért nevű mozgalom indította, és mostanra számos vezető politikus aláírta, emellett egyházi vezetők is támogatásukat fejezték a teljes tiltásra vonatkozóan. A mozgalom vezetője, Szergej Csesznokov szerint azonban nem a törvényi tiltás az elsődleges; a kezdeményezésnek az is célja, hogy megváltoztassa a társadalom gondolkodását a magzatgyilkosság kapcsán. Miután a petíció eléri az egymillió aláírást, el fogják küldeni az elnöki adminisztrációnak, így továbbra is a közéleti viták középpontjában tartva az abortusz kérdését.

Az aktivisták a petíciót az Orosz Ortodox Egyházzal teljes együttműködésben fogalmazták meg, és teljes tiltást akarnak bevezetni az abortuszra vonatkozóan – beleértve az esemény utáni tabletta használatát is, amit legális gyermekgyilkosságnak és a pogány emberáldozatokhoz hasonló cselekedetnek tartanak.

A petíció az abortusz káros következményeinek sokaságát sorolja fel, beleértve az abortuszon átesett nők esetében az egészségügyi és pszichológiai károkat, emellett a nemzet egészét ért károkat is, ami demográfiai katasztrófához vezet. A petícióban az áll, hogy

az a nemzet, ami engedélyezi saját gyermekeinek meggyilkolását, kegyvesztetté válik Isten szemében, emiatt szuverenitását is elveszíti, és politikai, katonai vereséget szenvedhet, társadalmi katasztrófával kell szembenézzen.

A petíció emellett azt is említi, hogy a mai rendszer az abortusz költségeit az életpárti emberekkel fizetteti meg, hiszen az ő adójukból támogatják a magzatgyilkosság költségeit. Az aktivisták az abortusz teljes betiltása mellett azt követelik, hogy a kormány újabb hatékony intézkedésekkel lépjen fel a várandós nők támogatásában, és hathatósabb eszközökkel támogassa a kisgyermekes családokat.

Kirill pátriárka sajtószolgálatának közleménye szerint ő is aláírta már a petíciót, de ezt nem egyházi vezetőként, hanem magánszemélyként tette, ugyanakkor az Ortodox Egyház valamennyi más vezetője is ugyanezen a véleményen van. Az Interfax hírügynökség szerint az Ortodox Egyház élesen ellenzi az abortusz minden formáját, de a betiltást azzal kell kezdeni, hogy első lépésként minden erre igényelhető támogatást meg kell vonni, eközben pedig folyamatos társadalmi vitával gondoskodni kell arról, hogy az emberek többségének gondolkodása alapjaiban megváltozzon az abortusszal kapcsolatban.

Oroszország jelenlegi abortusz-szabályozása viszonylag liberálisnak mondható, ám az országban évek óta rendszeresen kiújuló társadalmi vita zajlik a részleges vagy teljes tiltásról. A törvényhozók már több alkalommal próbálták szigorítani a szabályozást, de ezeket a javaslatokat többnyire nem tudták keresztülvinni. Mint a petíció is mutatja, az abortusz kapcsán azonban a jogi tiltásnál nagyságrendekkel fontosabb a tömegek gondolkodásának megváltoztatása. Míg az azonnali betiltás csak az illegálisan vagy külföldön végrehajtott abortuszok számának növekedéséhez vezethet, a hosszadalmas társadalmi vita lehetővé teszi, hogy a következő generáció már jóval konzervatívabb véleményt tegyen magáévá ebben a kérdésben, ezáltal hosszú távon valóban nagy mértékben lecsökkenthető legyen az abortuszok száma.


http://www.hidfo.ru/2016/09/eletparti-aktivistak-az-abortusz-betiltasat-kovetelik-oroszorszagban/

komment
süti beállítások módosítása