Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Meggyőződésem határozza meg életvitelemet-Van remény, hogy belásd: sebzett vagy

2018. augusztus 28. 10:05 - Andre Lowoa






Meggyőződésem határozza meg életvitelemet


"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsid 11,1)

A szótárak meghatározása szerint a meggyőződés erős hit. A meggyőződés valójában ennél sokkal több. A meggyőződés magában foglalja, hogy mit tartasz értékesnek, mi iránt vagy elkötelezett, mik motiválnak.

A meggyőződés szónak az a definíciója tetszik legjobban, amit a nagy bibliatanítótól, Howard Hendricks-től hallottam: "A hit az, amiért vitába szállsz, a meggyőződés az, amiért meghalni is hajlandó vagy."

Meggyőződésem határozza meg életvitelemet. Ez vesz rá, hogy kiálljak valami mellett, és hogy aszerint cselekedjek, amit értékesnek tartok.

Mikor kereszténnyé válsz, először gyakran csak azért teszel dolgokat, mert más keresztények körülötted ezt sugallják, őket másolod. Lehet azért imádkozol, olvasod a Bibliát és jársz istentiszteletre, mert ez áll példaként előtted.

Ez rendben is van fiatal keresztényként, a kisgyerekek is hasonló módon tanulnak. Azonban ahogy növekedünk, végül is ki kell hogy alakuljon bennünk az ok, miért is tesszük azt, amit teszünk. Ez az ok válik aztán a meggyőződésünkké.

A bibliai meggyőződések lényegesek lelki fejlődésünk, éretté válásunk szempontjából. Ironikus, hogy manapság az emberek gyakran hangoztatják meggyőződésüket kevésbé fontos ügyekben (foci, divat, stb), míg alig van meggyőződésük nagyobb ügyekben (mi helyes és mi helytelen).

Gondolj Jézussal tett utadra és sorold fel mi felől vagy meggyőződve. Elég erős a meggyőződésed a nagyobb ügyekkel kapcsolatban?





Van remény, hogy belásd: sebzett vagy

„Nincsen olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék.” (Lk 12,2)

 

Ha helyet akarsz adni a reménynek az életedben, először meg kell nézned, hogy kicsoda Isten valójában. De ez nem minden. Őszintének is kell lenned és el kell fogadnod az igazságot önmagadról.

Az igazság az, hogy sebzett vagy.

A Biblia a Róma 3,23-ban azt mondja: „mindenki vétkezett és híjával van az Isten dicsőségének”. Azt gondolom, hogy ezt mindannyian tudjuk. Tudjuk, hogy valami eltörött bennünk.

Bármennyire is tudjuk, hogy ez az igazság, van valami mindannyiunkban, ami el akar rejtőzni az igazság elől és úgy tesz mintha ott sem lenne, ahelyett, hogy őszintén szembenézne vele. Nem tudom, hogy te hogy állsz ezzel a kérdéssel, de én túl sok időt és energiát fektetek abba, hogy elrejtőzzek az egyszerű igazság elől: sebzett vagyok.

Az igazság az, hogy utunk végén nem leszünk képesek elbújni többé. A Lukács 12,2 azt mondja: „Nincsen olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék.” Ez a vers meglehetősen megrémít engem. Csak olvasom és azon gondolkodom. „Micsoda? Azt gondoltam, hogy miután leélem az életemet, megtartva a sérelmeimet, szokásaimat vagy a csalódást okozó titkaimat és nem mondom el senkinek, akkor ha a Mennyországba érkezek, minden el lesz törölve. Hogyha ki tudom húzni a halálomig, akkor minden rendben lesz, senki sem fog a titkaimról tudni."

Íme ez a vers újra a Message angol fordítás értelmezése szerint: „Nem tarthatod rejtve a valódi énedet örökre, mielőtt lelepleződik. Nem tudsz egy vallásos maszk mögé bújni örökre, mert előbb vagy utóbb a maszk lehullik és a valódi arcod ismertté válik.”

A végén, amikor minden kiderül és ismertté válik, nem fogunk egymásra nézni és azt mondani: „Hűha! Te valóban ezt tetted? Nagyot csalódtam benned. Megdöbbent, hogy ezt tetted.” A végén, mindannyian rájövünk, hogy egyformák vagyunk. Ugyanazok a harcaink voltak. Mindannyian sebzettek vagyunk.

Nem fogunk ujjal mutogatni egymásra. Az Egyetlenre fogunk mutatni, aki szeret bennünket – Jézus Krisztusra és annyit fogunk csak mondani: „Köszönöm. Köszönöm, hogy megbocsátottál mindannyiunknak.”

A szabadságunk abban áll, hogy megértjük ezt az igazságot. De nem kell várnod az utad végéig. Amint megértetted ezt az igazságot, szabadságot fog hozni az életedben. Új reményt hoz az életedben.

Meglátod, hogy Te valójában ki vagy, de ne állj itt meg. Meglátod, hogy ki vagy valójában: sebzett és szeretett. Szeretett, az Egyetlen által, aki a legjobban ismer téged. Isten szeretete soha nem hagy cserben téged és soha nem adja fel veled kapcsolatban.

„Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.” (Jeremiás 31:3b)

Beszéljünk róla:

  • Mit gondolsz, miért ragaszkodunk a sebzettségeink rejtegetéséhez, miközben tudjuk, hogy Isten lát és tud mindent?
  • Mit tanított Isten neked, amikor szerény körülmények közé vitt téged?
  • Hogyan segített neked elfogadni a sebzettségedet az, amikor megértetted hogy mindannyian egyformák vagyunk ebben a tekintetben?
komment
süti beállítások módosítása