Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Zarándoklat

2015. április 12. 10:16 - Andre Lowoa

ENGESZTELÉS JÉZUS KÉRÉSÉRE SZŰZ MÁRIA a VILÁG GYŐZELMES KIRÁLYNŐJE TISZTELETÉRE, VIRRASZTÁSSAL

MAGYARORSZÁG és a VILÁG MEGMENTÉSÉÉRT

2015. május 1. péntek délutántól – május 2. szombat reggelig
Helyszín: Pilisszántó Boldogasszony kápolna


Jézus:
“…. akarom és kívánom, hogy Szeplőtelen Anyámat az egész világ, mint Világ Győzelmes Királynőjét ismerje el. Ez az elismerés nyilvános legyen!
Május elseje legyen Szeplőtelen Anyámnak, mint Világ Győzelmes Királynőjének szentelve.”

“Anyám országát egy jelzővel kívánom kitüntetni. Azzal, hogy nem csupán Mária országa, hanem Mária engesztelő országa legyen.”
“A magyar engesztelésért hajlandó vagyok könyörülni az egész világon.”
“….csakis az igazak engesztelése miatt tartom fönn a világot.”

“Engesztelés alatt elsősorban az életjavítást értem, ami abban áll: Aki eddig káromkodott, az dicsérjen engem, aki lopott, ne lopjon, aki felebarátját gyűlölte, az szeresse és tegyen jót vele, aki a testnek élt, éljen a léleknek, aki a többi parancsaimat elvetette, az tartsa meg azokat, mert csak így lesz teljes az engesztelés.”

Szűz Mária:
“Ha imádkoztok, látni fogjátok, hogy a várt győzelmem hamarabb meghozza a világbékét, a földi paradicsom örömeit, mint ahogy gondoljátok. Bizalom, vég nélküli bizalom, gyermekeim!”

“A pohár előzőleg betelőben volt, már túlcsordul. A végső figyelmeztetéseket kapjátok. Nagyon szeretlek benneteket és nem akarom, hogy elkárhozzatok. Imádkozzatok hozzánk őszintén, és teljesítjük kéréseiteket. Hozzatok több áldozatot. Gondoljatok Jézus kínszenvedéseire.”

“Engeszteljetek, engeszteljetek, engeszteljetek! Mert csak így lesztek méltók a kegyelemre.”

Mindszenty bíboros híres beszédrészlete:
“Ha van (lesz) egymillió imádkozó magyar, én nem féltem a nemzetet.”


Pilisszántó: Boldogasszony kápolna

XII. Piusz pápa:
1942-ben XII. Pius pápa ünnepélyesen elismerte a Szűz Anyát, mint “Anyánkat, a Világ Királynőjét. Felajánlotta számára az anyaszentegyházat és az egész emberiséget.
Elrendelte a Világ Királynője ünnepének május 1-ét.


A Világ Győzelmes Királynője

• Köszöntő, bevezető: Kovácsné Sós Enikő
• Ének és imacsoport:
Fellépéseket összekötő: Máriás énekek, imák, Világ Győzelmes Királynője Rózsafüzér

Bíró Lajos: Ima a Boldogasszonyért c. ünnepi előadása

Vesztergám Miklós: tárogató

Szent mise: Esti gyetyafénynél harangszóra
Jézus kérésének megvalósulásáért, a Szűz Anya tiszteletére

Berszán Lajos atya Erdélyből, Gyimesfelsőlokról bemutatja:
Az erdélyi népi hagyományra épülő szentségimádást (Oltáriszentségben megtestesült Krisztus előtti hódolat, ostya átváltoztatása) és szent misét áldozással.

Virrasztás hazánkért
Pilisszántói Boldogasszony kápolnában, a kivilágított Pilis keresztje alatt, imákkal, énekekkel.

Napfelkelte várása
Himnusszal a kápolna feletti Szent László kúpon, a Pilis szent hegyének oldalán. Trézsi forrásnál megtisztulás.

Kérjük a kedves engesztelőket és látogatókat:
Az esti szent misére és virrasztásra gondoskodjanak maguknak mécsesről, zseblámpáról, meleg ruházatról.
Szükség esetén és lehetőség szerint: hálózsákról, plédről, esőkabátról, összecsukható kis székről, élelemről, ivóvízről, stb, …..

Megközelítés:
Gépkocsival a 10-es úton, Pilisvörösvár központjánál elfordulva Pilisszántó felé, vagy Pilisszentkereszt irányából.
Az Árpád hídtól távolsági busszal (820), kb. 50 perc a végállomásig. www.menetrendek.hu
A hegy lábánál lévő parkolótól kb. 20 perc séta a Csillagösvényen keresztül a kápolnáig.
Busz indulás május 1-én:
Budapestről Pilisszántóra: 12.15-19.15-ig óránként és 16.45, 20.30, 22.15, 23.15
Pilisszántóról Budapestre: 14.20-tól 18.20-ig óránként és 19.35, 20.35
Későbbi időpontban a gépkocsival rendelkezőket kérjük, segítsék gyalogos engesztelő testvéreinket Budapestre szállításban. Köszönjük!
A szent mise végét követően, ill. éjszaka azok a gyalogosok, akik nem virrasztanak, kérjék meg a gépkocsival érkezőket a visszautazásra.

 

CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ A HÍRHÁLÓVAL!

5 nap, 4 éjszaka 2015.05.20-24 (P-V)
Ár: 59.900 Ft
Egyágyas felár: 10.000 Ft
Gyermek kedvezmény (12 év alatt): 8.000 Ft
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 %

Erdélyország Tündérkertjét Elek Apó, vagyis Benedek Elek által gyűjtött és mesékbe öntött legendákon és mondákon keresztül is megismerjük, miközben eljutunk a legismertebb és legismeretlenebb, mégis nagyszerű és érdekes erdélyi látványosságokhoz. Utunk során kulturális és természeti kincsek szegélyezik utunkat, hogy csak a legismertebbeket említsük: Békás-szoros, Gyilkos-tó, Szováta, Parajd, Csíksomlyó. Fakultatív túrázás is szerepel programunkban, a Maros-Olt forrásvidéken, ahol egy hegyi esztenát (állattartó farm) is meglátogatunk. A programot minden korosztály számára ajánljuk, a kisgyermekes családosoktól a nyugdíjasokig.

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu

 

Országjáró engesztelő gyalogos Jerikó zarándoklat nemzetünkért

Áldunk Téged, Urunk, hogy minden időben Hozzád járulhatunk nyomorúságainkkal, s Te megszabadítasz és megújítasz minket!

 

Ma, amikor erőinket, képességeinket messze meghaladó problémák tornyosulnak életünkre,  soha nem látott erkölcsi válság,  közöny, a megosztottság nehezedik ránk, s bűneink elvakítják látásunkat, s elvész a különbség jó, szent és rossz, becstelen között.

 

Jézus  azonban így szól:

 

„Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.” Jn 10,10

 

Felelősek vagyunk a világ, népünk, családunk, magunk lelkének állapotáért. Olyan sokszor kialudt a lámpásunk, oly gyakran elhagytuk a szeretet és a béke útját.

 

„Fogadd el megtört szívünket

 

és alázatos lelkünket…

 

Siess segítségünkre…

 

Tudják meg, hogy te, az Úr vagy

 

Az egyetlen Isten,

 

És tiéd a dicsőség szerte az egész földön.” Dán 3,39-43

 

Határmenti  engesztelő gyalogos zarándoklatra  indulunk  Magyarország országhatárai  mentén  2014. augusztus 15-én egyesülve  lélekben Szt. István országfelajánlásával.

 

Ahogyan Jerikó falai leomlottak a választott nép előtt Isten ereje által, úgy kérjük, hogy engesztelésünket meghallgatva emeljen ki minket a bűn vakságából, döntse le a gyűlölködés, megosztottság falait, vezessen el a bűnbánatra és megtérésre, árassza  ki áldásainak gazdagságát népünkre, és adjon kiengesztelődést  Istennel és egymással!

 

Jerikó falai előtt Isten hat napon át készítette fel népét a csodás győzelemre. A jövő év augusztusáig  mi is erősödni akarunk hitben, imában, istenismeretben, egységben, lelki és testi erőnlétben. A zarándoklat előtt megkezdett imakilenceddel, a honlapon közzétett imák napii elmondásával, az irgalmasság lelki és testi cselekedeteinek végzésével, gyakori szentgyónással és szentáldozással, szentmisén való részvétellel, böjttel, a Szentírás rendszeres olvasásával  és a zarándoklat hírének terjesztésével készülünk a jövő nyári zarándoklatra.

 

A zarándoklat 2014. augusztus 15-én két csoportban Esztergomból indul keleti, illetve nyugati irányba  napi 20-25 km utat megtéve 40 napon át  és Szegednél találkozva  október elején fejeződik be.

 

Jóságos Jézusom!

Hálát adok Neked hazánkért, népünkért! Köszönöm, hogy annyi vész között mindig Hozzád és Édesanyádhoz menekülhettünk, és oltalmatokban megtartattunk. Köszönöm, hogy újra és újra kinyújtod kezedet, hogy megtisztíts, felemelj, magadhoz ölelj minket!

Köszönöm, hogy Szentlelked által Te hívsz minket erre a határmenti gyalogos zarándoklatra. Írd a szívünkbe szent nevedet! Áldd meg különleges, mennyei áldásoddal minden résztvevőjét, tarts távol a résztvevőktől   minden lelki és testi ártó szándékot. Add, hogy ez az út egyéni és családi életünkben is megújulást, megszentelődést hozzon! Vidd engesztelésünket Mennyei Atyánk elé, hogy ez az ország bűneiből megtérjen, kiengesztelődjön és a szeretet földje legyen! Amen!

Tervezett útvonal:

 

Kelet:

 

Esztergom-Márianosztra-Kemence-Dejtár-Szécsény-Litke-Karancsalja-Cered-Hangony-Serényfalva-Aggtelek-Tornanádaska   -Hídvégardó-Tornaszentjakab–Viszló-Krasznokvajda-Hernádvécse-Kéked-Mikóháza-Alsóberecki-Semjén-Fényeslitke-Tiszaadony-Beregsurány-Szatmárcseke-Magosliget-Császló-Szalmaváros-Bátorliget-Penészlek-Bagamér-Pocsaj-Ártánd-Kőrösnagyharsány-Mezőgyón-Sarkad-Gyula-Lökösháza-Battonya-Pitvaros-Apátfalva-Ferencszállás-Szeged

 

Nyugat:

 

Esztergom-Lábatlan-Almásfüzítő-Ács-Győrszentiván-Vámosszabadi-Dunaremete-Rajka-Jánossomorja-Kapuvár-Fertőboz-Ágfalva-Nagycenk-Zsira-Velem-Felsőcsatár-Pinkamindszent-Rábafüzes-Őriszentpéter-Lendvajakabfa-Tornyiszentmiklós-Tótszerdahely-Zákány-Somogyudvarhely-Heresznye-Barcs-Szentborbás–Drávasztára-Kisszentmárton-Drávapalkonya-Beremend-Majs-Homoród-Bácsszentgyörgy-Madaras-Csikéria-Kelebia-Ásotthalom-Domaszék-Szeged

 

A zarándoklat mindennap papi áldást követően indul a szervezők vezetésével döntően a környéken lakók részvételével a napi út megtételére, és érkezik meg a délutáni órákban a következő állomásra, ahol átadják papi vezetéssel a zarándokszobrot a helyben lakó embereknek, akik a másnapi útszakaszt meg fogják tenni. A napi zarándoklat hálaadással (szentmisével) zárul, majd a megérkezett zarándokok visszautaznak lakóhelyükre.

 

Az egy útszakaszt megjárt zarándokoktól azt kérjük, hogy lélekben a teljes útvonalat (40 nap) imádkozzák végig velünk.

 

Várjuk

 

            -az előzetes szervezésben segítséget nyújtó testvérek

 

            -az útvonal egy-egy tetszés szerinti szakaszán velünk zarándokoló testvérek

 

            -az útvonal állomásai közelében lakó és a zarándoklaton szolgálatot vállaló helyi           megbízottak  jelentkezését

 

Jelentkezni lehet a név, lakóhely, telefonos elérhetőség megadásával az

 

 emmanuel550@gmail.com címen. A jelentkezésről visszaigazolást küldünk, és a továbbiakban rendszeres tájékoztatást adunk a szervezés állásáról.

 

Hívunk  Téged  az út bármely szakaszán!

 

Zarándokolj és imádkozz velünk Magyarországért!

 

Kissné Rózsa Mária és Zoltán

 

 

http://jerikozarandoklat.blogspot.hu/



 

komment
süti beállítások módosítása